שרת אימייל....

• פותח הנושא Sek
  • פורסם בתאריך

Sek

New member
שרת אימייל....

ערב טוב. התקנתי מנדריק 8.0 ... התקנתי את כל השרתים (אני חשוב גם sendmail- למרות שאני לא מוצא) אוקי אני מתכוון לעשות שרת קטן כזה , אפאצ´י יש לי וזה עובד טוב מאוד =] עכשיו אני רוצה לעשות שרת אימייל, מישהו יכול להסביר לי איך ? הסבר מפורט יעזור מאוד ;] דרך אגב : ראיתי קודם את הדבר הזה webmin (תודה למי שנתן את זה) מגניבבבבב ;] אהבתי את זה מאוד ושאני מנסה משם לערוץ את ה sendmail הוא אומר לי שהוא לא מוצא אותו.... אני מקווה שתעזרו לי תודה מראש.

yobanius

New member
לדעתי מנדרייק 8.0 מגיע עם Postfix

אני אפילו חושב שהוא מתקין אותו בתור שרת ברירת המחדל שלו. אני רוצה להגיד שלקח לי רק כמה ימים ללמוד postfix, וזה שרת מהקלים שיש ומהטובים שיש. אם אתה רוצה חומר טוב על postfix לך לאתר של redhat ותקיש חיפוש על postfix howto . זה howto נהדר ופשוט. בהצלחה

Sek

New member
צודק.

אממ נכון באמת יש לי postfix ..... אבל איך אני משתמש בזה ? זה כבר מותקן לבד והתקנתי משהו שניקרא webmin שמשם אפשר לערוך את זה בקלות, רק תגיד לי את העקרונות של מה שאני צריך לערוףך ואיך אני משתמש בזה לדוגמא : 1. איך אני יוצא חשבון ? 2. איך אני שולח או מקבל אימייל בכלל ? שוב תודה.

yobanius

New member
לפי דעתי

ברגע שאתה מקים משתמש חדש באופן אוטומטי "נוצר" לו חשבון מייל. השאלה הנשאלת היא האם יש לך דומיין ואי פי חוקיים? אם כן אתה לא צריך לעשות שום דבר. הספק יפנה את כל המייל באון אוטומטי אליך לשרת. במידה ואין לך כזה, אתה יכול להיעזר בכלי קטן ונחמד שנקרא fetchmail , והוא ימשוך את המייל מהספק אליך לשרת, והמשתמשים ימשכו את המייל אל התחנות שלהם מהשרת שלך. לגבי השימוש ב postfix יש לך כמה הגדרות שאתה צריך להגדיר לו כמו שם דומיין וכו´, אך הכי טוב תעשה לעצמך אם תקרא את ה postfix howto . בהצלחה.

למעלה