שתייה לפני ובמהלך אימון

S1ndrome

New member
שתייה לפני ובמהלך אימון

יש לי שאלה להתייעצות.
אני בו אדם שמזיע יותר מהממוצע, בדרך כלל עוד לפני סוף החימום אני כבר משאיר סימן על המזרן.
קראתי קצת על משקאות ספורט, לא אנרגיה. אני מתכוון לאלה עם האלקטרוליטים או משהו כזה.

הסיבה שאני שואל היא שבאימונים, במיוחד באימונים אינטנסיביים יותר שבהם קשה לשתות במהלך האימון כמויות מספקות, אני יכול רק להרטיב קצת את הפה.
אם אני שותה יותר מזה אז המים מכבידים קצת, ולחטוף מכה לגוף כשבדיוק שתיתי זה גם לא נחמד.
קרה לי כמה פעמים שבסוף האימון מרוב היובש בגרון, הגירוי גרם לתחושה של בחילה (התייעצתי עם רופא וזה אכן מהתייבשות).

כל זה גרם לי לחפש פתרונות לשתייה.
עכשיו בכלליות אני חושב שאני שותה כמויות מספקות, בלי קשר לאימונים. ביום רגיל אני מעריך שאני שותה באזור ה 3 ליטר מים.
עכשיו שהקיץ מתקרב, הטמפרטורות עולות, ואני מזיע הרבה, אני מתעניין ב"פתרונות שתייה".

מישהו יודע לספר או להסביר על משקאות הספורט, ובפרט על מתכונים שניתן להכין לבד בבית?

muaythai

New member
תראה ידידי,

בזה עוד לא נתקלתי, חוץ מכאלו שצורכים "קריאטין" (דור חדש או מונו), שזאת התופעה. ההתייבשות מגיעה, ההרגשה לא נעימה, ואתה לוקח כל פעם שלוק, אך זה אינו מספיק.
הייתי ממליץ לך להתאמן עם בקבוק לידך של ליטר וחצי, ובכל פעם לנסות לקחת שלוק קטן בכל פעם שאתה מרגיש מיובש, או צורך בכך, מאשר ללכת כל פעם (לעיתים רחוקות יותר) ולשתות כמות גדולה יותר של מים, ואז להרגיש כבד. אני לא חושב שיש מתכונים שיעזרו לך לפתור את הבעיה, אך זיעה מוגברת זה לא בהכרח דבר טוב, להיפך ..
בנוסף, נסה להתאמן עם סופגי זיעה (על מפרק כף היד) או על הראש (במצח), שיכולים לעזור לך בייבוש הזיעה באופן מהיר יותר, ואולי פסיכולוגית זה גם יוכל לעזור.
התייבשות זה באמת דבר לא נעים כלל, ואף מציק ומקשה באימונים בעיקר אם הם אינטנסיביים במיוחד, וזה מצריך בכל כמה זמן, ללכת ולשתות מים. בכל אופן זה שתי הפתרונות שאני יכול להמליץ לך. שיהיה בהצלחה, ומקווה שזה יעזור.
בברכת המשך יום וסופ"ש מצויין.
ארז שוקרון.

אם אפשר להציע

תסחט לימון במים שאתה שותה זה מה שאני עושה כשאני עוסק בפעילות גופנית או כשאני עובד הרבה בשמש לא יודע אם זה רק פסיכולוגית או על מה זה מתבסס אבל לי זה עוזר כשאני במצבים דומים תנסה אין לך מה להפסיד אולי זה יעזור

למעלה