שרשור תבלינים שחובה שיהיו בבית:

שרשור תבלינים שחובה שיהיו בבית:

מה לדעתכם חובה שיהיה בארון התבלינים הביתי? מהם התבלינים שבלעדיהם... האוכל יוצא "פארש" ? מה לדעתכם חייב בשלן מתחיל להחזיק בארונו ? אילו תבלינים חדשים ניסיתם ואתם לא מוותרים עליהם? קיצר... איזה תבלין הוא בגדר חובה בכל בית של בשלן מתחיל ותפרן? מה נחשב למותרות? ק-דימה. אני אענה בסוף כי אני ללא תבלינים לא חיה...
 

מליאל

New member
לבשלן מתחיל:

מלח, פלפלשחור, פפריקה מתוקה+חריפה, כמון, א. מרק עוף, קינמון וכורכום. למתקדמים: בהרת, חוויג',סומק, קרוייה, הל טחון, אגוז מוסקט, זעתר, אורגנו, טימין, שום יבש גרגירי וטחון,חוויג' לאפיה,ציפורן,גריל, בשר, דגים ואבקות מרק מכל הסוגים,פלפל גרוס, צ'לי, פלפל אנגלי,עלי דפנה ובטוח שלא רשמתי את הכל זה מה שיש לי כרגע....אולי שכחתי משהו..
 
שרשור תבלינים

אגיד איך אני התחלתי: מרק עוף,כורכום,פפריקה,כמון כשהתקדמתי: בהרת,ראס אל חנות,קינמון,ציפורן,עלה דפנה,קארי,הל,פלפל אנגלי,מוסקט,כוסברה טחונה והיד עוד נטויה. ישנם עוד כמה תבלינים שהשימוש בהם הוא התדירות גבוהה.
 

סויה 1

New member
תבלינים לבשלן המתחיל...

מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה וחריפה קינמון עלי דפנה אבקת מרק עוף...ירקות...בצל...פיטריות תיבוליות של קנור רוזמרין יבש כורכום כמון אורגנו חווייג' מה נחשב בעיני למותרות? זעפרן (לא יכולה להרשות לעצמי)
 

רינת103

New member
תבלינים

למתחילים: מלח,פלפל פפריקה מרק עוף כורכום למתקדמים: התבלינים הנ"ל +אגוז מוסקט כמון קינמון(התבלין טוב גם לעוגות וגם למאכלים,יוצא מתקתק) פטרוזילה יבשה(זה למקרה שאין טרי או במקפיא) כוסברה יבשה(כנ"ל) אורגנו בזיליקום שמן אדום-זה נחשב תבלין?במטבח המרוקאי חייב. זנגוויל
 
למעלה