שתיית שמן זית ושינוי צבע הצואה

sivan120

New member
שתיית שמן זית ושינוי צבע הצואה

אני צמחונית ולפני כשבועיים התחלתי לשתות כף שמן זית כל יום בבוקר (הטעם דווקא טעים לי ואין לי בעיה עם זה, פשוט שמעתי שזה בריא).
ראשית האם זה אכן בריא? שנית- צבע הצואה השתנה לבהיר (אולי כמו צבע השמן...)- האם זה יכול להיות בגלל השמן?

gs1234

New member
לא, זה לא בריא

שמן זית אינו תרופת קסם, וצריכה יומית של כף שמן זית תגרום לך להשמין כ-1/2 ק"ג בכל חודש. שמן זית הוא מלא קלוריות, ויש בו גם דברים טובים, כמו נוגדי חמצון, אבל אפשר למצוא אותם בשפע בכל הירקות הירוקים, כמו ברוקולי, פטרוזיליה וכרוב.

כמובן שעדיף להשתמש בשמן זית איכותי מאשר במרגרינה, אבל באופן כללי צריך לכלול רק כמויות קטנות של שמן מכל סוג בתזונה היומיומית. אני ממליץ לך להפסיק לשתות כף שמן בכל יום, אבל כן להוסיף שמן זית למאכלים כמו סלט, פסטה ומרקים.

הנה מאמר על המיתוסים סביב שמן הזית ומה באמת יש בו (באנגלית): http://www.thevegetariansite.com/health_oliveoil.htm

לגבי צבע הצואה, אז הוא מושפע מהשינוי בתפריט שלך - המעבר לצמחונות משפיע על הצבע. אם הוא בהיר מדי, כדאי שתוסיפי לתפריט שלך יותר קטניות ויותר עלים ירוקים כמו פטרוזיליה, מנגולד, בזיליקום ואצות נורי.

?????

חצי ק"ג בחודש??? מאין הוודאות? לפי זה אני אמורה להיות אוביס ואני לא.
סבבה להפריח מיתוסים אבל מכאן ועד להבעית בתוספות משקל זה קצת מופרז

בכף שמן זית (10 מ"ל) יש 90 קלוריות

בחודש צריכה של כף ליום תסתכם בכ-2700 קלוריות.

ק"ג שומן גוף שקול לכ-7000 קלוריות למיטב ידיעתי.

לכן כף שמן ליום תסתכם בכ-400 גרם - או כמעט חצי קילו.

חשוב להדגיש שרק עודפי האנרגיה מצטברים כשומן. אם עושים פעילות ספורטיבית מתפתחת רקמת שריר. אם אוכלים את כמות הקלוריות הדרושה לגוף היא לא מצטברת.

לכן לא נכון להגיד שעולים חצי קילו, אלא שאם אוכלים יותר מדי ולא עושים מספיק פעילות ספורטיבית יש פוטנציאל להעלות עד חצי קילו.

(כל זה לא מידע מקצועי, אם טעיתי אנא תקנו).

gs1234

New member
בדיוק

הכוונה היא שאם ממשיכים את אותה שגרת חיים בדיוק, אוכלים את כל מה שאכלת לפני כן, ולא מבצעים יותר פעילות ספורטיבית מאשר בעבר, אז הקלוריות מהשמן בכמות המצטברת במשך חודש שקולה לכחצי ק"ג עלייה במשקל הגוף.

במקרה אני מכיר אישית מישהו שצרך כף שמן זית בבוקר ועוד כף בערב, והוא עלה ב-3 ק"ג בתוך חודש. (כנראה שהשמן פתח לו את התיאבון.)

gs1234

New member
כל מה שיש בשמן זית יש גם בברוקולי

כל מה שיש בשמן זית יש גם בברוקולי. ב-100 גר' שמן זית יש 880 קלוריות וב-100 גר' ברוקולי יש 34 קלוריות.

במאמר שצירפת כתוב: "סגולותיו נובעות בעיקר ממרכיבו העיקרי - חומצת שומן חד בלתי רווי, תכולת אנטי אוקסיטנדים המיוצגים בעיקר על ידי ויטמינים E, A ופוליפינולים." בברוקולי יש הרבה יותר ויטמין E, A ופוליפינולים. גם בדלעת ובפטרוזיליה. בשביל ויטמין E, A ופוליפינולים אפשר לאכול מאכלים שיש בהם הרבה פחות קלוריות מאשר בשמן זית.

vegetalien

New member
מאמר בולשיט.

ויטמין A בשמן זית

פה חשדתי.

magal101

New member
רק שברוקולי גורם לנפיחות בבטן

עדיף שמן זית, המחקרים מראים שהוא הרבה יותר עדיף.

vegetalien

New member
נו באמת.

נפיחות בבטן. אז שיהיה תרד במקום, אוקיי?
אשמח לראות מחקר שמשווה ישירות בין ברוקולי לשמן זית. זה יהיה מצחיק.

vegetalien

New member
בנוגע לשמן זית.

לא, זה לא בריא, כי זה מכיל רק קלוריות. כמו לאכול סוכר.
לא חסר שומנים בריאים - אבוקדו, סוגים רבים של אגוזים, זרעים וגרעינים, טחינה וכד'.
עדיף להוסיף אותם לתפריט היומי, ולא שמן זית (או כל שמן אחר).

magal101

New member
שמן זית הוא מומלץ מאוד

כל הרופאים, הדיאטנים והמחקרים ממליצים עליו.

vegetalien

New member
מעניין.

אני מכיר מספר רופאים, דיאטנים ומחקרים שלא בדיוק ממליצים עליו.

גילוי נאות: אני לא עובד של זיתא.

billc

New member
יש 40 זתים בכף שמן זית

לא כל מה שהרופאים אומרים או המחקרים נכון
הרבה מחקרים ממונים עלידי אנשים שרוצים למכור לך דברים

עדיף לאכול כמה זתים מאשר שמן

למעלה