שרשור תקליטים

yportnoy37

New member
שרשור תקליטים

נכון שאני בפורום ובלה בלה בלה, אבל אני עדיין חושב שיש לי את הזכות לפתוח שרשור, לא?:) אז ככה. פינק פלויד ותקליטים זה דבר שלא הולך בנפרד. כמו עוגיות OREO ושוקו, כמו תותים ושמנת וכמו חריף במנת פלאפל. הרבה לפני שהביאו לארץ את הדיסקים בתחילת שנות ה90 ולפני הקלטות המעצבנות של שנות ה80 הקליטו הפלויידים את כל האלבומים על תקליטי ויניל. עם כל הכבוד לדיסקים, אני לא חושב שיש אמצעי מדיה שמשתווה לתקליטי הויניל של פינקד פלויד. רציתי לעשות שרשור שבו כל אחד יכתוב אילו תקליטים (כולל הופעות, כמובן של פינד פלויד יש לו בבית. אולי נעשה החלפות או נמכור או סתם נלמד על דברים חדשים. אז אצלי זה ככה: Dark Side of the Moon Meddle Animals The Wall Wish You Were Here עדכנו אותי מה קורה אצלכם בתקליטים-Speaking יוני

Pitudi

New member
למה אין דבל שמשתווה ל-וייניל ?

סאונד דיגיטאלי הוא יותר איכותי.

yportnoy37

New member
העניין הוא כזה...

(חשבתי שאנשים יודעים את זה...) אומנם סאונד דיגיטלי הוא אכן יותר איכותי ו"נקי" בצליל אל מול צליל. אבל סאונד דיגיטלי הוא דחוס ו"מסורס". הסאונד שעל גבי הדיסק עבר למעשה חיתוך והוצאו ממנו כל התדרים הגבוהים והנמוכים במיוחד. התדרים האלה הם למעשה מה שנותנים למוזיקה להשמע יותר חיה ובועטת. התדרים הנמוכיפ יקפיצו לך את הבס ואיתו את הלב והתדרים הגבוהים ייכנסו לך למוח באופן בלתי מודע. נסה לשמוע פעם את ההבדל בין השירים Echoes או Time בגרסת הדיסק אל מול גרסת התקליט ואני מאמין שתיווכח בהבדלים. חוץ מזה, העטיפות של התקליטים הן הרבה יותר מגניבות! הן מלאות בתמונות, טקסטים וציורים מוגדלים. ן...אין כמו ההרגשה לפתוח תקליט ויניל ולשים אותו בפטיפון:) יוני

pink floydror

New member
נאלץ להסכים../images/Emo45.gif

יש משהו הרבה יותר אותנטי ואמיתי במוזיקה שנשמעת מתקליטים מאשר בפורמט הדיגטלי, כשמשווים שיר מסוים דרך שתי הפורמטים .. נוצרת הרגשה בדיגטלים שכיווצו לך תשיר, מיסגרו אותו, נתנו לך ואמרו לך "קח דגימה ממה שפעם היה להיט"..

נימרודל

New member
המ...

נראה לי שרק את וויש יו, ואולי גם את דארק סייד. אני לא בטוחה. בכל מקרה, אכן הציל של התקליט הוא הרבה יותר חם שכזה, וקרוב.

MellowShip

New member
אוי כמה שאתה...

צודק.. זה בהחלט מדהים ההבדל הזה.. אני לפני 3 שנים נכנסתי חזק לקטע של תקליטים.. קיבלתי מחבר פטיפון ישן וטוב ועשיתי לעצמי עד עכשיו אוסף של 150 תקליטים. ואני מוצא את עצמי מקשיב ללא הפסקה אליהם. אם זה ההנאה של לשמוע את דוגס כמו שלא שמעתי בחיים. וככה גם את כל מדל.. בגלל זה מדהים..תקשיבו לג'נסיס בתקליט..במיוחד לפוקסטרט. אני אישית ממש נהנה מהעניין.. ובמיוחד כשאתה איש סאונד אתה מאוד שם לב לדקויות האלה.. לי לצערי אין הרבה פלויד על תקליטים.. רק את wish you dark side meddle animals the wall אבל זה בהחלט חויה.. אגב למישהו יש איזה פינק פלויד פעמיים שבא לו למכור לי? אני אשמח מאוד!!

emmily plays

New member
פינק פלויד למכירה?

דווקא יש לי שני רוג'רים ואיזה דייו במחסן. אולי גם נשאר לי ניק אבל זה דגם ישן. רוצה? האמת כולם במצב משומש דגמים של שנות השבעים אבל שמורים היטב.

אני מבקשת שענייני מכירות ייעשו

רק באמצעות המסרים, ולא על גבי הפורום. אפשר גם להשתמש בלוחות המודעות של הפורום לשם כך. תודה

tulle music

New member
אני חושב שיש לי את..

Wish You Were Here ואולי אני לא בטוח גם את dark side

weird dust

New member
לי יש בחדרבערך 70 תקליטים קצת יותר

יש לי את הצד האפל אטום אהרט מאדר ויש יו וואר הייר גירסה אמריקאית עם סריטה ענקית בסוף השיר האחרון של צד 2 (כלומר על שיין און השני) (קניתי אותו ב35 שקל במקום 120) החומה מדל ואנימלס את הרוב יש לי מאבא ולכן הם בגירסה ישראלית חסרת כל אופציות מעניינות חוץ מזה שהם ויניל (תקליט חוץ של אומה גומה עולה 200 שקל פנים 120)

weird dust

New member
ידוע לי על גירסת תקליט נדירה

שמסתובב חיפה בסבבות ה200 שקל של הפייפר ושל א סקסספול אוף סיקרט זאת גירסה בריטית והיא מכילה ספר תמונות מענין מהתקופה צריך לחפש במרכז הכרמל למי שזה מעניין

yportnoy37

New member
אם כבר נכנסים לדקויות

(לא ידעתי שאנשים נכנסים עד כדי כך לדקויות) יש לי את החומה בהדפסה ראשונה (נחשב לאיכות הכי טובה) יש לי את Meddle מיובא מבריטניה (עם המון תמונות פסיכודליות) יש לי את Dark Side שאבא שלי הביא איתו מארגנטינה כשהוא עלה לארץ (ההדפסות מארגנטינה נחשבות באיכות של אירופאיות) וכל השאר ישראלי לצערי יום טוב:)

weird dust

New member
בחול קונים תוצרת הארץ בזול

כי אין בזה כלום מיוחד ההקלטה גרועה מאוד בסך הכל וגם השווי של הכסף המקומי לעומת שם פגשתי אחד שסוחר בתקליטים אני לא אוהב את מה שעשו מזה אני יתן דוגמא של הדלתות (THHE DOORS) כי זה מה שיש כרגע חדש בעטיפת ניילון תקליט עולה 80 שקל הדיסק עולה 50 שקל אני לא יודע למה אבל אני חושב שעדיף לקנות את הדיסק ולא התקליט זה הרבה יותר משתלם בסוף וזה מגיע בגלל מיסחור אדיר של התקליטים

למעלה