שרשור ת'נקסגיווינג - איך היה?

debby12

New member
מנהל
שרשור ת'נקסגיווינג - איך היה?

מה אכלתם ומה שתיתם? ואיך היה?

אנחנו נשארנו בבית - וזה תמיד טוב. למעט נסיעות ארוכות לחזרות למפצח האגוזים (נגמר עוד שבוע - יא מנאייק....)

ארוחת החג היתה צמחונית במתכוון - אורז צהוב בוהק (עם כורכום כמו שלימדתם אותי), יחד עם תבשיל חצילים/בטטות/חומוס בסיר בישול כבד.

ועכשיו לשאלה: אלה מכם שמכינים חומוס לבד - יש לכם טיפים ותובנות? ניסיתי את כוחי בימים האחרונים. התחלתי מאפס: השריתי במים איזה 12 שעות במשך הלילה, ואז בישלתי בסיר לחץ אינסטאפוט במשך שעה ועשרים דקות ועוד השערתי את זה סגור בחימום 3 שעות. ועדיין לא יצאו הגרגרים מספיק מתפוררים ונימוחים. כלומר - הם היו רכים אבל לא מתפוררים לגמרי למגע מזלג כמו שהייתי מצפה מהם

אני מתחילה לחשוב שצריך לבשל אותם יומיים בערך...

הוספתי טחינה לרוב, קצת מי בישול של החומוס, לימון, שום וטיפה שמן זית. לא יצא שוס כמו שרציתי. מה שכחתי? מה אתם מוסיפים?
 

debby12

New member
מנהל
סרטון הסבר מעולה - תודה רבה

הוא הבהיר לי את כל הטעויות שעשיתי... כמו להוסיף מלח למי הבישול (הוא מסביר שזה מקשה את החומוס), לא להוסיף סודה לשתיה וכאלה

מעניין הטריק עם הקרח. אני השתמשתי במי הבישול של החומוס כדי לדלל

אהבתי גם את האנרגיה הנעימה של המסביר (לא הכרתי את מקס מלכיאל קודם).

הפתיעה אותי כמות המילים באנגלית בתיאורים שלו (smooth, predict, overnight). כנראה שהוא עבד בחו"ל הרבה שנים.
 

Boston Guy

New member
היה טוב - נסעתי עם המשפחה לישראל

ניצלנו את חופשת החג של הילדים בצורה הכי אופטימאלית - הם הפסידו משהו כמו יומיים לימודים בסך הכל ויצא מזה שבוע נטו בישראל + יממה אינטנסיבית של טיול בלונדון בדרך הלוך.
למזלינו סופת השלג שלתוכה נחתנו אתמול בלילה לא שיבשה את הטיסה, והחלק הבעייתי היחידי היה הנסיעה אחרי חצות להחזיר את הילדה לקמפוס של הקולג' - שלוש שעות בתוך סופת שלג וכבישים לא ממש מפולסים... אבל היא שם, חזרנו מזה בשלום, והכל טוב.
 

debby12

New member
מנהל
נשמע מעולה

ומעורר קנאה. איך התרשמת מישראל? מצאת את האווירה מבואסת מהבחירות הבלתי נגמרות (או מראש הממשלה עמוס כתבי האישום)?

וגם סקרנית איך תפרתם יממה בלונדון לתוך הטיול. זה היה הכל בכרטיס אחד אני מניחה? נדמה לי שעד 24 שעות ביעד זה אפשרי. אז אני מניחה שקניתם כרטיסים של בריטיש אייר בטיסה שמגיעה ב-9 בלילה ללונדון היתר'ו ויוצאת שוב בערב של היום למחרת? ויכולתם לקנות אותם ברשת בלי בעיה?
הייתם שם בשבוע של הפיגוע בגשר לונדון?
 

Midriff

New member
אצלנו

היינו מוזמנים לחברים שברגע האחרון היו צריכים לבטל. אז החלטנו לעשות משהו סולידי רק אנחנו כי די התעייפנו מאירוחים לאחרונה. והיה מאוד נחמד, טורקי, שעועית, גרייבי וכו' - עדיין מתמודדים עם השאריות למרות שקניתי את ההודו הכי קטן שיכולתי למצוא.

החומוסים שלנו אחרי השרייה יוצאים די רכים אחרי 20 דקות ומאוד רכים אחרי 40 דקות עד שעה. חומוס בייתי יוצא במרקם בסדר, אבל הטעם בחומוסיות הוא עדיין הרבה יותר טוב, לא בטוחה למה
 

Boston Guy

New member
למדתי שהרבה תלוי בכמה הגרגרים "זקנים"

מסתבר שגם קטניות יבשות מתיישנות... וקטניות "זקנות" לא מתרככות כמו שצריך, לא חשב כמה זמן יבשלו אותן.
 

CANADA101010

New member
ככל שהגרגר היבש ישן יותר, זמן הבישול שלו יתארך

נכון מאד
ככל שהגרגר היבש ישן יותר, זמן הבישול שלו יתארך. אם הוא ישן מאוד, הוא עלול להישאר קשה גם אחרי שעות ארוכות של בישול. לכן חשוב מאוד לשים לב לתאריך הייצור על האריזה ולקנות במקומות שבהם התחלופה גבוהה (במיוחד כאשר קונים בתפזורת ואין סימון של תאריך ייצור).
 

danakama10

New member
הערה טרמינולוגית

למוצרים שהם לא מעובדים אין "תאריך ייצור". יכול להיות תאריך אריזה או תאריך תפוגה, אבל לא "ייצור".
 

Ani15

New member
גרגרי חומוס הם מעובדים

הם עוברים ייבוש וחיטוי ממזיקים, וזה תאריך הייצור שלהם
 

danakama10

New member
שכחת להזכיר שגם

שתלו והשקו וזיבלו וקטפו... ולכן על פי גרסתך אין בכלל מוצרים לא מעובדים, גם תפוח אדמה ותות הם מוצרים מעובדים שנשתלו והושקו וזובלו והודברו ונקטפו ונשטפו.

ייצור מזון (food manufacturing) הוא כאשר לוקחים מוצרים גולמים ומעבירים אותם תהליכים שהופכים אותם למוצר חדש (למשל קרקרים, יוגורט, צ'יפס).
דברים כמו ירקות, פירות, קטניות ואגוזים הם חלק מתעשיית ה- food production. הם עברו תהליכים שגרמו להם להיות קיימים ותהליכים שמאפשרים למכור אותם בשווקים, אבל הם עדיין נשארו אותו מזון גולמי שהיו. כל מה שעובר manufacturing הוא חלק מה- production, אבל לא כל מה שבתהליך ה- production עובר גם manufacturing.
להשתמש ב"תאריך ייצור" לגרגרי חומוס זו טעות, אך את כמובן מוזמנת להחזיק בדעתך.

אגב, בארה"ב כמדומני לא משתמשים בתאריך ייצור למוצרי מזון, גם לא למוצרים מעובדים, אלא רק ב- best by או expiration date או packed on, שזה הרבה יותר הגיוני. נדמה לי שבארץ יש דרישה מהדתיים לסמן את תאריך הייצור כדי לדעת שחמץ לא יוצר בפסח.
 

debby12

New member
מנהל
אני בספק אם יש תחלופה גבוהה לגרגרי חומוס באיזשהו מקום

בארה"ב.... אני גרה פה 14 שנים, ומעולם לא הגישו לי פה חומוס בשום בית או מסעדה שבה הייתי למעט ישראלית. כלומר - לא רק חומוס כממרח אלא אפילו גרגרי חומוס בסלט או כחלק ממתכון.

אולי כדאי לקנות במכולת מזרח תיכונית
 

Ani15

New member
הגזמת

עם כל הטרנד הבריאותי, החוף המזרחי מלא בחומוסים (רק מהשבוע שעבר - כמעט אין סלט בEataly בלי חומוסונים, ומהאביב הקודם - ניו יורק מלאה בזה במסגרת טרנד האוכל הבריא). בניחוש פרוע, גם בקליפורניה יש הרבה חומוס (ובעצם אני יכולה לחשוב אפילו על המכולת שליד המסגד באריזונה שבטח גם שם התחלופה לא קטנה בכלל). גרבנזו בינס רול!
 

danakama10

New member
הערה טרמינולוגית

גרבנזו בינס זה השם הספרדי.
ברוב האיזורים בארה"ב, כולל ניו יורק, נהוג לקרוא לזה צ'יקפיז.
 

liat1271

New member
מעניין, אני מבשלת את החומוסים 22 ד' באינסטפוט

יכול להיות שזה תלוי בחומוסים שאת קונה, הסוג שאני קונה הם המזן הגדול יותר, הברנד של הסופר
 

Ani15

New member
יופי של סיילים

וסופת השלג בבוסטון היתה תוספת חוויתית לשוכנת המדבר כמוני. חברים דיווחו על בעיות תחבורה בראשון בערב אבל מכיוון שהגעתי בשבת אין לי מה להתלונן.
יושבת בלוגאן ומחכה לטיסה ללונדון... שיהיה לכם שלג נעים.
לא מכינה חומוס בבית. זה אף פעם לא יוצא כמו הקנוי (מן הסתם כי אין לנו אומץ להוסיף 30-40% שמן, נוסף על כמות נדיבה של טחינה).
&nbsp
 

debby12

New member
מנהל
נשמע מהנה


בדיוק בכיוון ההפוך של בוסטון גאי ומשפחתו.

אכן, כשעושים לבד זה לא יוצא אפילו קרוב לטעם של חומוסיות בישראל (הקנוי בסופרמרקט עם חומר משמר דווקא יוצא פחות טוב מהביתי בעיני).
יש חומוסיה ברמת השרון שנקראת "אבו ברקוביץ" שבעיני רק בשבילה שווה לקנות כרטיס טיסה לישראל....
 
למעלה