שתיית חליטת צמחים במהלך ההריון

• פותח הנושא zy
  • פורסם בתאריך

zy

New member
שתיית חליטת צמחים במהלך ההריון

שלום לכם אני כרגע בחודש השלישי והייתי מעוניינת לדעת האם יש איזשהו סיכון בשתייה של חליטת צמחים כגון: זוטא לבנה, לימונית, לואיזה, קינמון. בזמנו שמעתי על נענע שמעודדת צירים, האם גם זה נכון ??? נ.ב. כבר כמה שנים טובות אני שותה חליטות צמחים במקום קפה כך שזה לא שינוי שעשיתי בעקבות ההריון. תודה .

ebony

New member
טוב ברמת העיקרון ישנם כמה צמחים

שידוע שהם גורמים להפלות... יסמים לדוגמא מזרז צירים פטרוזיליה שיבה פיגם פטל אלה לדעתי העיקריים חוץ מזה צמחים במינון נמוך לא אמורים להוות בעיה גם בזמן הריון כל עוד אלה לא הצמחים שרשמתי למעלה ההמלצה שלי היא לא להתחיל לשתות חליטות חדשות זאת אומרת: אם את רגילה כבר מלפני ההריון או במשך שנים לשתות לדוגמא תה עם נענע או כל צמח אחר שלא מופיע ברשימה שיש למעלה לא אמורה להווצר בעיה עדיין הייתי ממליצה להוועץ במומחה לצימחי מרפא או עם הרופא שלך.. חוץ מזה את יכולה לפנות לאתרים השונים בנושא הרפואה המשלימה לדעתי הם נימצאים בקישורים ולקרוא חומר בנושא
אבל ברמת העיקרון אם את בריאה לא נוטלת תרופות וההריון תקין לא אמורות להווצר בעיות מיוחדות עם החליטות המון בריאות ואושר אבוני

udi101

New member
גורמים להפלות?

זה בדוק? כי לפני שנה שילמתי 3000 ש"ח לכדורים שגורמים להפלה. לא שמעתי בחיים ששיבא גורם להפלה.

bflygirl

New member
ברוכה הבאה לפורום ולשאלתך...

באופן עקרוני, על מנת להיות בטוחים לחלוטין, כל שימוש בצמחי מרפא בתקופת ההריון צריך להיות באישור הרופא המטפל שלך. יש עוד אינספור צמחים שלא מומלצים בזמן הריון והרשימה היא די ארוכה. כמובן, שמותר לשתות תה בבונג ושומר, לאכול או ליטול כמוסות שום וחמוציות.
המסורת ברפואה ההרבליסטית, שהיא רפואת צמחי המרפא, אומרת שרוזמרין מסוכן להריון לא לעובר. הכוונה שהצמח יכול לגרום להפלה.
מאמר מענין
עכשיו לגבי הצמחים זוטה יעילה במניעת צינון על ידי שתייה בתה, ומשמשת לפתיחת דרכי הנשימה על ידי אמבט אדים. לגבי קינמון הוא בעיקרון מחמם, משחרר עוויתות, מחסל בקטיריות, משחרר קיבה. עוזר לעיכול ומרומם את הרוח והוא אסור לשימוש בעת הריון. לימונית משמשת לשיפור מראה העור והציפורניים ובריאותם וגם היא לא הכי מומלצת בעת הריון. הלואיזה משמשת לטיפול בהפרעות במערכת העיכול, לטיפול בדלקות גרון, ולטיפול בדלקות במערכת השתן. טיפ לירידה במשקל : כוס תה צמחים ירוק לואיזה לימונית לפני ואחרי כל ארוחה. ואין אזהרה חד משמעית להשתמש בה בעת הריון. קישור מהפורום על זירוז לידה מומלץ לשתות תה עלי פטל אדום באופן קבוע בשלושת החודשים האחרונים של ההריון, יש להימנע ממינונים גבוהים בשלבי ההריון המוקדמים,מחשש להמרצת הרחם. אך עלייך לזכור כי גם זרוזים "טבעיים" הינם התערבות. ובטח יהיו עוד רעיונות לחברי הפורום... וגם מה שאבוני אמרה יעיל הרבה בריאות ולידה קלה!

למעלה