מוצרי תנובה דלים בלקטוז
מהי בעצם רגישות ללקטוז? הלקטוז הינו דו סוכר- כלומר על מנת שנצליח לעכלו כהלכה (כלומר, שיספג במעי הדק אל הדם), על הגוף לפרקו ל-2 החד סוכרים המרכיבים אותו. לשם כך יש צורך באנזים הנקרא לקטאז. במידה והלקטוז אינו מפורק, הוא לא נספג במעי הדק ומגיע אל המעי הגס שם הוא גורם לכל מיני תופעות פחות נעימות...
כמות האנזים בגופנו אינה קבוע ויורדת במהלך החיים. מחקרים גילו שלרוב האוכלוסיה הבוגרת יש אי סבילות ללקטוז ברמה מסויימת.
עד כאן ביולוגיה 101
.
אני באופן אישי מנסה להוריד למינימום את מוצרי החלב שאני צורכת כי יש לי תחושה שהם לא עושים לי כל כך טוב למרות שאני לא רגישה באופן "רשמי" ללקטוז. עם זאת, קשה בלי החלב בקפה ובקורנפלקס וכמובן שוקו שזו ההתמכרות החדשה שלי. משתדלת להמעיט.
לכן שמחתי לקבל מתנובה ותפוז להתנסות מוצרים דלי לקטוז. קיבלתי צידנית כיפית עם קרטון חלב דל לקטוז, בקבק של שוקו (הידד!) וכמה שקיות שוקו (הידד מרובע).
החלפתי את החלב הרגיל בחלב דל הלקטוז בקפה ובקורנפלקס- מבחינת הטעם - הטעם זהה, טעים. התחושה היתה הרבה יותר טובה- פחות כאבי ראש ובטן.
לגבי השוקו- שקית שוקו זה הגילטי פלזר שלי פעם בשבוע- בעיקר מטעמי סוכר. אז כמובן שהשוקו לא נטול סוכר, הוא מאוד מתוק , אבל יחסית למותגים אחרים תנובה הפחיתה את הסוכר בשוקו ב 30 אחוז... זה לא הופך אותו לדיאטתי אבל טיפה פחות יסורי מצפון... השוקו הוא גם דל לקטוז שזה בכלל מצויין.
לסיכום- אני לא יודעת מה המחיר של החלב דל הלקטוז, אבל אני מאמינה שאמשיך לצרוך אותו. בלי קשר לרגישות- הלקטוז הוא סוכר (מתפרק לגלוקוז במערכת העיכול) ואת הסוכרים אני מעדיפה לשמור לשוקו.
לרוויה!!1