שרשור....

PreDirector

New member
שרשור....

מהיא טכניקת הNLP האהובה והיעילה ביותר בשבילך (או בשביל המטופל שלך)?

PreDirector

New member
הי מצא

התחלתי לפני כ 7 שנים עם היפנוזה ולאחר מכן המשכתי ל NLP דרך כל קורס וסמינר אפשרי..

מצא

New member
לגבי היפנוזה...

מה התהליך בהפנוזה שגורם למונחה לאבד קשר עם המודע שלו? מפני שכשמכניסים מונחה להרפייה בדמיון מודרך, זהו מצב שגלי האלפה פעילים מצב "נים לא נים" אך עדיין המודע שותף באיזשהו רובד, אבל בהיפנוזה זה מעניין מה מאפשר את ההתמסרות של המודע?

PreDirector

New member
היפנוזה בעיקר

את צריכה ליצור אמון קודם עם המטופל לומר לו סוגסטיות פוסט היפנוטיות הכנסה לטרנס ולבסוף מעמיקים באיזושהי דרך דמיון מודרך זה בעצם חלק של תהליך היפנוטי

מצא

New member
אם...../images/Emo35.gif

אמון=רפור וסוגסטיות פוסט היפנוטיות=משפטי אמת והובלה. אז איפה בכל זאת ההבדל? יום טוב עידית

ששששש .. אל תספרי

עקרונית אין הבדל! אם תכנסי לדפים הראשונים של הפורום תמצאי שם שרשור נכבד בעניין ההבדל בין דמיון מודרך להיפנוזה. מה לעשות, שדמיון מודרך יכול לבוא תחת המטריה של ההיפנוזה. (תלוי את מי שואלים) בהיפונזה, המונחה לא מתמסר! למהפנט. יש להבדיל בין היפנוזת במה לבין היפנוזה תירפוטית! רוב האנשים כשהם שומעים את המילה היפנוזה הם מייד חושבים: "אני אהיה תחת השפעתך הבלעדית ואאלץ לעשות את כל מה שאתה אומר" וזה ממש ממש לא נכון. למרות מה שרואים על הבמה. ההסבר הוא פשוט לפני שהמהופנטים עולים לבמה להיות מהופנטים - מהפנט הבמה עושה טסט לקהל לראות מי הכי סוגסטבילי, הכי מוחצן, הכי שואומן והכי רוצה לעלות על הבמה. האפקט מאוד דומה לאנשים אשר משתכרים מבירה אחת ומהתגובות של החברים שלהם בסביבה. לגבי היפנוזה. כל מצב שבו האדם (כל אדם) נמצא במצב הכרה שונה מהרגיל היומיומי שלו (כמו לפחות פעמיים ביום ב-5 שניות כשהוא מתעורר וב-5 שניות כשהוא נרדם) האדם נמצא במצב היפנוטי. מיכאל

מצא

New member
כלומר...

אדם שמגיע למהפנט משתף יותר פעולה מפני שהוא מראש מגיע מוכן להתמסר, ואדם שמגיע לטיפול בדמיון מודרך יודע שהוא "יוצא למסע" בתת המודע שלו. ומכאן ההתכווננות של תת המודע שונה, ובהכרח גם ה"התמסרות" שונה. וקוריוז קטן לגבי הדוגמא שלך עם הבירה. בעבר "ידעתי" שאני מושפעת מהר מאוד מאלכוהול,במפגש עם חברה שתינו תפוזים כשאני מהלתי את התפוזים עם אלכוהול. ללא ידיעתי שתיתי את מיץ התפוזים של חברתי שהיה ללא אלכוהול. תוך זמן קצר הרגשתי את "תופעות הלוואי " של האלכוהול, כשלפתע חברתי שתתה מהכוס השנייה והתברר שהאלכוהול בעצם היה אצלה. מאז אני לא מושפעת מהר מאלכוהול
יום טוב עידית.

PreDirector

New member
../images/Emo8.gifרק שלא תתחילי למהול כמויות יותר

גדולות של אלכוהול בקצת מיץ! זה ידוע שאחרי כמות מסוימת של אלכוהול את יכולה לוותר על תהליך ה RAPOR למרות שבהובלה - הולכה יהיה לך קצת יותר קשה.... אגב דמיון מודרך ו NLP הם בעצם מעיין "בנים" של ההיפנוזה. ובהיפנוזת במה הבדיקות של המהפנט שמיכאל הזכיר קודם הם כדי לחסוך זמן ומאמץ מן המהפנט ולהביא לבמה אנשים "קלים" יותר להיפנוט למשל גם אם יש מישהו שהופנט בעבר אז הוא יהיה האובייקט הקל ביותר מכיוון שהעוגנים שנוצרו אצלו מן ההפנוט הקודם ישארו ויפעלו אצלו כל החיים.

PreDirector

New member
אה אגב

מה שמיכאל הזכיר אלו הם ALTERED STATES - מצבי תודעה שונים שתלויים כמובן בהרבה גורמים כמו: גלי מוח, תנאי סביבה וכו... היפנוזה מתיימרת להביא את המטופל למצב תודעה של פוקוס עם המהפנט.

breuven

New member
אותו נושא

הרבה זמן חשבתי כמוך - בעצם לימדו אותי כך לאחרונה החלטתי לנסח את זה אחרת וכן להדגיש הבדלים ולא דמיון. המילה החשובה היא מוקד של שליטה. יש שני מצבים היפנוטיים בהיפנוזה של במה מוקד שליטה בחוץ בהיפנוזה של דמיון מודרך מוקד שליטה הרבה בפנים. שתי הטכניקות מלמדות אותו דבר אך יש מטופלים לזה ולזה. דמיון מודרך נותן ביטחון בכך שהפטרון שאתה מחפש בעזרת המנחה הוא שלך ושאתה "בעל יכולת" -מחזק את האגו. לעיתים אדם צריך משהו אחר ( של "ינג") - ללמוד להשתחרר מרצון לשלוט בהכול, ללמוד לא לתפוס באחיזת כיווץ את האגו, את הגבול - לאפשר דווקא שליטה חיצונית, למחוק את הגבול בין המהפנט ומהופנט. זה לעיתים נותן כח של חיזוק האגו ובטחון עצמי עוד יותר חזק - הינה לא פחדתי - נמחקתי ולמרות זאת נשארתי אני. יש בזה משהו מהפניקס שנשרף - וזה מחדש כוחות של אדם. לכן לפי דעתי להדגיש את ההבדל יותר חשוב מלהדגיש ששני הדברים כמובן - אותו דבר אחד. בברכת לילה טוב ראובן.

ראיה מעניינת

אני בהחלט מסכים עימך שיש הבדלים. הבדלים בגישה, הבדלים באופן הפעולה ובטכניקות. לגבי היפנוזת במה - היא לא טירפויטית אם כי ניתן להסתכל על זה באופן שאתה מתכוון אליו - רק שבמקרה כזה אותו אדם עלול "להאשים" את ההיפנוזה ואז בעצם לא השגת את המטרה העיקרית שלך לילה טוב מיכאל

breuven

New member
תגובה

בדיוק. (עכשיו אני מדבר בעד הדמיון בין שניהם) נראה לי שמדגישים את ההבדל מפחד שיאשימו בשטלתנות - בגניבת הדעת כל העסק הזה כל כך ילדותי אבל גם חשוב. בשביל להניע את "נקודת ההרכבה" של אדם , לעשות אותה גמישה וניתנת לשינוי - זה לא משנה לאיזה כיוון אתה דוחף את נקודת השליטה: החוצה או פנימה - העיקר להדגים לאדם שהוא יכול להשתנות, יכול לשנות את ה"אישיות" שלו - בעצם להדגים לו שהאישיות שלו - משהו ב metalevel יותר גבוה מ- metaprograms

drshy

New member
יש כל כך הרבה...

אני בעיקר אוהב את: הטכניקות ליצירת כימיה עגינות מסרים והצעות מוסווים שבת שלום שי

PreDirector

New member
אני בעיקר :

Time Line Therapy לדעתי שיטה מדהימה ביעילותה וגם כמובן היכולת "לדגום" אנשים (אני ממליץ על השיטה של רוברט דילטס)

למעלה