שר משפטים חדש בישראל

s h o o s h a

New member
שר משפטים חדש בישראל

אתמול הושבע פרופסור דניאל פרידמן לשר המשפטים של ישראל, במקומו של השר היוצא, חיים רמון. למינוי לתפקיד היו מתנגדים לא מעטים. ביניהם, השופט העליון בדימוס, מישאל חשין. התבטאויותיו של השופט בדימוס חשין היו מתלהמות וניכרה בהן מידה לא מבוטלת של אלימות מילולית ומפחיד לחשוב שזהו פרצופה של מערכת המשפט. להלן חלק מההתבטאויות נגד המינוי: "הוא היה המבקר החריף ביותר של בית המשפט העליון. הוא השתמש בכל כלי הרס ומשחית. פצצות מכל הבא ליד. התקפות אישיות קשות גם תוך כדי ביזוי בית המשפט." "אני קורא בעיתון על אפשרות מינויו של בועז אוקון למנכ"ל משרד המשפטים. אם ימשיך דני פרידמן בדרכו שעליה הצהיר ואיתו בועז אוקון מאחורי הקלעים, גם כן כדרכו, כי אז השניים יהיו כ'מי מלח', כחומצה שעלולה להמיס את מערכת המשפט והצדק". "אני הייתי משנה לנשיא בית המשפט עליון. זה ביתי. מי שירים יד על ביתי, אני אגדע את ידו". במכתב אישי לשר הנכנס, כתב חשין: "בית המשפט העליון יקר לי מאוד. יש לי חלק בו. גם לאבא שלי היה חלק בו ולא אתן לאיש לפגוע בו. כה יעשה לי אלוהים וכה יוסיף אם לא אגן על בית המשפט בכל כוחי הדל, ולא אתן לאיש לעמוד לשטן על דרכו של בית המשפט. ולכן, כלודר (גלדיאטור) בזירה, כל מי שינסה להרים יד על בית המשפט העליון, ואתה יודע היטב למה אני מתכוון, ואתה יודע היטב כיצד הסתיימו מלחמות הלודרים". וגם מראש הממשלה אהוד אולמרט אין כבוד השופט בדימוס, מישאל חשין, חוסך את שיבטו: "ראש הממשלה אהוד אולמרט הצהיר שמינוי של שר משפטים נועד להביא שקט למערכת. נועד להשקיט את המערכת. נועד לשמור על כבודו של בית המשפט העליון, לרומם את בית המשפט העליון, להחזיר את האמון בו. הצהרה זו נשמעת באוזניי הצהרה מוזרה בלשון המעטה. כי אם באמת ראש הממשלה התכוון ברצינות בלבו למה שאמר, כיצד זה בחר את דני פרידמן. אינני מבין". ואני מאד תוהה: מה החשש? מדוע ההתנגדות הכל כך חריפה ונחרצת למינויו של אדם משכמו ומעלה, כפי שחשין בעצמו מתאר אותו "דני פרידמן הוא איש משפט מעולה, אין חולק על כך, מן הטובים שבהם." מה האיום שחשים חלק ממתנגדיו של פרופסור פרידמן למינוי? דברים רבים עוד יאמרו בנושא ואני תקווה כי דווקא דברי השופט בדימוס, מישאל חשין, יהוו את תמרור האזהרה מפני האפשרות לאירועים אלימים נגד השר הנכנס בפרט והמערכת בכלל.

robbar

New member
אז חשין אמר - אז מה ?

לא מבין את כל האנשים הללו שתוקפים את חשין על מה שהוא אמר . יש עוד איזה שלושה בבונים שקוראים לעצמם עורכי דין שהלכו והגישו תלונה במשטרה. אז הגישו. רוב האנשים שאומרים שמילים מובילות לאלימות הם בעצמם אלימים כי בכך הם רוצים להשתיק את האחרים. אני נגד כל צורה של השתקה. הבו לנו את כל המידע ושכל אחד יגיד את מה שהוא רוצה לומר. רוצה אחמד טיבי לצעוק "אחיי השאהידים" בכנס ברמאללה - תפאדל שיצעק- עדיף שיצעק ונדע מי הוא ושניזהר ממנו מאשר שישתוק וכך לא נדע מי הוא . כך גם חשין- רוצה לצעוק? - שיצעק. שיצעק , שירקע ברגליו שיפלפל בעיניו ושישנס מותניו. מה לי ולצעקותיו - אולי כך אנשים ילמדו מי זה חשין ומה זה בית המשפט העליון . ואולי אנשדים יאהבו את זה ואולי לא. . רע זה בטח לא יביא. ברכות לשר הנכנס . מערכת המשפט היא מערכת חולה . החולי מתחיל באנשים קטנים שנתנו להם לעשות החלטות שגדולות עליהם בכמה מידות. מערכת המשפט קידמה לעמדות בכירות אנשים על סמך המין שלהם ועל סמך הקשרים שלהם מבלי שעינה של ועדה כלשהי תעבור על נתוניהם. בארצות הברית כשאדם רוצה להיות ראש תביעה באחד המוחזות הוא עובר חקירה צולבת על דיעותיו , רעיונותיו , מי הוא ומה הוא ואיזה מטען הוא מביא איתו לכהונה על מנת שאחר כך לא נמצא כל מיני החלטות פוליטיות. גם שופטים מקומיים של בתי משפט שלום בארצות הברית עוברים ועדה מיוחדת שבודקת את התאמתם. כשהופעתי כעורך דין מול השופטת כוחן שהיא אב בית הדין נודע לי מדבריה שהיא הייתה קורבן לאלימות מצד גבר. "לדבריה היא יודעת מה זה" - אני חושב שלתת לשופטת עם אג'נדה כזאת לשפוט גברים זו טעות. ברור לנו מה היה קורה אם להבדיל אלפי הבדלות ניצול שואה היה אמור לשפוט את דמניוק. הוא היה גומר את חייו בקצה החבל. כך גם לא ניתן לתת לאנשים ככוחן להיות אב בית דין במשפטים של "בינו לבינה " ועדה הייתה יכולה למנוע את זה אבל כשהקידום הוא על בסיס " מוישה מהמחוזי מכיר את שולה מהשלום" אז התוצאות הן בהתאם. הסטטיסטיקות בארצות הברית מראות ש 5% מהתלונות של הנשים שם נגמרות בזיכוי לאחר שמתברר שמדובר בתלונות שווא. בישראל אין 5% זיכוי ואפילו לא 1% זיכוי- כולם מורשעים. אז מה המסקנה? שלפחות 5% מאסירי עבירות המין נמצאים שם בגלל "חיותה כוחנ-ים"למינהן. גם ב"עיר הנשים" - פרקליטות מרכז ופרקליטות תל אביב שמפוצץ מרוב נשים המצב לא שפיר במיוחד. יום טוב לכם. רוברט

חולק עליך

אני יכול להסכים רק עם דבר אחד שאמרת: "ברכות לשר הנכנס" על שאר הנושאים (המשמשים אצלך בערבוביה) יש ביננו חילוקי דעות מהותיים. למדתי להכיר את הלשון הציורית של השופט חשין, אך במקרה הנדון אני חושב שהוא עבר את הגבול. בית המשפט העליון איננו "פרה קדושה" ומותר לבקר אותו. אתה בעצמך טוען שהמערכת המשפטית חולה. פרופסור דניאל פרידמן הוא בראש ובראשונה איש מקצוע ולא פוליטיקאי מן השורה ועל כך יש לתת קרדיט למינוי הראוי. פרופסור פרידמן הינו חתן פרס ישראל ואישיות משפטית רמת מעלה. מותר לו לבקר את משפט רמון ובכך דרך אגב הוא מצטרף ל - 80-90% מהאוכלוסיה (הערכה שלי בלי לערוך סטטיסטיקה). ולענין הנשים במערכת המשפט. המערכת המשפטית מקדמת שופטים על סמך המין שלהם?? מהיכן הבאת את הנתון הזה, כמו גם את "עיר הנשים"? לא מקובל עלי לגמרי. ואני שולל את הביטוי המזלזל הזה "חיותה כוחנים", יכול להיות שנתקלת בפסק דין שאינו מקובל עליך, זה עדיין לא מעלה ולא מוריד מערכה. ובכלל הייתי נמנע מלהשתמש בביטויים כמו "בבונים", הרי אותם עורכי דין הם קולגות שלך ויש להזהר בכבודם. שבת שלום.

מקריאה נוספת של דבריך

מסכים אתך שיש למנות ועדה חיצונית שתבדוק את התאמת השופטים לתפקידם. (לא קשור לזהות המינית כמובן). כבר טענתי בעבר שאין פיקוח על פסקי דין של השופטים. בשורה התחתונה, המדד הקובע לטעמי להצלחה או כשלון של המערכת המשפטית, כמו זו המשטרתית הוא מצב הפשיעה. וכידוע לנו נתוני הפשיעה והאלימות הגיעו לשיאים חדשים. יוצא מכך שהמערכת המשפטית לא נמצאת בשיא הצלחתה בלשון המעטה ויש לבדוק מדוע. אולי שר המשפטים החדש שהבטיח לבצע רפורמות, ירים מחדש את קרנה של המערכת המשפטית. ובכלל אולי עדיף שיש חילוקי דעות בין השר לבין המערכת שעליה הוא מופקד. אולי בסופו של דבר זה יהיה רק לטובת המערכת וכולנו נצא מכך נשכרים.

s h o o s h a

New member
אז ההוא אמר וגם ההוא אמר

אלא שאם ניקח את דברי השופט בדימוס חשין ו'נלביש' אותן על שפתיו של כל אחד אחר שהיה זועק או כותב "בית המשפט העליון יקר לי מאוד. יש לי חלק בו. גם לאבא שלי היה חלק בו ולא אתן לאיש לפגוע בו. כה יעשה לי אלוהים וכה יוסיף אם לא אגן על בית המשפט בכל כוחי הדל, ולא אתן לאיש לעמוד לשטן על דרכו של בית המשפט. ולכן, כלודר (גלדיאטור) בזירה, כל מי שינסה להרים יד על בית המשפט העליון, ואתה יודע היטב למה אני מתכוון, ואתה יודע היטב כיצד הסתיימו מלחמות הלודרים". הרי שאלו היו נחשבים לו באופן מיידי לדברי הסתה, האיש היה נעצר ונכלא ונשפט ו...כל המשכו של התסריט ידוע מראש. מסכימה עם חלק אחר של דבריך "...עדיף שיצעק ונדע מי הוא ושניזהר ממנו מאשר שישתוק וכך לא נדע מי הוא..." אלא שהמשך הדברים באותה נשימה הם מסוכנים מאד "רע זה בטח לא יביא". שניזכר בדברים שנאמרו בימים שלפני רצח רבין? כולם צעקו, פסקי הלכה הוצאו, דיני רודף נחתמו, כולם ידעו ואיש לא עשה דבר כי האמינו ש "רע זה בטח לא יביא". והנורא מכל אירע. ובדיוק מזה אני חוששת גם היום. אני רואה בדבריו של חשין הסתה לגרוע מכל ומישהו חייב לעצור את ההתלהמות ואת ההשתלחות. אכן, צריך להתחולל שינוי עצום במערכת. באופן שבו נבחרים שופטים, באופן שבה נבדקים כישוריו של שופט 'לעלות מדרגה', חובה לבצע ניקוי יסודי של ה'אורוות' אולם אל לנו לאשר ולהתיר לאיש, לא לאחד מבני העם, לא לרבנינו ולא לנבחרינו לאיים קבל עם ועולם כי "מי שירים יד על ביתי, אני אגדע את ידו".

robbar

New member
סליחה אבל ההשואה לא במקום

אני לא חושב שבגלל האמריות של יצחק רבין צריך להשליט פה משטרת מחשבות ומשטרת אמירות. זה מדרון חלקלק מאוד. מחר אני יהיה בראש המערכת ואת הדיעות שלך שלדעתך הן מתונות אני אגדיר כהסתה לאלימות ואותך אני אשים בכלא נוראי. אז אל תלכי לשם אפילו. מלים לא מובילות לאלימות. השתקה של קבוצותאוכלוסיה על ידי חקיקה פאשיסטית הן אלו שמובילות לאלימות. יגאל עמיר הוא לא צעיר מוסת והוא לא עשב שוטה ולא בטיח. יגאל עמיר קיבל פסיכומטרי מעל 700 והוא בחור חכם ואינטיליגנטי שאלמלא הרצח היה יכול בקלות יום אחד למצא עצמו בבית המשפט והפעם בתפקיד שופט. אז זה לא שהוא שמע מישהו מדבר ככה והוא שולהב. ונתת את ההשואה שאם מישהו אחר היה מדבר ככה על שופט עליון אז היה נעצר ונכלא- זה לא הוכחה לכלום- זה אולי הוכחה לזה שמדובר במערכת דגנרטית שהייתה יכולה לעצור מישהו שאמר את מה שחשין אמר - סו ואט? העוול שהיה נגרם לאותו אחד שהיה נעצר על אמירת דברים דומים היא לא טיעון להחלתהעוול גם על חשין. שבשום פנים ואופן לא יתפרש כאן שאני חושב שחשין צודק. אינני מסכים עם חשין לגופו של עניין. אני חושב שהשר החדש הוא מועמד מצויין ואולי הכי מצויין . גם אם אני מתנגד לחשין אני אגן על זכותו לומר אותם. רוברט

s h o o s h a

New member
מחירן של מילים

יגאל עמיר רצח כי האנשים שבהם הוא האמין, האנשים שמוצא פיהם היה קדוש באוזניו, הסיתו אותו ואת שכמותו! יגאל עמיר רצח כי דעותיו ודרכו של רבין לא התאימו להם, ואני חוששת מאד שמקרה דומה יתרחש שוב, בסנריו זה או אחר. ולגובה תוצאת הפסיכומטרי שלו ולאפשרות שהיום הוא יכול היה להיות במקום אחר לחלוטין אין כל ענין וקשר לביצוע הרצע הנתעב שהוא ביצע! עובדה שהוא תיכנן בקפידה וירה בקור רוח ובנחישות, כדי להרוג. מבחינתי, יגאל עמיר אינו שונה מכל מחבל מתאבד אחר שנפשו ונשמתו מורעלת נגד האובייקט אותו הוא אמור לחסל. והאובייקט אמור להיות מחוסל כי דעותיו וגישתו אינם עולות בקנה אחד עם אלו של משלחי המחסל. גם מישאל חשין הוא אדם משכמו ומעלה, שתרם תרומה אדירה לחברה הישראלית במשך שנים ארוכות ועדין אין כל אלו מהווים ונותנים לו הכשר ורשות לשאת כאלו דברי נאצה נגד איש זה או אחר ולא חשוב מה הסיבות, צודקות ככל שחושב הוא שהן צודקות. ודבריו הם הסתה לשמה. וכשם שהיה יגאל עמיר שהקשיב ועשה, כך, חלילה וחס, ייתכן ויש יגאל עמיר נוסף שמקשיב ומתכנן את מהלכיו. "...מלים לא מובילות לאלימות..." האמנם? מתמיה אותי כי משפט שכזה יוצא מפיך, עורך דין שבקי ויודע את השתלשלות האלימות במחוזותינו...

robbar

New member
את מדברת המון בססמאות: אלימות במחוז

וכיו"ב האלימות במחוזותינו לא נגרמת כתוצאהמאמירות כמו של חשין. היא נגרמת מסיבות אחרות לגמרי. אז בואי נשאיר את האלימות ואת מחוזותינו לפעם אחרת. לעניין אמירותיו של חשין - גם אם יש איזה אידיוט שאי שם קם ומתכנן להשמיד את שר המשפטים הנכנס בגלל שמוחו המעוות קלט , מדבריו של חשין, שצריך להרוג את שר המשפטים ומוטב שעה קודם- עדיין אני לא חושב שצריך להשתיק את חשין. איך זה בשבילך? לצערי את לא יכולה להשתחרר מסיסמאות- ממש כמו רבים אחרים. אנחנו מוקפים בססמאות שיצרו אנשים שלא מסוגלים לבצע את עבודתם ולכן ממציאים ססמאות כדי להקל על עצמם אם מהבחינה הפוליטית ואם מבחינות אחרות. השמאל בישראל ניסה להשתיק את הימין על ידי הבאת עמדה השוללת את זכותו של הימין להגיד את דבריו בטענה שמילותיו של הימין בישראל יביאו לאלימות. אותו שמאל לא מוכן לדוגמא ליישם את אותו נוהל על ערבים או על אנשים מתוכו או מהמחנה הקיצוני יותר . מה שמוביל אותנו למסקנה שכל הדיבורים כאן הם מכיוון מסויים שרוצה להשתיק כיוון אחר. ובבקשה ממך עזבי אתה"האלימות במחוזותינו " בשקט. בלילססמאות חלולות. רוברט

s h o o s h a

New member
מילים משתיקות

נדמה לי שמה שאתה עושה בדיון הנוכחי הוא בדיוק מה שאתה מבקש למנוע מאחרים. להשתיק את המתנגד על ידי הבאת עמדה השוללת את זכותו להגיד את דבריו. דעתי בעיניך היא בליל של סיסמאות חלולות. זכותך לחשוב כך. ואני עדין דבקה בדבריי שמילים מעוררות אלימות ועלולות להביא לסופים מרים. ואף על פי כן, לא צריך לסתום פיות לאיש, אבל בהחלט צריך לצנזר חלק מהם. בין אם מדובר בפוליטיקאים, ערבים ובין אם מדובר בשופט כמו מישאל חשין.

s h o o s h a

New member
נצא ונ../images/Emo131.gif קצת על הסתה

הסתה היא נסיון לשכנע אדם או קבוצת בני אדם לבצע מעשה שלילי, בדרך כלל פשע. במקרים רבים מבדילים בין שידול המתייחס לשכנוע אדם בודד, להסתה המתייחס לשכנוע ציבור של אנשים. בשיח הציבורי בישראל ובמדינות אחרות דוגמת צרפת, משתמשים במונח הסתה גם כנגד ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה כלשהו, במיוחד כאשר מדובר על ביקורת כנגד ציבורים (אנטישמיות, גזענות). במדינות רבות (במיוחד באירופה) חוקים כוללניים המגדירים כעבירה כל נסיון הסתה לביצוע מעשה הנוגד את החוק. בישראל, בנוסף לעבירה כללית של שידול, חוק העונשין מציין במפורש מעשים אחדים אשר הסתה לעשותם מהווה עבירה פלילית. להוכחת אשמת הסתה נדרש להוכיח הסתברות אובייקטיבית שהדיבורים ייהפכו למעשים. כמו כן, נדרש להוכיח שהמתבטא התכוון במפורש לתוצאות הפליליות אליהן הסית. בארצות הברית, עבירת הסתה (solicitation) חלה בין אם העבירה בוצעה ובין אם לא בוצעה. לעומת זאת, באירופה, כאשר העבירה לא התרחשה השידול מכונה (incitement) וכאשר העבירה בוצעה, המסית מועמד לדין על קשירת קשר. חוק העונשין [1], בסעיף 33 קובע שהעונש על שידול לעשות עבירה הוא מחצית העונש על העבירה עצמה. בנוסף, החוק מציין במפורש סוגים אחדים של הסתה המהווים עבירה פלילית:
הסתה להשתמטות משירות צבאי (סעיף 109)
הסתה של חייל לאי ציות לפקודה חוקית (סעיף 110)
הסתה לגזענות (סעיף 144ב): פרסום דבר במטרה להסית לרדיפה, השפלה, ביזוי, גילוי איבה עוינות או אלימות או גרימת מדנים כלפי ציבור או חלקים של האוכלוסייה והכל בשל צבע או השתייכות לגזע או למוצא לאומי - אתני. קיים סייג שאומר כי פרסום ציטוט מתוך כתבי דת וספרי תפילה או שמירה על פולחן של דת לא יתפס כהסתה אם הציטוט לא נעשה מתוך מטרה להסית לגזענות.
הסתה לאלימות או טרור (סעיף 144ד2): משמעותה פרסום קריאה, דברי שבח, אהדה או עידוד לעבירה הפוגעת בגופו של אדם או המעמידה אדם בסכנת מוות או בסכנת חבלה חמורה, ועל פי תוכנו של הפרסום המסית והנסיבות שבהן פורסם, יש אפשרות ממשית שיביא לביצוע המעשה.
הסתה למעשי איבה כלפי מדינה ידידותית (סעיף 166)
הסתה להימנע מתשלומי חובה (סעיף 289). בשנת 2005 הוצע לתקן את חוק העונשין כך שיהיה ניתן להרשיע אדם בהסתה לאלימות גם אם אין ודאות קרובה שהשומעים את דברי ההסתה יפעלו על פיהם. בגלל הרגישות באכיפת עבירת ההסתה אל מול חופש הביטוי, נדרשת המשטרה לאישור הפרקליטות לפתיחת חקירה בעבירת הסתה. במכתב הנחיות למשטרה מספטמבר 2004 קבע היועץ המשפטי לממשלה שהמשטרה תוכל לפתוח בחקירה מלאה לגבי הסתה, ללא אישור הפרקליטות, כאשר אדם קורא מול קהל בצורה מפורשת לאלימות כנגד נבחר ציבור. עבירת ההסתה, כעבירות אחרות הקשורות בדיבור בלבד, נתונה במחלוקת ציבורית על היקפה ועצם קיומה. במדינות טוטאליטריות, ושלטונות כיבוש, השתמשו בעבירת ההסתה להעמדה לדין של מתנגדי המשטר. אנשים שהועמדו לדין בעוון הסתה כוללים את ויסר ז'יטי באלבניה, נתן שרנסקי בברית המועצות ומוהנדס קרמצ'נד גאנדי על ידי השלטון הבריטי בהודו.

למעלה