שתיה

P u s s i c a t

New member
שתיה ../images/Emo35.gif

במדידות האחרונות שלי - אחת אחרי השניה - המשקל מראה שאחוז המים שלי בגוף נמוך מדי. כ-38 אחוז בלבד. נאמר לי שאני צריכה לשתות יותר. כמה זה יותר? איך קובעים כמה אדם צריך לשתות ביום? האם יש כמות שהיא "יותר מדי"? ומה לגבי שתיה במהלך אימונים אירוביים? (ריצה, רכיבה..) האם הליטר / שניים (תלוי כמה זמן אני מתאמנת) שאני שותה במהלך אימון נחשבים כחלק מהחישוב היומי? או שבגלל ההזעה הם בעצם "מתקזזים" ולא נחשבים בספירה היומית?

שתיה

נשמע שהמדידה שערכת אינה מדוייקת. 8-10 כוסות ליום זה מצויין, בימים חמים אפילו יותר וכן אם את מתאמנת כמו כן במהלך האימון. בהנחה שאת בריאה והכליות שלך מתפקדות כשורה "עודף" פשוט יופרש לו בשתן כו'.

אלי ו.

New member
עוד תשובה ../images/Emo132.gif

פעילות מאומצת בייחוד בחום בהחלט תעלה את דרישות הגוף לנוזלים. הזעה אינה "מתקזזת" עם השתן, אני יודע שאחרי אימון אירובי ארוך אני יכול לאבד יותר משני ליטר נוזלים. לכאורה נוזלים שאני אמור לשתות ביום שלם. הבדיקה הטובה ביותר אם את שותה מספיק היא צבע השתן. אם השתן כהה וריחני סימן שאת לא שותה מספיק. גם לשתות יותר מדי לא רצוי, יש תופעה (בייחוד אצל ספורטאיות) של שתית יתר (היפנותרמיה), הבעיה בכך היא שיבוש של מאזן המלחים בגוף. מדי שומן אלקטרוניים ידועים בחוסר הדיוק והאמינות שלהם ולכן לא הייתי סומך על הנתונים שקבלת. מצורף מאמר על עודף שתיה שבסופו גם המלצות כלליות לשתיה וספורט.

למעלה