שששששש שק ט...

• פותח הנושא sad
  • פורסם בתאריך

sad

New member
שששששש שק ט...

שקט באתר שכול ואובדן ואני חושבת, האם זו דממת המוות- האם כל אחד שקוע בסיוטו באובדנו? או אולי השקט באתר הוא בעצם שאון החיים שלנו, מחוץ לו במקום בו אנחנו ממשיכים להנות, ליצחוק, להפגש - לחיות שנים חשבתי על בית הקברות בשקט המוחלט בשעה שאנחנו לא נמצאים בו ברגעים בו הם באמת לבד בחורף, בלילה, בחמסין האיום האם באמת מצאו מנוחה איש איש לאחר סיוטו?

סליחה מעזרא שעושה לך קצת רעש

אבל אם כבר שאלת על דממת המוות של אתר שכול ואובדן - לעומת אתרים אחרים למשל - אז הנה תזכורת קצרה למי שכבר התחיל להאמין שהמושג ´אתר´ הוא חלק בלתי נפרד מהאינטרנט. סביר, שאם הראשונים שעשו שימוש במושג הזה היו מתעכבים לרגע על משמעות המושג והקונוטציות שלו - הם בוודאי היו בוחרים לעצמם מושג אחר, במקום ´אתר´. פשוט, משום שעד שהגיע האינטרנט, היתה המילה הארמית הזו מיוחסת בעיקר לענייני מוות והנצחה: השימוש המקובל של המושג הזה היה לגבי "אתר קבורה", "אתר הנצחה", "אתר זיכרון", וחובשי כיפה - מכירים היטב את ה"אתר קדיש". נכון שכמה פרסומאים זריזים בשנות השבעים כבר עשו שימוש במושג ´אתר´ כדי לדבר במודעות בעיתון על "אתר בנייה" - אבל גם הם עשו זאת כמובן מתוך בורות-לשמה. מי יודע כמה קוני-דירות ברחו מהקבלנים האלה, רק משום שהבינו את המשמעות והייחוס המקובל של המושג הזה למוות. אה, ואם לא די בכך - אז אפילו המשוררת הישראלית היחידה שהתאבדה בקפיצה אל מותה - שמה היה, איך לא, תרצה אתר. פתאום בא האינטרנט, והאנשים, כמו הילדים, החלו להשתעשע להם באתרים. כל אחד רצה לעצמו אתר - ואנשים עוד שילמו עבור זה כסף. אם הם רק היו יודעים מאיפה זה בא - ומה זה אומר באמת. לכן, אם שקט פה לפעמים - אז מה, בעצם, טיבעי יותר מזה. ככה תמיד היה באתרים האמיתיים. לפעמים שקט. לפעמים רעש. ותמיד חוזרים מחדש.

sad

New member
לעזרא. עוד בעיניני אתר

תודה על ההארה החיים מושכים בכל הכוח ושואבים אליהם כך שלא פלא ש"אתר" שינה את משמעותו ו.. כן ככה זה לפעמים רעש ולפעמים שקט כל אחד בפני עצמו לפעמים מעיק ולפעמים עוזר SAD

sad

New member
לצהובה.. סליחה

המייל לא ידיע , לצערי בכתובת המלאה של מצוינים המות שלי של בן זוגי ומשפחה כך שעד שלא נשנה את זה, לא פרסמתי את המיל מלא שלי שוב סליחה זה יתוקן אנימקווה עוד היום ואשמח לקרוא!!

sad

New member
טעות פרוידיאנית

לצהבה בכתבות המלאה מצוינים השמות, לא המות שלי ושל בן זוגי....

sad

New member
טעות פרוידיאנית

לצהבה בכתבות המלאה מצוינים השמות, לא המות שלי ושל בן זוגי....

sad

New member
לצהובה, מSAD

האי מייל שלי תוקן ועודכן בכרטיס האישי שלי אשמח לקרוא את מה ששלחת לי

noor נור

New member
sad , את מציינת שאת עובדת סוציאלית.

לפני "המבול הגדול" החלטתי שזה המקצוע הבא שלי בחיים....בגילי הקשיש נרשמתי ללימודי פסיכומטרי עם כל מיני ילדים מבולבלים ,בדרכם להודו/מזרח הרחוק/ארה"ב, עברתי את הבחינה , נרשמתי ללימודים לשנה הנוכחית- ואז נשמע הרעם!!!!ומיד איתו בא ההבזק שבו היה ברור לי שלא עוד!!!מיד הבנתי שכישוריי הטבעיים פשוט גוררים אותי למקומות לא בריאים והחיים סביב דורשים ממני די גם בלי התואר.את כל כוחותי השקעתי ב"פרויקט" הזה, ומעבר לזה אני משתדלת כמה שיותר רק להקיף את עצמי בדברים נעימים וקלים. כל כך קל לי להישאב למקומות האלה שפשוט המחשבה של להתעסק עם זה ביום יום בלי להרפות - לא לי.

למעלה