שתיים שלוש בעיות עם sandisk sansa clip

שתיים שלוש בעיות עם sandisk sansa clip

שלום חברים :) חיפשתי בשאלות נפוצות ובמאמרי הפורום, אך לא מצאתי מזור. רכשתי נגן Sandisk sansa clip 2GB. הצלחתי להחליף את הקושחה שלו לעברית (כלומר, כל התפריטים בעברית והכל). יש לי שתי בעיות. הבעיה הראשונה, היא ששירים בעברית מופיעים לי כג'יבריש. הבנתי שכנראה מדובר בבעיית encoding, אז הורדתי , mp3tag אך אויה, למרבה הצער (או שלא הצלחתי לתפעל אותו כמו שצריך או ש)הוא לא עזר. הבעיה השניה היא זה שהשירים נמצאים בתוך תיקיות שיצרתי, אך הנגן מזהה רק את האלבום שמוזן בטאג שקיים בשם השיר עצמו. והבעיה השלישית (ויש מצב שזה לא הפורום המתאים לשאול בו, אך אשמח אם תפנו אותי לפורום מתאים), יש לי סטריאו באוטו עם כניסת USB, וכשאני מכניס את הנגן הוא לא מזהה אותו - בתצורת mpc הוא אומר No file, ובmtc הוא פשוט עושה סוג של לופ. אולי זה קשור לצורה שבה השירים נמצאים בנגן? תודה לעונים :)
 

C0rnFlex

New member
תשובות

1. mp3tag אכן פותר את הבעיה שתיארת.. כל מה שאתה צריך לעשות זה לסמן את הקבצים שברצונך "לעדכן", ללחוץ כפתור ימני - save tag וסיימת. 2. ככה הקליפ עובד, אין ניווט תיקייתי. 3. אין לי מושג.
 

יאיר B

New member
אני אנסה:

1. הג'יבריש: לא מכיר את התוכנית הזאת. בדוק מה קורה בתגיות עצמן (אפשר עם תוכנות פשוטות כמו וינאמפ למשל או בקליק ימני על הקובץ). בדוק שהן בעברית כמו שצריך. אני מניח שמוגדר לו בשפה עברית. 2. הנגן לא מתייחס לתיקיות שלך אלא למה שכתוב בתגיות. הסידור של השירים הוא רק לפי התגיות שלהם. כן חשוב שהן יהיו נכונות (באלבום למשל צריך שכל השירים באותו אלבום יכילו את שם האלבום במדוייק). כיום נגנים לא מזהים תיקיות יותר, מלבד נגני איאודיו. נושא התגיות הוא החשוב ביותר בנגנים של היום. 3. אוטו: סביר להניח שהמערכת שלו מזהה רק UMS (שזה כמו DOK רגיל). הנגן הזה לא יכול לעבוד בצורה כזאת ולכן אני לא בטוח שהוא יעבוד במערכת שבאוטו.
 
תודה!

התשובות עזרו כמו קסם, המון תודה בנוסף השתמשתי במשהו שקראתי בשאלות נפוצות ונתתי באמצעות התוכנה לכל השירים הקשורים את אותו שם אלבום בתגיות הכל עובד בצורה מושלמת! שאלה נוספת בנוגע לאוטו, האם חיבור מהמצת לUSB יוכל לפתור את הבעיה? האם יש מתאם לסטריאו? האם יש דברים שאני צריך לברר עליהם, שמות של חיבורים? (השמות DOK וUMS למשל לא אומרים לי הרבה, איפה אוכל לקרוא על הנושא?) תודה רבה!
 
בנוגע לחיבור לרכב - קבל הסבר פשוט!!

יש בנגן שני מצבי חיבור - msc‏ ‏- שזה בעצם ממשק usb‏ סטנדרטי, שנתמך ב-כ-ל התקן, ומצב mtp‏ ‏- ממשק של ווינדוס מדיה פליר, ונתמך כמובן רק במחשב בו מותקן מדיה פלייר גירסה 10 ומעלה. למרות ששני הממשקים הם רק אופציה בתפריט המכשיר, למעשה, הם שני חיבורים ש-ו-נ-י-ם לחלוטין! ולכן - קבצים שהועברו מהמחשב, כשהחיבור היה במצב mtp‏ - לא תיראה אותם כלל במצב msc!!! וכן להפך! עד כאן המידע, כעת תקבל הסבר פשוט כיצד הנגן יעבוד ברכב. (שלא כמו שיאיר העריך, הנגן יעבוד חלק ברכב!) א. אתה צריך לחבר את הנגן למחשב במצב msc, ולגבות את כל התוכן למחשב, (אין צורך למחוק מהנגן) לאחר מכן, לחבר אותו במצב mtp, וכעת להעביר את כל התוכן למחשב. כעת, כשהנגן עדיין במצב mtp‏ , לבצע פורמט דרך המחשב. כעת חבר אותו שוב במצב msc, ותיבדוק אם התוכן שמקודם היה בו במצב msc‏ עדיין קיים (זה לא אמור להימחק), אם כן, תעביר חזרה לנגן רק את התוכן של מצב mtp, ואת הגיבוי של מצב msc‏ אתה יכול למחוק מהמחשב. אם גם התוכן של מצב msc‏ נמחק מהנגן תעביר את שני הגיבויים חזרה לנגן. כעת תחבר את הנגן למערכת ברכב, (במצב msc‏ כמובן!) ותראה את כל השירים... [תוספת הסבר בתגובה הבאה]
 
תוספת הסבר

למצב mtp‏ ישנם שלשה חסרונות - א. תמיכה רק במדיה פלייר גירסה 10 ומעלה. ב. חיבור איטי. ג. `רענן בסיס נתונים` - לאחר העברת קבצים בחיבור mtp‏ יש בכל הדלקה של המכשיר `רענן בסיס נתונים`, ואם יש בנגן קבצים שחלקם הועברו במצב msc‏ וחלקם במצב mtp,‏ ההודעה `רענן בסיס נתונים` יכולה להיות מוצגת יותר מדקה!! לכן כתבתי למחוק את כל הקבצים ממצב mtp, ולהעביר אותם חזרה במצב msc, כך נקבל זיהוי של כל השירים במערכת ברכב (-שאינה מכילה WMP10+...), וגם נקבל העברת נתונים מהירה, וגם נחסוך את ה`רענן בסיס נתונים` בכל הדלקה של המכשיר. (נ.ב. בהדלקה הראשונה שלאחר העברת קבצים למכשיר, אזי יופיע `רענן בסיס נתונים` גם במצב msc. רק שבמצב mtp‏ זה יופיע בכל הדלקה.)
 
למעלה