שרשור

dory141

New member
גזענות

איך אתם מגיבים כשבת או בת זוג (ובכלל כל אדם שאתם מכירים, קרוב משפחה, חבר או קולגה), מתבטאים בצורה שיטתית נגד קבוצת מיעוט כלשהי באוכלוסייה?
לי זה מאוד מפריע, כי אני באופן שיטתי בעד האנדרדוגים. לא מזמן מצאתי את עצמי מתעמת עם חבר טוב (מכיתה ז) בנושא. הוא דיבר עם בן של מכר אחר בפגישה באיזה סופשבוע ושאל אותו: "גלעד (שם בדוי), אתה ישראלי? לא אתיופי?". צחקתי אמנם אבל אמרתי לחבר ההוא בצד: "גם אתיופים ישראלים, הם פשוט נולדו עם צבע אחר, וזה לא הופכים אותם לפחות ישראלים ממך". הוא הודה שאני צודק, למרות שהוא כידוע כאחד שלא מחבב (בלשון המעטה) אתיופים. ואני עוד טיפוס שכמעט לא מתעמת. מה דעתכם? אשמח לשמוע ניסיון שלכם בתחום הזה.

ga26

Member
כל יום מישהו חדש פותח פה שרשור
. למה אתם לא משרשרים ל

שרשור
השבועי שאל מפרסמת?

dori78

New member
השבוע לא היה שרשור
והקודם כבר לא קופץ.

חוץ מזה, דיון בשאלת הגזענות (ושאר דעות קיצוניות שלא מוצאות חן בעיניך) בהקשר להתמודדות עם זוגיות - הוא ממש לא
בעיניי...

ga26

Member
גם לפי מה שהוא כתב והדוגמא שהביא וגם לפי התגובות זה ממש לא

קשור להתמודדות זוגית.
באופן זה כל נושא אוכל לקשר לפורום......

dori78

New member
שאלה מצויינת.

אני מעירה על רוב מה שמפריע לי, גזענות זה אחד הדברים.
לשמחתי בן הזוג שלי לא גזען ולא שוביניסט אז אין לי על מה להעיר לו...
מצד שני, כנראה שזה חלק מהסיבות לזה שאנחנו יחד...

Zarniwoop

New member
אם אני מרגיש מספיק קרוב לבן אדם

אני אנסה לראות מאיפה הוא בא עם זה ולהנחיל בו קצת אמפתיה.
&nbsp
אבל לרוב זה לא משהו ששווה להכנס אליו כי אנשים כאלה קשה לשנות.
&nbsp
לי אישית זו תכונה מאוד לא מושכת ולכן כל התבטאות כזו מרחיקה ביני לבין אותו אדם. אני לא רואה את עצמי בקשר קרוב עם אדם בעל תכונות כאלה.

ReaL Fun

New member
גזענות

יכול להפריע בזוגיות. מנקודת הנחה שגזענות יכולה להעיד על תכונות אופי שליליות.
אבל, אישית, גזענות לא מפריע לי בקשר חברי. לא כשלעצמה.

Elle992

New member
שרשור

סורי על האיחור, סורי שנעלמתי מהפורום - היה לי שבוע עמוס, מייגע
ובעיקר קשה. עכשיו טיפה נושמת לרווחה ומקווה לימים רגועים יותר

אבל בנינו, אין חוקים, שרשור OFF נעלה מתי שבא לנו

Zarniwoop

New member
נהיה נובמבר בלי לשים לב וזה אומר לגברים לגעת בעצמם במקלחת.

חודש המודעות לסרטן לגבר.
&nbsp
אם אתה מעל גיל העשרה זה די כדאי שתתחיל לבדוק את עצמך אחת לחודש. עדיף אחרי מקלחת חמה, ומה שאתה מחפש זה כל שינוי שלא היה שם קודם. הכי קל להתחיל עם הגודל, אם אשך אחד גדול בהרבה מהשני או שניהם גדולים מהרגיל זה סימן ללכת לרופא. אם הגודל בסדר תמשש לגבשושיות (לא להבהל מצינורית הזרע שיכולה להטעות).
הסיבה שמומלץ אחת לחודש היא שסרטן האשכים הוא סרטן מהיר יחסית שתוך חודש כבר יכול להראות את עצמו.
אך עם גילוי מוקדם סיכויי ההחלמה גבוהים מאוד.

Elle992

New member
אני מתעבת גזענות, רק השבוע דיברתי על הנושא

עם מישהי, כמה שאני נגד, כמה שאני רוצה שהעולם שלנו יהיה שווה
באמת. לא ביענו ובמשחקים. שכולנו ניהיה שווים, בלי הבדלי צבע עור, גזע, מין ועוד.

אני לא אסכים לצאת עם מישהו שגזעני כלפי דברים מרכזיים ועיקריים, אם הוא גזעני נגד מוזיקה מזרחית - מקובל עליי, נגד דברים מהותיים - לא בא בחשבון.

הייתי פעם גזענית, חשבתי שרק אנשים לבנים "שווים", וזה השתנה ומאוד.
היום אני הכי נגד, אולי דווקא בגלל שאני בעלת נטייה מינית שונה וכזו שמקבלת לא מעט אפליה וחוסר קבלה אז זה עזר לי לצאת מהקוביה השחורה שהייתי בה
ולהפתח לדברים חדשים ואחרים, אנשים אחרים. היום אני האדם הכי מחבק
ותומך לכולם כמעט. אני רוצה שהעולם שלנו יסתכל בהרבה מעבר ל"זה שחור, זה לבן, מוזיקה שחורה זה בע" ועוד שלל דברים בסגנון.

האם אני מעירה? ברור! אני דעתנית ולא מוותרת על להשמיע את דעותיי
כשאני כמובן נופלת על בנאדם שמוכן בכלל לשמוע. אם לא, אני כנראה אעיף אותו מהמעגל שלי. אבל אני בהחלט מדברת כשהנושא עולה ולא מוותרת להשמיע את דעתי בנושא.

עולם טוב יותר, תלוי בהרבה במעשים שלנו ובמה שאנחנו בוחרים לקדם ולהביא
למודעות.

nati6589884

New member
אני לא אוהב גזענות.

אבל יצא לי להכיר אנשים גזענים, שמצד אחד הם אנשים טובים יש להם תכונות אופי טובות. אבל מצד שני הם לא מקבלים את השונה מהם. וזה קשור גם את מי. מצאתי כל מיני סוגי גזענים. יותר מתונים וכאלו פחות. כאלו שאפשר להסביר להם שהדרך לא נכונה וכאלו שבטוחים בעצמם.

אני באופן אישי אוהב את כולם ללא שום קשר. אני נקשר לאנשים גם כאלו שאני לא ממש מכיר.זה יכול להיות מאוד מביך. אבל כזה אני. אבל אני יכול להיות גם מאוד מזנטרופ. ויש לי דעות לא טובות על בני האדם. אבל זה לא קשור לגזענות. בטח לא בגלל שאתה שחור/ערבי או דברים בסגנון. קיצור אני נגד.

למעלה