שרשרת מלכותית
ושאלה...

אוקה

New member
שרשרת מלכותית../images/Emo68.gif ושאלה...

ניסיתי לעשות אותה על חוט ניילון 0.25 אבל מה שקורה תמיד זה שהאלמנטים מסתלסלים לי אז עברתי לחוט רקמה, זה בסדר?

אוקה

New member
עוד שאלה...

אני מסתכלת בתרשימים האלה ולא מבינה כמה חוטים צריך? למשל לתרשים העליון, מישהו פה מבין כמה חוטים צריך? אשמח לעזרה... לילה טוב

Iris G

New member
איפה כתוב 32 אינץ

קראתי בעיון, כתוב להשתמש בשלושים ושתיים חרוזים (4 מ"מ). שנותנים צמיד באורך של 6 אינץ (15.5 ס"מ).

שש שבע

New member
32 אינצ', להכפיל ב2.5 זה 80 ס"מ

את השרשרת הנ"ל אפשר לעשות עם חוט אחד, ואפשר עם מספר חוטים כמספר השורות, עם חוט אחד את עובדת על האורך ומוסיפה רוחב אחר כך, ובמספר חוטים, לפי מספר שורות הרוחב, את מתקדמת עם כל הרוחב.

אוקה

New member
סוג החוט...

שלחתי מייל לזאת שפירסמה את התרשים הזה ושאלתי איזה סוג חוט מומלץ. היא ענתה אבל אני לא מכירה את המקבילה בחנויות אצלינו בארץ, והרי תשובתה:
For stringing beadwork, you can use either NYMO - "D" or silamide. You can also use FIRELINE #6 OR #8 which is found in the fishing stores​
אשמח להכוונה למה היא התכוונה...

wildspirit

New member
היא אומרת שאת יכולה להשתמש

בחוט נימו - ככה הוא גם נקרא בארץ את השאר אני לא מכירה מצטערת...

wildspirit

New member
לצערי אין לי ../images/Emo10.gif

אבל אולי תנסי לשאול את zivat תשלחי לה מסר אולי יש לה תמונה של זה - היא משתמשת בזה המון

Iris G

New member
בתור עונש (כי אני לא מוותרת בכלות)

תלמדי אותי לעשות שרשרת סרוגה. PPPPPPPPPPPPPPLLLLLEEEEEEEEEEEEEEAAAAAASSSSSSSSSSSSSSSEEEEEEEEEEEEEEEE

Iris G

New member
כן

חורזים שורה ראשונה (A) משמאל לימין, עכשיו החוט בצד ימין, חורזים את השורה השניה מימין לשמאל. ושוב ימינה, ושוב שמאלה וגומרים את השורה הרביעית בצד שהתחלנו. ניסיתי לעקוב אחרי התרשים אבל לא הצליח לי, כנראה אני משתמשת בחרוזים הלא נכונים (זה מה שיש לי).

wildspirit

New member
לגבי סוגי החרוזים שאת משתמשת

את יכולה להשתמש בכל סוג חרוזים שאת רוצה העיקר שאת עובדת בהתאמה עם התרשים. בעיקרון על פי התרשים אמורים לעבוד עם חרוזי מולטיקאט אבל את כמובן יכולה לעבוד גם עם סברובסקי ועם ונציות ומה שרוצים אני מקווה שהצלחתן להבין את התרשים וליצור את הצמיד אם לא אני כאן לעזור
ואם הצלחתן אז..........
אתן כבר יודעות מה נכון?

wildspirit

New member
תשובות ../images/Emo3.gif

שרשרת מדליקה ביותר
1.חוט ניילון יש לו נטיה להסתלסל לכן את כמובן יכולה לעשות את זה על חוט ריקמה ואת גם יכולה לעשות את זה על חוט דיג 0.25 ואז הוא לא אמור להסתלסל. לטעמי גם יותר קל לעבוד עם חוט דיג מאשר חוט ריקמה 2.כמו שענתה לך Iris G 82 ס"מ צריך בשביל הצמיד בכל מקרה אני ממליצה לקחת חוט יותר ארוך כדי לא להתקע באמצע. 3. ואכן יש להתשמש בחוט אחד. את מתחילה צד אחד וכשאת מסיימת חוזרת חזרה

שש שבע

New member
חוט כותנה, נשחק תוך כדי עבודה ו

ונחלש, ועלול להקרע, לכן עדיף לעבוד עם חוט דיג.

אוקה

New member
השחיקה זו באמת בעיה אבל חוט הדיג

מסתלסל לי (וניסיתי כבר עם כמה סוגים ובכולם זה מסתלסל...)

למעלה