שרת פיזי או שרת וירטואלי לעסק קטן ?

dag07

New member
שרת פיזי או שרת וירטואלי לעסק קטן ?

ראשית הרשו לי לומר שאני לא מגיע מהתחום המקצועי של רשתות מחשבים ונכנסתי לפורום בכדי לקבל הארות / הערות כיצד עלי לפעול.

ברשותנו שרת HP ותיק ( מעל 8 שנים) שעדיין מתפקד אם כי ב 80% , מערך מירור לשני דיסקים SBS WINSERVER 2003

מכיוון שאנו עובדים עם בסיס נתונים SQL + תוכנת סאפ, עלינו לבצע שידרוג חומרה.
זה זמן רב אני מתחבט בסוגיה כיצד להתקדם ?
האם להחליף את השרת הישן בשרת פיזי חדש?
או לעבור לשרת וירטואלי בענן ?

מה עדיף לעסק של עד 5 משתמשים שמשתפים קבצים (PDF, DOC, XLS)
את תוכנת ה SAP ניתן להתקין בענן
שרת הדואר שלנו יהיה אופיס 365

רכישת שרת חדש כולל מיגרציה של הנתונים מהשרת הישן הינה האופציה הראשונה שחשבתי עליה מן הסתם, אולם לאחר "חפירות "בפורומים שונים, הבנתי שגם עבודה דרך שרת הוירטואלי בענן הינה אופציה שהרבה עסקים קטנים שוקלים בהווה.

מספר עובדות שאולי יעזרו לקבל החלטה
קו אינטרנט במהירות 40 מגה - בזק
הדטא במסד SQL אינה גדולה, מדובר ב עד 10 ג'יגה
תקיות משותפות - 40 ג'יגה

אלפסק לשרת קיים
תוכנת אנטי וירוס - NOD 32 לשרת - קיים
תוכנת גיבוי לשרת - ACRONIS 11
אם כי יש לחדש רשיונות (רישוי שנתי, לא זול במיוחד)
כל תחנות העבודת עם מערכת הפעלה WIN 7 PRO
מדפסת רשת משותפת
צ'ק פוינט 600 פאייר וול אלחוטי - לעבודה מהבית ב VPN
כמו כן ברשותנן
רשיונות WIN 2012 SERVER R2 + 5 users

מתלבט באיזה פתרון לבחור, מעוניין בפתרון אקונומי אך יעיל ונוח עם אופצייה לעבודה מרחוק בנוחות + אפשרות להתרחבות בהמשך.

לסיכום: על הפרק
שרת פיזי חדש ( דוגמאת DELL T430 + גיבוי במירור למערכת ההפעלה + גיבוי לקבצים בנפרד)
+ אופיס 365

שרת וירטואלי עבור תוכנת SAP + ספריית קבצים משותפים
+ אופיס 365

שרת וירטואלי לעבודה בסאפ
+ אופיס 365
רכישת שרת NAS יעודי עבור קבצים משותפים

רעיונות, הארות, יתקבלו בברכה

כמו כן, מה הדעות באשר לשילוב של שרת קבצים NAS במשרד עבור הקבצים המשותפים + שרת וירטואלי לעבודה בסאפ?

ירון316

New member
אם כבר 365...

הייתי שם את הקבצים המשותפים ב-OneDrive For Business או על השרפוינט (אתה מקבל גם ככה, אז למה לבזבז משאבים על חומרה?)
ובהחלט SAP על טרמינל בענן (אז'ור של מייקרוסופט הוא המועדף עלי).
ואז שלום לכל הכאב ראש של ניהול שרת פיזי.
אנחנו ארגון גדול (כ-100 שרתים) והעברנו הכל כמעט לענן ומרוצים מאוד.

dag07

New member
ירון תודה, אחדד את השאלה

אכן בחבילת אופיס 365 BUDDINESS ESSENTIALS מקבלים 1 TB לאיחסון ב ONE DRIVE
אבל מה באשר לגישה לקבצים המשותפים שנמצאים בענן, מהירות תגובה ונוחות הגישה בהשוואה לקבצים שנמצאים במשרד בשרת NAS לדוגמא?
ואם כבר מחשוב ענן, אז שאלה ברשותך....
מכיוון שאיני בקיא בתחום
מה עדיף לעסק קטן AZURE או VMware
כמובן, עבור SAP + OFFICE 365 בענן

מכונות VMware - עלות גבוהה יותר
שני מעבדים וירטואליים
4GB זיכרון
60GB נפח אחסון
1TB תעבורה כלולה
קיימת גם חבילת בסיס עם 2 GB זיכרון

Azure Pack Services
האם אפשר להסתפק בחבילה בסיס עבור 4-5 משתמשים ?
החבילה הכוללת: 1 Core ,
2GB RAM, - 50GB Storage
רישוי Windows Server
1TB תעבורה כלולה

ירון316

New member
תראה

בלבלת קצת את המונחים.
Azure Pack זה לוקאלי. אתה מחזיק שרתי םאצלך ועושה "ענן פרטי". לא רלוונטי בשבילך.
עקרונית, המחירים של Azure טובים ואתה משלם לפי שימוש. אתה פשוט נרשם לשירות, ובונה מכונה לפי צרכיך. יש אפילו מחשבון עלות אונליין כדי שלא תופתע.
בקשר למהירות הגישה, אתה מסנכרן קבצי OneDrive למחשב שלך ולכן הגישה מיידית. עדיין, אם יש הרבה מסמכים משותפים עם גישה סימולטנית, עדיף שרפוינט.
ביחס להצעת ה-VMWare, אם עוסקים בענן שלהם, למיטב ידיעתי הוא חדש יותר ופחות "נטוע בקרקע" ביחס לאז'ור או ל-AWS של אמאזון. לא מכיר הרבה לקוחות בארץ לעסק הזה ובגלל שאני לא עסקתי בענן שלהם, לא רוצה להטעות אותך.
מה שכן, יש להם אחלה בחלה של מוצר On-Premise אם אתה רוצה להחזיק שרת מקומי בכל זאת, בטח עדיף על המקבילה של מייקרוסופט.

dag07

New member
בטוח שבבלבתי

כבר אמרתי שאיני בקיא בתחום, כל חברת יעוץ שפניתי אליה "משכה אותי" בכיוונים שונים, חלק המליצו על שרת פיזי, חלק על שרת וירטואלי.
אפרופו Azure
ראה לינק למה שהתכוונתי מתוך טריפל C
[URL]https://store.ccccloud.com/index.php?NAME_PATH=Azure-Pack&SCREEN=AZURE-PACK[/URL]
אני מקווה שעכשיו אני מובן יותר
מדבריך אני מבין שזה אינו רלונטי עבורי

כמו כן, מסאפ נאמר לי שאני כלל לא זקוק לשרת וירטואלי, אני מקבל את השרות של סאפ בענן מתוך הענן של סאפ שמתוחזק עי בזק בינלאומי
את האופיס 365 אני מקבל משרותי מייקרוספט

אז האם באמת אין צורך בשרת פיזי/וירטואלי?
ולכן...... מנסה להבין את הסייפא בדברייך.

"אם אתה רוצה להחזיק שרת מקומי בכל זאת, בטח עדיף על המקבילה של מייקרוסופט" - איבדתי אותך, תוכל להסביר?

ירון316

New member
במידה ו-SAP רץ מהענן

אז אין לך באמת צורך בשרת ווירטואלי.
שים את הקבצים ב-OneDrive או שרפוינט וזהו.
תחסוך גם הרבה כסף...

dag07

New member
תודה, עכשיו הכל מובן, נשאר לי לחשוב רק על הגיבוי

הכוונה לגיבוי בתחנות העבודה
כיום כל החומר המשותף יושב על שרת ומגובה באקרוניס
המיידע בתחנות העבודה עצמן כלל אינו מגובה, מלבד אימג' של מערכת ההפעלה לכל תחנה שבוצע ביום ההתקנה (כבר עברו קרוב לשנתיים)
עדיין יש מיידע שיש לגבות באופן תדיר.
אז נכון, ניתן לרכוש דיסק חיצוני ולגבות אץ המיידי, אולם זה נתון לכשלון במידה ושכחנו לגבות את הנתונים.
מה ההמלצות לגיבוי מסודר עבור כל תחנה עם שרידות כל שהיא?
האם NAS משרדי מיועד לשימוש זה? או שוב...שרותי גיבוי בענן?
(נשמע כמעט גדול עלי)
אני מעוניין בתהליך פשוט ושקוף, ללא התערבות של איש סיסטם מידי חודש.
רעיונות יתקבלו בברכה

ירון316

New member
למה לא תוציא הוראה

שכל הקבצים המקומיים יישמרו ב-OneDrive האישי של כל אחד?
זה מגובה וניתן להפעיל שחזור קבצים.

dag07

New member
רגע... האם הכוונה לגיבוי/שחזור לנקודות זמן

ז"א, התגלה וירוס בתחנת עבודה, אני מעוניין לשחזר את הדאטה לתאריך שקדם לוירוס (לדוגמא עד 5 ימים אחורנית) האם ניתן?
&nbsp
&nbsp

ירון316

New member
כן

יש "גרסאות קודמות" ויתרה מזאת, בתמיכה של מייקרוסופט משחזרים בעצמם אם צריך, או אם הקבצים נמחקו.

dag07

New member
תודה,

אם כך, למי מיועד שרת NAS?
בתחילת ההדרך חשבתי על רכישת שרת קטן לקבצים המשותפים + גיבוי דוגמאת
jDS213 אפילו במבצע-1+1 ב1432שח + מעמ (ללא דיסקים)

עכשיו אני מבין שחסכתי גם את ההוצאה הזו.

תודה על התמיכה ONLINE

ירון316

New member
שרת NAS מיועד לאחסון לוקאלי

אבל אם אתה רוצה לאחסן הכל בענן (ולפי התיאור שלך, עדיף ככה), הוא מיותר לך
בשמחה

ddolphin

New member
אצלי המצב דומה ואני בחרתי בשרת פיזי (במקרה גם T430)

מכמה סיבות:
1. כבר היה לי מקרה שלקח ל בזק לתקן את התשתית ADSL במשך 4 ימים וזה אחרי שהפעלתי לחץ, במקרה כזה במידה והשרת היה בענן המשרד היה מושבת ויש נקודות קריטיות בחודש שזה ממש לא כדאי שיקרה.
2. במקרה שלי, יש הרבה קבצים גדולים שזקוקים להיות זמינים לשליפה, אפשר לעשות את זה עם NAS, אבל לא את ה ERP , אז בכל מקרה צריך שרת.
3. אני רכשתי את תוכנת cloudberry (http://www.cloudberrylab.com) ואיתה אני מגבה מהשרת גם ל S3 של אמזון וגם ל NAS מקומי, אתה יכול לבחור שם גירסאות ולחזור לתאריך מסויים, שוקל להכניס גיבוי לענן נוסף זה גרושים היום והתוכנה הזו תומכת בהרבה פלטפורמות.
4. מיילים יושבים על GOOGLE APS יש לי את זה מהימים שזה היה חינם, למרות שאני יותר אוהב את ה ממשק של מיקרוסטופ.
5. כרגע המחשבים במקומיים מגובים ברמת IMEGE מיום התקנתם, אבל אני רוצה להכניס Acronis למטרה הזו, היתה לי תוכנה של סימנטק למטרה הזו (שהיתה חלק מהחבילה של ה AV) וזה לא עבד טוב , או שאני לא הצלחתי להפעיל את זה כראוי.
6. חוץ מזה, יש לי FW בכניסה של FORTIGATE .
בהצלחה
&nbsp

dag07

New member
אכן נקודות למחשבה....... אולם אני כבר השתכנעתי

עד היום לא כור לי תקלה בקו ה ADSL של בזק שערכה יותר מ שעה שעתיים ואם זה אני מוכן לחיות.
אני משתמש בתוכנת ביזנס ONE של SAP עוד מהימים שבגרוש היה חור, "תוכנת מנהל" (מימי התחרות מול חשבשבת)
אני מעדיף לעבוד לוקאלית בשרת שלי, אולם דווקא מעבר לענן של SAP (בתחזוקת בזק בן לאומי) נראה לי כיתרון גדול בייחוד לעבודה מהבית (שנבצר ממני היום, אולי זה דווקא +)
השרת הנוכחי עייייף מאוד (כבר לא צעיר), ועצם המעבר לSAP בענן + אופיס 365 דיי מייתרת את ההצדקה ברכישת שרת חדש + תחזוקה שוטפת בריטיינר חודשי
בוודאי לעסק קטן ובו עד 5 יוזרים.
קבלנו הצעות לרכישת והתקנת שרת חדש דוגמאת DELL T430
מדובר על השקעה גבוהה מידי ביחס לתמורה.
&nbsp
החשש שלי לעבודה בענן, נבע תמיד מהעובדה שמדובר בענן משותף, אך מקריאה נוספת הבנתי שאני יכול להיות רגוע.
&nbsp
הקבצים המשותפים שלנו אינם גדולים ( לרוב PDF, DOC, XLS) אם כי יתכן ובכל זאת ארכוש NAS קטן שיגובה לענן, רק בשביל השקט הנפשי.
&nbsp
ACRONIS זו התוכנה בה אנו משתמשים היום לגיבוי השרת, במקרה של מעבר לענן, גם היא תהא מיותרת.
&nbsp
FIRE WALL - אני משתמש בצ'קפוינט 620 שמחובר לראוטר.
קיימת במוצר האופציה לשירותי אבטחה מבוססי ענן אם כי העלות הינה בתוספת $30 לחודש, לא זול במיוחד.
&nbsp

למעלה