שתיים מאתמול עם השקיעה

אבח"י

Well-known member
התחבאו להן בין העלים.

קבצים מצורפים

• 2.jpg
    2.jpg
    KB 244.9 · צפיות: 8
  • 2-tile.jpg
    2-tile.jpg
    KB 255.4 · צפיות: 8

אבח"י

Well-known member
ראוי שתבחינו היטב בין פּיּוֹת בין העלים שזו חוויה שאף אחד מכם לא חווה, בוודאות גמורה, לבין פיות בין האלים שתפקידן לשחרר לחצים "לא מוסריים?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
יש פיות קטנות גם בין פרחים ובעלווה, ויש פיות ביער. בילדותי היה לנו ספר ביולוגיה עם המוני ציורים של פיות הפרחים. ככה שאין ספק שהן אמיתיות.
אם בביאולוגיה למדתם על פיות אני מבין שבמדעים למדתם אלכימיה.

קלייטון.ש

Well-known member
אם בביאולוגיה למדתם על פיות אני מבין שבמדעים למדתם אלכימיה.
אם אתה שואל מה למדנו בבית הספר, אז התשובה שלי היא שאין לי מושג. רוב הזמן לא הקשבתי וכל מה שלימדו לא עניין אותי. אני כן זוכר שפעם המורה שאלה אותי שאלה, נדמה לי שזה היה בשיעור גאוגרפיה והשאלה היתה איפה במפה ירושלים, או אולי בשיעור אלגברה, ואולי גם זה וגם זה, ועניתי לה ישר כאמור לעיל "אני לא יודע וזה לא מעניין אותי". הזמינו את ההורים (לא רק בגלל זה, היתה להם עוד סדרה של תלונות) ושלחו אותי לתקופה ארוכה לפגישות עם היועצת. זה היה מעניין.

קלייטון.ש

Well-known member
הכי משעמם זו פגישה עם היועצת.
לי כילד זה היה מאד מעניין כי אהבתי לדבר עם מבוגרים. עם הילדים לא היה לי שום קשר, ממש אפס (וזו היתה עוד תלונה) אבל עם המבוגרים בשמחה ניהלתי שיחות ארוכות. בבית הספר הנטיה הזו שלי לא מצאה חן בעיניהם אולי גם כי רציתי לדבר על הדברים שעניינו אותי למעשה ולא על אלה שהם חשבו שצריכים לעניין ילד בגילי.

Gu987

Well-known member
בספר ביולוגיה זה לא פיות. זה פיוניות בעלים.
הרבה נוטים להתבלבל...

קלייטון.ש

Well-known member
מעניין.
ההורים הגיעו?
כן הם באו ביחד, אבל לא עזרו הרבה למורים. אמא שלי בשלב הזה כבר פיתחה עוינות רבה לישראלים וליהודים בכלל (עוינות שבהמשך תהפוך לאנטישמיות מלאה), והסכימה עם הבן שלה שאין לו מה להתעניין "בתרבות שלהם". אבא שלי כנראה כן תמך בתרבות שלהם אבל גם הוא לא הבין מה רע בילד שמעדיף לדבר בהפסקות עם המחנכת במקום לשחק עם ילדים אחרים.
בכל אופן לא היתה להם ברירה. אני חושד שאמא שלי שקלה לחטוף אותי לאנגליה, כי די ברור שאני הייתי הסיבה היחידה שהיתה לה לשוב כל פעם לארץ. ואולי זו רק הפנטזיה שלי. אבל לא חטפה. לבית הספר הם נכנעו כי ילד צריך ללכת לבית ספר, זה החוק, לסחוב 12 שנים, ואחרי כן הוא חופשי לחייו.

אבח"י

Well-known member
כשהייתי תלמיד בתיכון או ביסודי לא היה מוסד כזה שנקרא "יועצת".
משהפכתי למורה גליתי את המוסד הזה ואת הייצוגים השונים שלו.
רק אחת נתפסה בעיניי כראויה בכלל להיות דמות חינוכית, ואנחנו עמיתים וידידים טובים מאוד.
ההוא וההן האחרים - אוכלי חינם.

אבח"י

Well-known member
מה? נו ברור, אלה פיות שטרם בגרו לכלל פיות בעלים.

כשלמדתי בתיכון, עדיין לא הכרנו את המושג 'מורה יועצת'.

והמורה לביולוגיה היתה, כנראה, פיה.
אחרת אין הסבר מדוע הבנים התנהגו כמי שהטילה עליהם כישוף וישבו בשקט מופתי בשיעורים שלה.
עוקבים בשקיקה אחרי כל תנועה (בעיקר כשהתכופפה קדימה אל השולחן במעבדה) אולי להסביר על פיוניות, פוטוסינתזה ושאר מונחים מעולם הטבע.

אבח"י

Well-known member
OMG, רמי חברי לספסל הלימודים, אף הגדיל עשות ושפשף את קצה המדף התחתון של השולחן בבליטה הפתאומית במכנסיו.

למעלה