שקע קפריסאי עמוק של 1001 מ"ב, במקביל בדלתא 1011 מ"ב, ככה שההפרש יעמוד על 9-10 מ"ב בשיא, מה שיביא רוחות קבועות עזות של 50-60 קמ"ש במישור החוף, עם משבים של 80-90 קמ"ש.
שימו לב שלראשונה העונה, גובה שכבה ב-500 מ"ב עומד על 5520 בגליל ובגולן וה"בשר הירוק" ה-5540 עובר בקו נתניה.
רום הקפאון בגולן יהיה כ1900-2000 מטרים, מה שמבטיח שלגים נאים בחרמון מרום 1600 מטרים.
יש להעיר שהמודל לא הצטיין בזיהוי סינופטיקה בתקופה האחרונה, ובהתאם מפות המשקעים שלו לא התממשו במספר מקרים.
 
WRF עדין עד שישי בצהרים, גס עד ראשון בצהרים.
 
בקיצור: המודל צופה שטפונות קשים בגוש דן, וחשש להצפות מרחביות בצפון-מרכז הארץ, נראה אם יתממש...
GFS הרבה פחות, אבל מודל ברזולוציה של 3-4 ק"מ רואה טופוגרפיה באופן סביר, למעט פסגות הרים בולטות וקטנות.
 
הבעיה העיקרית היא נתוני אתחול ממודל ברזולוציה לא מספיק עדינה, ובהתאם חיזוי סינופטיקה לא מדויק. ל־COSMO יש יתרון בולט בכך שנתוני האתחול שלו מבוססים על מודל ברזולוציה עדינה יותר.
באופן דומה למה שיניב הראה מוקדם יותר השבוע, שקע-שלוחה של אפיק ים סוף בגבול עיראק-סעודיה מפריע לשקע הקפריסאי להכניס משקעים לתוך החוף, ואגב זה מפריע גם ללבנון-סוריה ולא רק לנו.
 
אבל בהמשך הצפי הוא להתמזגות של השקע המזרחי עם הקפריסאי, ואז נבנית מערכת משקעים 'נורמלית'.