שרשור שת"פוז!

Noich80

New member
מוצרי תנובה דלים בלקטוז

מהי בעצם רגישות ללקטוז? הלקטוז הינו דו סוכר- כלומר על מנת שנצליח לעכלו כהלכה (כלומר, שיספג במעי הדק אל הדם), על הגוף לפרקו ל-2 החד סוכרים המרכיבים אותו. לשם כך יש צורך באנזים הנקרא לקטאז. במידה והלקטוז אינו מפורק, הוא לא נספג במעי הדק ומגיע אל המעי הגס שם הוא גורם לכל מיני תופעות פחות נעימות...
כמות האנזים בגופנו אינה קבוע ויורדת במהלך החיים. מחקרים גילו שלרוב האוכלוסיה הבוגרת יש אי סבילות ללקטוז ברמה מסויימת.

עד כאן ביולוגיה 101
.

אני באופן אישי מנסה להוריד למינימום את מוצרי החלב שאני צורכת כי יש לי תחושה שהם לא עושים לי כל כך טוב למרות שאני לא רגישה באופן "רשמי" ללקטוז. עם זאת, קשה בלי החלב בקפה ובקורנפלקס וכמובן שוקו שזו ההתמכרות החדשה שלי. משתדלת להמעיט.
לכן שמחתי לקבל מתנובה ותפוז להתנסות מוצרים דלי לקטוז. קיבלתי צידנית כיפית עם קרטון חלב דל לקטוז, בקבק של שוקו (הידד!) וכמה שקיות שוקו (הידד מרובע).
החלפתי את החלב הרגיל בחלב דל הלקטוז בקפה ובקורנפלקס- מבחינת הטעם - הטעם זהה, טעים. התחושה היתה הרבה יותר טובה- פחות כאבי ראש ובטן.

לגבי השוקו- שקית שוקו זה הגילטי פלזר שלי פעם בשבוע- בעיקר מטעמי סוכר. אז כמובן שהשוקו לא נטול סוכר, הוא מאוד מתוק , אבל יחסית למותגים אחרים תנובה הפחיתה את הסוכר בשוקו ב 30 אחוז... זה לא הופך אותו לדיאטתי אבל טיפה פחות יסורי מצפון... השוקו הוא גם דל לקטוז שזה בכלל מצויין.

לסיכום- אני לא יודעת מה המחיר של החלב דל הלקטוז, אבל אני מאמינה שאמשיך לצרוך אותו. בלי קשר לרגישות- הלקטוז הוא סוכר (מתפרק לגלוקוז במערכת העיכול) ואת הסוכרים אני מעדיפה לשמור לשוקו.

לרוויה!!1

Bacio

New member
בתור לאקטוזואידית

החלב קיים בשוק כבר הרבה זמן, והוא אכן מעולה לרגישים שבינינו.

מה שחבל, הוא שתנובה ייצרה עד לפני כמה חודשים גם גבינה לבנה דלת לקטוז, והפסיקה מטעמי אין לי מושג למה. חבל.

galapa

New member
דל?

זה אומר שיש בו לקטוז, אבל בכמות נמוכה מהרגיל?

זה מעניין אותי כי יש רמות של אי סבילות לקטוז.
נניח אני מכירה כאלו שסובלים מאי סבילות, אבל אוכלים קוטג' ומוצרי חלב עיזים ללא כל בעיה.

אני למשל לא יכולה לאכול אף אחד מאלה, אבל חמאה, גבינה צהובה ושוקולד מתקבלים אצלי בקיבה בברכה (למרות שהדרך לישבן קצרה
)

תכלס אני מפחדת לנסות כאלו דברים, רק מהפחד מהלילות ללא שינה והכאבים האיומים שמגיעים אח"כ... יש מצב שלרמות מסוימות של אי סבילות המוצרים לא מתאימים?

Noich80

New member
GALAPA אם מישהו יקרא את מה שכתבת

הוא עלול לחשוב שיש לך גרם שומן מיותר בגוף
.

יש בהם עד 0.5%... אני יודעת שבת דודה שלי שותה חלב דל לקטוז (לא יודעת אם של תנובה).

galapa

New member
אנחנו תמיד מתלוננות

כל עוד אנחנו לא בר רפאלי.

אני עדיין מפחדת לנסות... אולי אני אטלפן לשירות לקוחות שלהם להתייעץ.

למעלה