שתיקת האימהות?

LimorNimrod

New member
שתיקת האימהות?

קראתי כאן באחד מפתילי ההודעות תהייה למה אנחנו האמהות שותקות ואנסה לענות. קודם כל למי שלא יודעת אני אמא לנמרוד בן השלוש שנולד מתרומה מבנק הזרע באיכילוב ובתחילת הריון שני, גם הוא מבנק הזרע. השלב בו אני נמצאת כרגע הוא שלב של הורות ועיקר ההתלבטויות והתהיות שלי הן בתחום הזה. כאשר נמרוד נולד גיליתי את פורום הורים בIOL שעבר מאז תהפוכות שונות ונמצא היום במסגרת הפורומים של YNET. שם אני פעילה מאד, מכירה רבים מהמשתתפים, חלקם באופן לא וירטואלי וחלקם הפכו לחברים טובים. חלק מהאמהות שם הן אמהות חד הוריות (גם מתרומת זרע וגם מנסיבות אחרות) וכולנו ההורים לכל סוגי המשפחות מדסקסים נושאים הקשורים לילדים. את הפורום הזה גיליתי מאוחר יותר אחרי שכבר הפכתי לאמא כאשר רוב החברות בפורום נמצאות בשלבי התכנון ו/או הביצוע. מידי מספר ימים אני מציצה לראות אם אוכל לעזור למישהיא מנסיוני ובמקרים כאלו אני בד"כ מגיבה (תלוי מצב העייפות הכח וכו´). בקיצור פורום הורים לפעוטות הוא מבחינתי בייתי הוירטואלי ושם מצאתי את מקומי. אם זאת אשמח לענות על שאלות ספציפיות אם תעלנה על גבי הפורום במיילים או גם בטלפון (תשלחו לי מייל עם הטלפון ואני מבטיחה להתקשר). בהצלחה לכולן וחג שמח

TWEETY =^.^=

New member
לדעתי זה נפלאאא שמצאת בית וירטואלי

כאם. זה חשוב לנו כאמהות ושבעתים כחד הוריות. ועוד יותר נפלא זה ההכרות הממשית שמעבר לוירטואל,,,אני מוצאת שהפגישה שלי פה עם הבנות רק תורמת למורל להחלטות ולחיים בכלל. אני שמחה שאת מבקרת גם אותנו, זה מראה על זיקה למקום
ועוד יותר שמחה שאת נכונה לעזור פה לבנות. אני ממליצה לך לבקר בעוד פורום של הורים נפלאים באתר שנקרא "באופן טבעי", יש שם פורומים מעולים ומשתתפים מיוחדים. שאני באופן אישי לוקחת משם המוןןן לחיים גם בטרם היותי אם. את הלינק תוכלי למצוא בקישורים שלמעלה. בהצלחה וחג שמייחחחחח

לימור - מברוק!!

שמחתי לקרוא שאת בתחילת ההריון השני. פעם אחרונה שקראתי את דבריך, נדמה לי שהיית עדיין בשלב הנסיון להיכנס להריון. באיזה שבוע את? ואיך את מרגישה? האם ההריון הנוכחי הוא מאותו תורם של נמרוד? עכשיו כשעמית נולד, אני ממש בלבטים אם לבקש לשמור מנות, במיוחד על רקע הקשיים שקופ"ח מכבי מערימה בדרך להפריה המיוחלת. אגב, אם ביקשת שישמרו לך מנות, מה פחות או יותר העלות הכספית? תמשיכי "לקפוץ" גם לכאן, ואולי גם אני "אקפוץ" לשם, עכשיו כשההורות הפכה לרלוונטית עבורי. לילה טוב ושקט לכולנו. שחר

LimorNimrod

New member
אני בשבוע and still counting ../images/Emo6.gif

וההריון הפעם הוא מתורם זרע אחר מזה של נמרוד. אחרי שנכנסתי להריון הראשון גם לי הציעו לשמור זרע להריון נוסף. חשבתי על זה והחלטתי שיש לי שימושים אחרים לכסף. בדיעבד כאשר החלטתי על הריון נוסף היה אולי רגע של צער, אבל היות ולתורם הזרע חשיבות מינורית מאד בעיני (ושלא ישתמע שאני מזלזלת בתורמים, להיפך, אני מודה להם על נכונותם לתרום) הוא חלף כלא היה. הבאתי לבנק הזרע באיכילוב תמונה של נמרוד ודר´ יעבץ מצא תורם הדומה הן לתורם הראשון והן לנמרוד ובכך הסתיים העניין מבחינתי. ואת יותר ממוזמנת לקפוץ לפורום "הורים לפעוטות" בYNET. (טויטי לא לכעוס, אני חושבת ששני הפורומים משלימים אחד את השני ואיני מנסה "לגנוב" משתמשים
)

TWEETY =^.^=

New member
לכעוס??????../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ממש לא, נהפוכו, זה אחלה. וגם אמרתי
הרי פורום אחד לא יכול לתת מענה למספר פונקציות בו זמני, וזה רק טבעי שכל אחד מוצא מה שמתאים לו יותר ברגע נתון. הרי אמרתי שלנו כחד הוריות זה חשוב עוד יותר מכל אחד אחר לא?

גם אני מאותו בית וירטואלי של לימור

וכל מה שהיא כתבה משקף גם את מצבי (למעט ההריון השני
... אני מציצה כאן מדי פעם, עוברת על מה שנכתב לראות אם אוכל להעזר בנסיונן של אחרות ואם אוכל לסייע למתלבטות והמנסות מנסיוני הדל.
לפורום בהמשך דרכו ושיהיו לכולנו ימים טובים ושקטים.

תומילי

New member
עוד אמא ..

הקטע הוא לא השתיקה אלא מהי מידת הרלוונטיות של הדברים שאני חוויתי להיום. כמו שאמרתי בשירשור קודם, אני שמה לב שהמערכת של טיפולי פוריות השתנתה מאז שאני הייתי בעסק הזה ואין לי מה לחדש בנושא. בנושא האמהות וההורות רציתי להגיד שאולי לפני שאת אמא רווקה מבחירה את עוסקת בנושא הזה בלבד - כלומר נושא האין אבא, זהות האב וכו. אני רוצה לומר שאם אני מסתכלת אחורה ובודקת כמה בחיינו המשותפים, של תום ושלי, התעסקנו בענין הזה - לא הרבה. ביומיום אנו עסוקים ביומיום כמו כל משפחה אחרת.לפני שתום נולד אני זוכרת שגם אותי העסיקה השונות הפוטנציאלית שלו, אבל כשיש את הדבר האמיתי, החיים משתלטים וזה כבר פחות מעסיק. מעסיקים אותי היום דברים טריוויאלים כמו - איך הוא מתקדם בבית ספר, שלא יראה tv כל הזמן ןיעסיק עצמו גם עם דברים אחרים, שיאכל אוכל בריא, שיהיו לו חברים ובקיצור, כל מה שמעסיק הורה אחר מעסיק גם אותי. כמובן שאני על המשמר כל הזמן בענין השונות שלו אבל אני לא עושה מזה ענין. אני לא רוצה שזה ישב לו כמו גיבנת על הגב מצד אחד, אבל אני גם מודעת לכך שיכולה להתעורר בעיה בעתיד אם לא אהיה רגישה לכך שאין לו דמות אב להזדהות איתה. נחיה ונראה ונקווה שיהיה בסדר.אנחנו לא המצאנו את הגלגל ותמיד יהיה מישהו להתיעץ איתו ולקבל פרספקטיבה - רק לא להיות הסטריים מ: איך הילדים יקבלו אותו, מה יגידו לו, האם יתנכלו לו וכו´. נדמה לי שהפחדים הם יותר בראש שלנו. לא היה מקרה אחד בשבע שנותיו של תום שמישהו הציק לו על רקע היותו בן למשפחה מיוחדת (תרתי משמע ..) שאלו אותו שאלות ולפעמים לא הבינו אבל זה לגיטימי. מעולם לא הציקו לו או התגרו בו. אני חושבת שהחוסן שלו עוזר מאד במה שהוא מקרין לסביבה וכך גם הסביבה קולטת חוזק ולא מסכנות. אז לכל הבנות שבדרך - חיזקו ואימצו וכשזה יבוא תראו שהקושי איננו הורס, אפשר להסתדר, ולטעמי לא רע אפילו טוב מאד. חג שמח רעיה

TWEETY =^.^=

New member
ואת בהחלט צודקת,,,

ילד למשפחה חד הורית אוכל, ישן, משחק, לומד בדיוק כמו כל ילד אחר וזו בהחלט לא גיבנת. המטרה שלי בפורום הזה, הוא לא להנציח את הגיבנת או לתת לה לגיטמציה, בהחלט לא, הילדים שלנו צריכים לחיות ולגדול בעולם הרחב ששם קיים הכל ואין נכון ולא נכון, רק שחשוב לדעתי שהם יראו שהם אינם לבד ויש עוד משפחות כמו המשפחה שלהם ויש גם משפחות שונות אחרות, זו אחת המטרות של הפורום. לגבי המטרה השניה,,,וזה בא מנקודת המוצא שלי, לו הייתי יודעת פעם את מה שאני יודעת היום ולו הייתה לי התמיכה פעם כמו התמיכה של היום, הייתי מתחילה את כל התהליך כבר לפני לפחות 5 שנים. אז נכון שמה שמעסיק אותי כיום הוא לא מה שמעסיק את האמהות בפועל, אבל בזכות הנסיון של האמהות בפועל, קל לי להגיע להחלטות היום ולהתמודד עם התהליך עצמו.

einav30

New member
TWEETY היקרה

ילד גדל בד"כ (לא משנה אם המשפחה חד הורית או לא) לתוך אהבה שאין קיץ. ילד במיוחד אם הוא בא למשפחה חד הורית ואחרי כל התלאות שעוברים נולד האוצר אין אושר יותר מזה. לדעתי למרות שאני די חדשה כאן מצאתי בפורום זה (אם כי אני לא כותבת כל כך הרבה) מעין משפחה מעין קבוצת תמיכה מורה נבוכים שעוזר בתהליך הזה ברגעיו המשמחים וגם בקשים ולצערי יש הרבה קשיים. לדעתי טוויטי את עושה עבודת קודש ותמשיכי בזה. וקבלי הרבה
וכה לחי עינב

למעלה