ששת המקומות הראשונים של המצעד שלי!

Showy

New member
מקום 6

Howling Bells-The Loudest Engine

שנה:
2011

הרכב שהכרתי אותו שנה שעברה עם האלבום הראשון שלקח לי זמן להתחבר אליו כיוון שהרושם הראשוני שלו היה של אלבום רוק סטנדרטי, די רדום, אלבום גיטרות מתון שמתנגן ככה ברקע ללא שום מעוף. ולאט לאט, ככל שהקשבתי יותר לשירים, גיליתי שזה אחד מהאלבומים היותר אהובים עליי משנה שעברה. ככל ששמעתי יותר ויותר שירים מהאלבום,פתאום הלחנים הללו שהיו מולבשים על הפקות רוק מתונות ולכאורה לא ממריאות, נשמעו לי כל כך ממכרים, כל כך יפים, כל כך מרתקים. וזה מה שכל כך אהבתי באלבום. הוא פשוט,הוא מעביר את המסר דרך מילים ולחנים עם ההפקות הכי פשוטות. זה פשוט אלבום מרגש. לאלבום הזה קוראים Radio Wars.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=150&MessageId=167268341#167282861

אחרי שנה, הורדתי את האלבום הזה, שבאופן מלהיב ומשמח, הוא אפילו יותר טוב מהאלבום הקודם. אולי כי כבר הכרתי את הסאונד הרוקיסטי של האלבום, את הליריקה הנוגעת ואת הרוח הכללית של ההרכב. לחנים פשוט יפהפים שיש להם מעוף. מילים מאוד אישיות ואותנטיות. האלבום הזה הוא מעין המשך ישיר של האלבום הראשון רק שהוא יותר טוב ממנו.

השירים הכי טובים באלבום:
Into The Sky
The Faith
Gold Suns

Showy

New member
מקום 4

Firewater-International Orange

שנה:
2012

ההרכב הזה הוא חלק מסצינת הרוק/פאנק הצועני (שהייצוג הבולט ביותר של הז'אנר הזה הם ההרכב גוגול בורדלו). זה אלבום מאוד תיאטרלי שמשלב ג'יפסי פאנק עם ג'אז וגרוב וקברט. אלבום מאוד מתוזמר עם הפקות עשירות של כלי נשיפה ואקורדיון. הליריקה של האלבום כוללת בתוכה גם שירי אהבה, גם שירי מחאה וגם שירים אישיים. לרוב השירים קופצניים, עם אורה שמחה,גרובית ובועטת. אלבום שתמיד כיף לי לשמוע, בעיקר בשעות היום.

יש שיר אחד באלבום, שהוא אולי השיר שעשה לי את השנה הזאת. אחד מהשירים הכי מרגשים שאני שמעתי בחיי. יש לו לחן יפהפה ויש משהו במבנה שלו שגורם לו להיות מאוד סוחף מצד אחד אבל מאוזן מצד שני. זה שיר שהוא לא לינארי במבנה שלו אבל עדיין מצליח להגיע לפסגה ריגשית גבוה בסופו. אבל אני חושבת שמה שהכי מדהים בשיר הזה, זה לגלות את הקול הערב והחושני של הסולן. יש לו קול כל כלך צלול ומלא בעוצמה וכוונה. אז כל השילוב הזה ביחד, פשוט גרם לי להקשיב ימים שלמים, כמה בפמים ביום לשיר הזה. לשיר הזה קוראים "בוני אן". זה מעין שיר על אהבה אבודה ונכזבת. (אגב, אן בוני הייתה שודדת ים מפורסמת שעשתה פשעים רבים באיזור של האיים הקאריבים ואז תיכננה מבצע בריחה משם).

השירים הכי טובים באלבום:
The Bonney Anne
Glitter Days
A Little Revolution

למעלה