קצת הערות, באמת לא הרבה...
אני אקדים ואומר, שהסגנון שלך כבר די מגובש, את די יודעת "מה את עושה", וןלכן אין הרבה מה להעיר עליו במסגרת העבודה הטכנית, אלא יותר על העלילה, הפאנלים וכ"ו כמו בסטריפ שהעלת. אבל הפעם יש לי כמה הערות. א. הבר שבלט יותר מכל כבעייתי ברגע שראיתי את הציור הוא המרפק ביד ימין. זו זווית קשה, וד"כ תוך כדי שירבוט בהרצאות אין ממש זמן לבחון את הזוית והכיוונים, אבל בכל זאת, הייתי מנסה לעדן את הזוית של המרפק כי היא חדה מידי, בנוסף גפ היד עצמה קצת קטנה יותר מאחות ההשמאלית מה שמעצים את תחושת הקיפול המוגזם. זה לא מקרה של תנוחה בעייתית ששואלים "האם זה אפשרי" זו תנוחה יומיומית בנאלית שברור איך כל חלקי הגוף מועמדים בה. ב. הצוואר ארוך. למרות שזה נכון במסגרת הכללית של הסגנון הקארטוני, בסגנון האישי שלך שמתי לב שאין בד"כ צווארים ארוכים. אני מציין את זה כהערה אפשרית לתיקון ההערה של יונה, לגבי זה שאפשר לנצל את הצוואר הארוך ולהוסיף שרשרת או מחרוזת שתבהיר את הכיוון הנשי של הדמות. מצד שני, יכול להיות שלחברה שחלך באמת יש צוואר ארוך מהרגיל ובסגנון קריקטוריסטי משהו את העצמת את תווי הגוף הייחודיים שלה. ג.עוד דבר שמבלבל ג´נדרית את הצופים הוא ההיות, או החוסר של חיטוב האגן. לבחורה בציור הזה, יש חזה נשי די בולט, אבל מצד שני גם שיפולי בטן לכיוון האגן די ישרים ומלבניים, קצת כמו גבר.בנוסף, חיבור הרגליים במכנס לגוף עצמו מבלבל גם הוא בגלל חוסר בעצמות הירך שברוב המקרים בולטות אצל נשים יותר מאשר אצל גברים. לגבי ההצללות: זה אכן ניסיון די מוצלח בהצללה, למעט יד ימין של הדמות. ההצללה שם נראית יותר כמו כתם עופרת מאשר כהצללה. אם מצללים עם עיפרון רצוי לעשות את זה בעפרון רך במיוחד על משטח חלק אחרת זה יוצר כתמי עופרת על הדף, מה שגם מקשה אח"כ במחיקה, עוד דבר שאני מאפיין בהצצלה כבעייתי, זה חוסר הסדירות בקווים. ברגל ימין למשל קווי ההצלה נמשכים מימן שמאלה כלפי מטה, זה הכיוון שנמשך גם ברגל שמאל. בפנים הקווים הולכים מעלה מטה, וגם בחולצה. הייתי ממליץ למצוא את הכיוון שמתאים ליד ולהתיחס אליה בהתאם.בצוואר ועצמות הבריח עשית עבודה טובה, כך גם בשיער. אפורפו שיער וקווי משיכת ההצללה, יש את האתר ההוא שמסביר איך לעשות שיער, לדידי, איור השיער ועבודת ההצללה בעיפרון על עצמים דומים מאוד מבחינה טכנית. אני אצרף לינק להערה, אולי תבדקי אם זה עוזר רעיונית. מקווה שהיה לך סבלנות עד לפה עופר.