שתיית אלכוהול???

efrat fefi

New member
שתיית אלכוהול???

שלום, אני מניקה כבר ארבעה חודשים ושואבת גם. רציתי לדעת אם מותר בכלל לשתות אלכוהול כמו כוס יין או משהו יותר "עדין" כמה זמן אסור להניק/לשאוב (ברור שאם אני אשאב אני אזרוק את החלב) תודה

שתיית אלכוהול בהנקה

שלום, לרוב אין בעייה אם כוסית מזדמנת מדי פעם. אם את כן מבחינה בשינוי אצל ילדך, נסי לשתות מייד אחרי הנקה וכך עד ההנקה הבאה מרבית האלכוהול יתפרק. כלל זה נכון גם לגבי שאיבה, בכל מקרה זריקת חלב לרוב אינה נחוצה.

efrat fefi

New member
תודה שרון, נזכרתי בעוד שאלה....

מה קורה אם אכלתי משהו שגורם לגזים: כרוב, ברוקולי וכו', ללא כוונה. יש אפשרות לעשות משהו שלא יגיע לקטנה בזמן ההנקה ויגרום לה לגזים? (לקחת מעט גליכל..) שאלה אינפנטילית אבל קרה לי פעם

מזון של האם וגזים

שלום, לפעמים (יותר נדירות ממה שלרוב חושבים) מזון של האם גורם לגזים אצל התינוק. לרוב המזון של האם עובר תהליך פירוק וגורמי הזגזים אינם עוברים בחלב. אמהות רבות מצאו, כי אכילה איטית ולעיסה יסודית שלהן, אשר משפרים את תהליך פירוק המזון, מפחיתים את הסיכוי לקשיי עיכול של התינוק. במקרים בהם יש אלרגייה משפחתית, כמו למשל לחלב פרה, כדאי לבחון האם החלבונים האלרגניים, משפיעים גם על התינוק. הוצאה של המזון למשך מספר ימים תבהיר נקודה זאת. במקרה של קשיי עיכול של התינוק, ציפוף ההנקות והארכתן, עוזרים לתינוק בעיכול. כמו כן, הליכה במנשא עוזרת גם היא מאוד לעיכול. בהצלחה,

למעלה