שרשור

חיסונים?

אז אני יודעת שהשאלה הזאת יותר שייכת לפורום הורות טבעית אבל אני ככה מרגישה שהפורום הזה הוא פורום הבית שלי אז ברשותכם שאלת חיסונים... קצת רקע :הקטנה בת חודש וחצי ועד עכשיו בכלל לא קיבלה שום חיסון, בהנקה מלאה. עכשיו הגענו לארץ ואין לי עוד רופא כי אני עדיין לא שייכת לשום קופת חולים אז יצרתי קשר עם טיפת חלב. הם כמובן שיגעו אותי ולא הבינו איך היא לא נולדה בבית חולים ואיך בשלב זה עדיין אין לה את כל החיסונים... אז יש לי שאלה איזה חיסונים נתתם? ואם אפשר קצת נימוק אני אשמח. בעלי ואני די חלוקים בנושא אבל שנינו החלטני לחכות לגיל חודשיים להתחיל לתת. אז אני אשמח לישמוע מבנות הפורום גם אלו בלי ילדים שכבר יודעות מה יעשו

אני נתתי לבכור חלק

מהחיסונים - בגיל שנה וחודשיים את המחומשת הראשונה, בגיל שנה ו-9 את השנייה. וזהו. מאז לא נתתי. לצעיר לא נתתי כלום, בעצם כשאני חושבת על זה הוא אף פעם לא היה בטיפת חלב.

שָׂרָה

New member
בשביל מה לך? אל תחסני ודי

ואם את רוצה בדיקות, מה דעתך ללכת לרופא ילדים סמפטי לבדיקות התפתחות. מה את צריכה את הנדנודים של האחיות טיפת חלב?

POOH*

New member
מתחלק...

הגדולה חוסנה למחומשת פחות או יותר בזמנים של משרד הבריאות. צהבת קיבלה החל מגיל שנה. MMR לא קיבלה הקטן לא מחוסן עדיין לכלום. בקיץ כנראה נתחיל בחיסונים [הוא כרגע בן שנה וארבע]. אבל עוד לא ברור לנו בדיוק אילו כן ואיזה לא. צהבת בטוח ניתן. MMR סביר להניח שלא. לגבי השאר אנחנו מתלבטים... POOH

ובשביל האיזון...

אנחנו כן מחסנים, אם כי לא תמיד במועד. כאן בארה"ב למשל, נהוג לתקוע טונה חיסונים ואז לא לראות את הרופא מלא זמן. אני הודעתי לרופאה שאני מעדיפה לראות אותה מידי חודש, ולתת חיסון אחד, במקום לתקוע 4 AT A TIME משום שזה לא נראה לי הגיוני להעמיס על המערכת הקטנה הזו כל כך הרבה חיסונים בבת אחת. אז כך אנחנו עושים. היא לא קיבלה דבר עד גיל חודשיים (כולל הפטיטיס ב' שנהוג לתת עם הלידה, וגם לא ויטמין K וכל החרטבונה הנוספת). בגיל חודשיים התחלנו ללכת לאט לאט לפי הפרוטוקול של ה-AAP. גם אצלנו הנקה מלאה וארוכה. למה אני מחסנת? קודם כל, כי אני מרגישה בתוכתוכי שזה מה שנכון לנו לעשות. בנותיי לא מתחנכות בבית בסה"כ, ומביאות הביתה כל מיני חולערות שגם הקטנה יכולה להיחשף אליהן כך. וגם בלי אחיות גדולות, אני כל הזמן OUT AND ABOUT ויש בהחלט חשיפה לילדים ומבוגרים אחרים כל הזמן. לכי דעי מי מחוסן ומי לא, ובמה יכולים להדביק לי אותן. מספיק שילד בגינה נושך את התינוקת... מעבר לכך, בגנים ובבתי הספר יש דרישה שכולם יהיו מחוסנים, שנשמעת לי הגיונית. אז יהיו מי שיגידו "תחתמי להם על טפסים שכך וכך" - זו לא אני. לא אשקר שדתי מונעת ממני לחסן, או שילדיי אלרגיים לחיסונים... זה יהיה שקר וכזב. וכמובן, מכל מה שקראתי והתעדכנתי, למיטב הבנתי האישית, בגלל החיסונים פסו (כמעט) מן העולם מחלות איומות ונוראיות, וזה מבחינתי הוכחה די חד משמעית ליעילותם, בעוד שסכנות ושאר טענות לצד השני תמיד נשמעים לי כמו תיאורית קונספירציה לא מוכחת והיפותטית וגם מה שחשבו כמוכח הופרך די מהר. אז אלו המסקנות האישיות שלי. אגב, לגבי קופ"ח וטיפת חלב, אתם יכולים ללכת ל"טיפה אחרת" אני חושבת שיש כמה סניפים. זו טיפה פרטית אבל נשמע לי שירות ששווה כל גרוש.

מאי261

New member
אז האם פרסת

את הזריקות של גיל חודשיים? כי לפחות אצלנו (קליפורניה) נותנים 7 חיסונים בגיל הזה (ב-3 זריקות נראה לי) מחומש (דיפטריה-טטנוס-שעלת-צהבת-פוליו) ועוד HIB ועוד Prevnar (את האחרון לדעתי אין בארץ עדיין). זה נראה לי טירוף ובכל מקרה אין מצב שאני נותנת את הכל (עדיין מתלבטת מה כן ומתי.)

ם כאן אותו הדבר ../images/Emo4.gif

והנוהג הוא להגיע לרופאה כל חודשיים, ואז לקבל איזה 4 דקירות בבת אחת. אני החלטתי שהכי הרבה היא תקבל שניים, וביחד עם הרופאה הגענו לאיזה סדר הגיוני. את המחומש לא חילקתי, אבל אם היא מקבלת מחומש (פה זה נקרא PEDIARIX) אז היא לא מקבלת שומדבר אחר ביחד איתו. כי חמישה חומרים בבת אחת זה בהחלט מספיק, אם לא TOO MUCH. בפעמים אחרות היא קיבלה שניים שכל אחד מהם כולל רק חומר אחד (נגיד פוליו והפטיטיס ב') או רק אחד בלבד. זה אומר שבאים לראות את הרופאה יותר, אבל באותו ביקור יש גם שקילה (אם את רוצה) ופטפוטי התפתחות קלים (שוב, אם את רוצה...) כי לפחות אצלנו, את החיסונים נותנת הרופאה ולא האחות ואז היא כבר נכנסת ומדברת וכו'.

bluehorizon

New member
מחסנת

עפ"י הפרוטוקול המקובל בארץ, בזמנים המקובלים. פחות סיבוכים לחיסונים מאשר למחלות עצמן.

mise

New member
אנחנו לא מחסנים.

יש כאן כל מיני שרשורים על חיסונים - סיבות למה כן ולמה לא, את יכולה לעשות חיפוש, או מישהי מאלו שיודעות להשתמש במנוע החיפוש החדש, שאני ממש לא מסתדרת איתו (הוא תמיד מוציא לי דברים מגוגל ולא מהפורום), יכולה לעזור לך במציאת השרשורים.

אנו חיסנו עד גיל חודשיים

ואז בתי הפסיקה להגיב אחרי מחומשת וזה גרם לנו להפסיק וללמוד את הנושא. הקטנה שלא קיבלה אף חיסון בסוף יותר בריאה מהגדולה

למעלה