שר החינוך מוריד את מסיכת "הנחמד" סופית...

שר החינוך מוריד את מסיכת "הנחמד" סופית...

וזה כל כך מתאים לציבור הזה.

הוחלט על ידו שהחופש הגדול יקוצץ בשלושה שבועות, אותם יבלו התלמידים בבתי הספר בקייטנות חינוכיות (ללימודי דת?)
גם ההורים יהיו שותפים להוצאות - ובכך הוא קובע להורים היכן יהיו הילדים בשלושה שבועות ראשונים במקום חופשה, גם למי שאין כסף...
ובקייטנות החינוכיות הללו ילמדו אנשי מקצוע (איזה מקצוע?) , פרחי הוראה (שיעשו הכל כדי שיקבלו אותם אחר כך להוראה) ומורים שיחפצו בכך.

מעשה יותר מכוער מזה ממש קשה למצוא.
מי שלא מכיר את המערכת היום, לא מבין איזו משמעות חמורה יש לזה.
משמע, שהמורים יהפכו לבייבי סיטרים של ההורים במקום לנוח מהעבודה הקשה בבית הספר מול הנוער המפונק שמגיע לו הכל.
אנשים לא יודעים, אבל מנהל בית ספר לקראת שנת הלימודים החדשה עורך שיבוץ מחדש של המורים, ומכיוון שאין תוספת כיתות אבל מאות כל שנה מסיימים ללמוד הוראה, יש הרבה יותר ביקוש מהיצע.

אז אם המנהל רוצה להראות שבית הספר שלו טוב, ז"א שמכסימום מורים ישתתפו בקייטנות החינוכיות הללו, הוא יציע לכל המורים להשתתף, כמובן שלא מוכרחים. אבל תראו לי מורה אחד שלא יבוא כשהוא חושש לשיבוץ שלו בשנה הבאה, פן תקופח פרנסתו.....
בחוק זו עבירה מסוג פשע וקוראים לזה: "סחיטה באיומים". אבל כאן הרי מדובר בחינוך לא ?

אז לא מספיק כל השנה שהמורה עסוק גם בשעות הלימוד וגם אחריהם וגם בהשתלמויות שונות על חשבון ימי החופשה שלו, והוא מחוייב לתת את מספר הטלפון שלו להורים שמצלצלים בלי להתבייש בערב ובלילה מאוחר בשבתות ובחגים, ואסור למורה לאמר לא, ולהחליט שיש לו גם חיים פרטיים , כי אז יבולע לו מהמנהל.

וכך נרמס כבודו של המורה סופית, ודור המפונקים עולה עוד מדרגה.

יוליקה

Member
מנהל
למה אתה שולל זאת על הסף??

איזה לימודי דת???.

מה מסתתר מאחורי הרעיון של קיצור חופשת הקיץ??? הרי בתקופה הזאת נשלחים הילדים לקייטנות שעולות הון תועפות להורים... כעת החופשה למעשה תתחיל שלושה שבועות מאוחר יותר והילדים (בינתיים כיתות א-ב) ישהו ב"קיטנה" בבית הספר בעלות של 450 ש"ח בערים הגדולות והמבוססות וחינם ביישובים קטנים עם תושבים בעלי רמה סוציו-אקונומית נמוכה. איפה תמצאו קיטנה ב-450 ש"ח???

זה חיסכון בכסף וחיסכון בכאבי ראש להורים מה לעשות עם הילדים בחודש יולי!!

מאיר, הפעם אני בהחלט לא לצידך !!!

איך אתה רואה הכל כצעד אפל, אפשר לחשוב שמורים צריכים חודשיים חופשה, אני חושבת שיש בארץ הרבה מאוד אנשים שעובדים הרבה יותר קשה ממורים ומקבלים רק שבועיים חופש ! מה רע שמורה יתן בחופש שבועיים לטובת הילדים, אני בטוחה שזה לא בחינם! לפי דעתי זה צעד גדול ונבון!

כל זה, כי אף אחד לא רואה את בעיית המורים

אם בכיתה יש 40 תלמידים, אז יש צד אחד של 80 הורים מרוצים ומצד שני מורה אחד מותש שאף אחד לא "שם" בכיוון שלו.

ראשית, מדובר בשלושה שבועות.
שנית כל מי שמקנא במורים ובחופשות, מוטב ויקרא שוב את מה שכתבתי.

אתם מכירים מקצועות רבים בהם העובד זמין כל העת ? ביום ובלילה בשבת ובחג, ואסור לו לכבות את הטלפון.
אתם מכירים מקצועות רבים שבהם לעובד אין קביעות והוא נתון לגחמת המנהל ושיבוציו ?
אתם מכירים מקצועות רבים שבהם העובד צריך לצאת על חשבון זמנו להשתלמויות בלי סוף ?
האם זהו תקדים המאפשר קיצוץ בימי החופשה ?

מי שמקבל שבועיים חופשה בשנה, זה בניגוד לחוק. שנה ראשונה שבועיים, שנה שניה שלושה, משנה שלישית והלאה חודש.
מי שלא מכיר את עבודת המורים, לא יכול "לנדב" אותם לעוד שבועיים על חשבונם.
אני עבדתי שנתיים גם בהדרכת בתי ספר, ומקצוע המורה הוא מקצוע קשה מאוד (נכון, לא קשה פיזית כמו סבלות...) הבת שלי מורה בכירה ואני מכיר קצת את הצד הזה.
קשה מאוד לעמוד מול כיתה של 40 מפונקים שמאחוריהם 80 הורים שמטרידים את המורה בכל שעות היממה כמעט, ועוד מטלות בית סיפריות שנופלות על המורה, ובסוף טוענים שהוא בכלל מבלה.....

ובשורה התחתונה, אין למורים חודשים חופשה, כיוון שיש מטלות בית ספריות בתחילת החופשה, ושבועיים לפני הסיום יש היערכויות לקראת השנה החדשה, ואי הוודאות אם בכלל יש לך עבודה בשנה הבאה או לא, וכעת אומרים לך שאתה לא מוכרח, אבל אפשר לתת שלושה שבועות מהחופשה אבל אתה יודע שאם תאמר "לא", מקום העבודה והפרנסה שלך ושל המשפחה שלך בסכנה, ואתה לא יכול להסתכן בכך.
כל שנה מסיימים מאות אנשים בתי ספר להוראה והם מאוד רוצים לתפוס מקום של מורה, והם נושפים בעורפם של המורים.....

יש מקצועות שאנשים לא יודעים מה קורה בהם. למשל בעלה הוא חבר אגד. ימי חופשת מחלה יורדות מהחופשה השנתית ואנשים לא יודעים זאת. כך במקצוע ההוראה יש הרבה מאוד מוקשים שהציבור לא מכיר אותם, רק "יודע" שלמורים יש יותר מידי חופשות, מה שכמובן לא נכון.

לגבי פירון, לא צריך "לראות הכל כצעד אפל", הוא כבר הוכיח את עצמו שאלו כוונותיו, וימים יגידו.
השיטה שהחילוניים לא מצליחים להבין, שאצל הדתיים הכל נעשה לאט לאט עד שכובשים את היעד שלהם, כמאמר:"לאנגזאם לאנגזאם אבר זיכר" (לאט אבל בטוח).
תביטי בשכונה שלי: שכונה חילונית נטו שבמרכז המסחרי יש שתי חנויות לממכר בשר חזיר.

בתחילה, לפני 15 שנה, עברה לשכונה משפחה חרדית אחת (תהיתי מה להם ולשכונה חילונית שאין בה אפילו מנין ?), אחר כך עוד שתיים ואחר כך עשר, ונפתח גן ילדים חרדי שמשך שלוש שנים סרבו לתלות את דגל ישראל מעל הגן לפי דרישת החוק.
אחר כך בנו בית כנסת בן קומה אחת, והוסיפו עוד שתיים ואחר כך עוד שתיים והיום יש בו ישיבה ויש בו מקוה ושני בתי כנסת.
בין הבתים בשטח שהיה גן ציבורי לטובת אנשי השכונה, הרסו את הגן ובנו בית החלמה לחולים מחו"ל, ולידם עוד ישיבה.

וסגרו גן ילדים והפכו אותו לגן של חרדי חב"ד, ואחר כך המקום הפך לישיבה של חב"ד שהתרחבה על כל שטח האדמה הציבורי הסמוך ואף אחד לא אומר להם שום דבר.
החרדים הציקו לחנויות הרוסיות עד שמאחת קיבלו מכות והתקפלו, ולשניה נמאס מהנזקים שלהם, וסגרו.

וכך משך 15 שנה הפכה השכונה מחילונית גמורה, למלאה במאות חרדים שמתנהגים בה כמו שהם רוצים, חוסמים רחובות כשבא להם, וראש העיר שותק כי הוא חושב שהם כח אלקטוראלי, למרות שם הם ילכו להצביע, הרי הם יצביעו נגדו. ורק בשכונה הזו יש היום כ-15 בתי כנסת שחלקם ענקיים כמו היכלות, כי יש להם כסף לזה.

לפני 30 שנה זו היתה שכונה נחמדה ושקטה שנבנתה על החולות, עברו אליה לגור ישראלים חילוניים , ומאוחר יותר גם מאסה גדולה של עולים מרוסיה ומגרוזיה, עד שלפני 15 שנה סימנו אותה החרדים, והחלה ההשתלטות שלהם. היום, בשבת סכנה לנוע עם רכב כי הם הולכים דווקא במרכז הכביש, אתה נתקל בהערות שלהם כלפי נשים, כל היום יש צעירים משלוש הישיבות שהולכים למקוה או בחזרה עם מגבת על הכתף (אבל בלי לבנים להחלפה או סבון לרחצה) או סתם משוטטים בסימטאות השכונה ומעשנים או סתם ללא מעש.

יוליקה

Member
מנהל
אבל אמרו מראש שהמורים יפוצו - אז מה הבעיה?

הנושא של השתלטות חרדים על שכונות חילוניות זה ענין אחר
שאין לו שום קשר לקיצור החופשה של בתי הספר...

ואין לשר החינוך למרות שהוא חובש כיפה שום אג'נדה דתית
במערכת החינוך החילונית.

מי שהוציא את לימודי הדת מבתי הספר וצימצם אותם כמעט לאפס
אלה היו יולי תמיר ויוסי שריד כשרי חינוך!!!

מה הקשר לפיצוי ?

הבעיה הרבה יותר עמוקה.
זה מתחיל בקיצור חופשה שבלאו הכי מקוצצת מראש, וממשיך באילוץ האנשים לעבוד בחופשה מחשש למקור פרנסתם. (נראה את המורה שהמנהל אומר שבית הספר מעונין שכל המורים יעבדו בחופש, נראה את המורה שיאמר שהוא לא רוצה. אין דבר כזה, כי הוא לא יאמר "לא" מחששו למקור פרנסתו).

נאמר שאת עובדת במקום עבודה ומגיע לך כחוק חודש חופש בשנה.
אומרים לך ששבוע לפני סוף החופש עלייך לבוא לעבודה להתארגן לקראת החזרה לעבודה. בתחילת החופשה את צריכה להקדיש שבוע לסידורים בבית הספר לסגירת שנת הלימודים.
כעת אומרים לך שאת צריכה גם להקדיש עוד שבוע לקייטנה של ילדי העובדים, וכי זו מדיניות מקום העבודה.
אז מה הבעיה ? הרי את מקבלת משכורת...?
מה נשאר לך מכל החופש ?

את האג'נדה הדתית שר החינוך כבר הוכיח מההתחלה , ושימי לב למה שאמר יאיר הערב במפורש: הכוונה היא לעסוק בקייטנות אלו בערכים ובאמונה.....

אין לי שום בעיה עם לימודי התנ"ך , בתנאי שילמדו את האמת ולא ימכרו לתלמידים כמו לכל האזרחים את השקרים.
הבעיה שיחד עם התושב"ע מכניסים כל מיני פרשנויות הזויות שטוב שנעלמו. מי שרוצה להאמין בהבלים הללו, שיערב לו.
אף לא הבנתי את אלו שטוענים שהתורה עבורם היא ספר קדוש, אבל יש להם את החוצפה לפרש אותו.

זה מזכיר את הסיפור של תחנת הכח בחדרה

אחרי שנבנתה תחנת הכח שעל גדות נחל חדרה, קראו לה "תחנה מ.ד." (מרכז הדרך) כיוון שהיא מרכז הדרך בין חיפה לתל-אביב.

בהמשך נפטר יושב ראש הדירקטוריון של חברת חשמל דוד שיפמן, והשאירו את ראשי התיבות והשם של התחנה באותן ראשי תיבות:"מאור דוד".

כאשר נרצח רבין החליטו לשנות שוב את שם התחנה ל-"אורות רבין".
ומשפחת שיפמן כועסת וזועמת ולא עזר להם שום דבר.

תמיד זה כך כאשר מת מישהו בולט, מיד יש שטפון של מקומות שנקראים על שמו, עד כדי הגזמה.

EFFE 7

New member
בי"ח בילינסון

המעניין הוא שעד היום למרות שהשם הוחלף
למשל שאני נוסעת באוטובוס גם אני וגם נוסעים
אחרים שואלים את הנהג אם הוא מגיע לבית
חולים בילינסון. השם רבין לא נקלט.

למעלה