שרשור תשעה באב

Shira Esther

New member
שרשור תשעה באב

אחת הסיבות לחורבנו של בית המקדש השני, היתה שנאת החינם. יש פירושים רבים לכוונה המדויקת, ואחת מהן היא פשוטה- אנשים לא קיבלו מכל את דעותיהן של קבוצות אחרות, וטענו שהאמת נמצאת אצלם בלבד- ובטענות של האחרים אין שביב של אמת. כל אחד מאיתנו משוכנע בדרכו ובדעותיו. אבל אני חושבת, שכדאי שנלמד לכבד את השני; אני לא אומרת להתקפל בפני דעות שונות, אלא להבין שניתן ללמוד מכל אחד, ושגם אם אתה צודק יותר מאחרים- זה אינו אומר שאחרים אינם צודקים כלל. עכשיו, תשעה באב, אני יודעת שכולנו צריכים-אחת ולתמיד- לקום כעם אחד ומאוחד, מגוון בדיעותיו אבל שלם עם עצמו. בואו, נבער כולנו את שנאת החינם- נצא לרגע ממעטפת הציניות. לרגל תשעה באב, בואו נהיה עם.

אבל למה רק עכשיו?

לא אגיב על הדעות הנשמעות מכיתביך . רק שאלה אחת לי אליך . למה אנחנו צרכים יום אחד ומיוחד להיות עם מאוחד ? למה לא כל יום ? כנ"ל לגבי הסליחות בכיפורים וכו'.

Shira Esther

New member
נכון, אנחנו צריכים כל יום.

יש ימים, שאם אנחנו מגיעים אליהם במצב כמו היום- אנחנו יכולים לקחת אותם כהזדמנות מיוחדת ולקום. נכון, צריכים להיות מאוחדים בלי קשר לתאריך- אבל התאריך הזה, שנקשר כל כך לפילוגים בעם, יכול לנער אותנו מהאדישות.

yaakii

New member
שבוע טוב,

כאשר בן-אדם מעוניין להשתפר בנקודות מסויימות הוא חייב לחלק את המשימה. אני לא יכול להחליט ש: מהיום אני פחות מקנא, מהיום אני יותר נדיב, מהיום אני פחות אגואיסט, מהיום אני פחות כעסן, מהיום אני פחות בררן וכו'. אם אני מעוניין להצליח במשימת השיפור אני חייב להיות ריאלי. אז נשאל: מדוע לא כל יום תנסה גם להיות ככה וגם להיות ככה, התשובה: זה בלתי אפשרי. אז אם היום אנחנו נמצאים ביום בו קרו לעמ"י תקריות רעות כתוצאה מאי-קבלת דעות האחר, מן הראוי שנקח לעצמנו יום זה כיום בו אנו שמם דגש על שיפור הנקודה הזאת.

../images/Emo6.gif מה כבר אמרתי ?

לא אמרתי שחייבים לעשות משהו או דרך פעולה או משהו בכלל . רק דעה .. אני לא מבין מה המטרה בדבריך .

yaakii

New member
../images/Emo45.gif! כל מילה..! אשתדל לקחת זאת על עצמי..

Shira Esther

New member
מבחינה עובדתית זה נכון

אבל אני כאדם מאמין מאמינה שלכל דבר יש סיבה, וכמובן כשהיא כתובה לי שחור על גבי לבן- המקדש הראשון נחרב בגלל עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים- והשני נחרב בגלל שנאת חינם.

yaakii

New member
גם לא בגלל הרומאים:

אלא בגלל כלי הנשק שלהם... הכוונה היא שהשנאה היא שהובילה לכך.

למעלה