שתית מים-עזרה

mamy4

New member
שתית מים-עזרה

הבת שלי בת שנה ושמונה חודשים. מאז החלה עם המוצקים שותה אך ורק מים. אלא שהבעיה שלי מתחילה בלילה ואני די בדילמה מה לעשות. קצת יותר מחצי שנה מאז התחלנו לתת לה מים בלילה במקום בקבוק הענין כנראה הפך להרגל וכיום אין מצב שהיא תעבור את הלילה בשינה רציפה ללא התעוררויות לשתית מים. היא מתעוררת בערך בממוצע 5 פעמים בלילה על מנת לשתות ויוצא שאני ממלאת לה את הבקבוק (כוס פטנט) בין 1-2 בלילה. אני מאד רוצה לדעת האם זה נכון לתת לה לשתות מים והאם זה בסדר להתעורר כל כך הרבה פעמים (עלי לציין שמיד אחרי שהיא שותה היא חוזרת לישון בלי בעיה). והאם עלי לגמול אותה מנושא שתית המים בלילה. הדעות שלי חצויות בענין ואני די חוששת ומתלבטת. בעלי אומר שצריך להפסיק את זה ומיד. אשמח לשמוע מה דעתך ואם להפסיק את זה כיצד לעשות את זה בכמה שפחות בכי וקושי לי ולילדה.

שתיה לילית

אם במשך היום כמות המים שהיא דורשת היא כמות רגילה, אז אין ספק שמדובר בהרגל , אותו כדאי להפסיק. מתי? זאת שאילה של כמה אתם מוכנים לעמוד במספר לילות של צרכות, או כמה חוסר המנוחה שלכם מפריע לכם. לדעתי היא בהחלט בגיל שיכולה כבר להבין שבלילה לא שותים. התהליך הוא לא הדרגתי. יש צורך בנחישות ואין להענות לדרישותיה וצרכותיה כי אז היא לא תבין את המסר, למה פעם נכנעים והיא מקבלת את מה שהיא רוצה ופעם אחרת לא. יחד עם זאת אפשר בהחלט להכנס מדי פעם לחדרה כדי שלא תרגיש אבודה ובודדה, אך בכל פעם יש להסביר לה שהיא לא תקבל שתיה כי בלילה כולם ישנים. בהצלחה דר' מילה ברק

mamy4

New member
תודה על התשובה ועוד שאלה

כמה זה כמות רגילה של מים שהיא צריכה לשתות במהלך היום. היא שותה לפעמים פחות מ-750 מ"ל ולפעמים בערך 1 ליטר. בממוצע אני יכולה להגיד שבמהלך היום היא שותה 750 מ"ל. האם זה נחשב תקין ורגיל ונורמלי לגילה או לא? בלילה היא שותה משהו בין 240 מ"ל ל-400 מ"ל

1000-1500 סמ"ק מים ביום

זה קצת הרבה, זאת בערך כמות שאדם מבוגר שותה ביום קיץ. אני ממליצה לשוחח עם הרופא המטפל . עדיין קרוב לוודאי מדובר בהרגל ולא בצורך אמיתי אבל אולי כדאי להתעמק קצת בנושא. דר' מילה ברק

mamy4

New member
לא כל כך הבנתי את החישוב שלך

היא לא שותה 1-1.5 ליטר... וסליחה על הבורות האם מ"ל=סמק=ליטר? והאם זו כמות מוגזמת לדעתך? השאלה שלי כמה כמות נורמלית ורגילה תינוק בגיל שנה ושמונה חודשים אמור לשתות? אשמח לתשובה. תודה מראש

מי שתיה

סמ"ק או מל' זה אותו דבר. אם את אומרת שהיא שותה 750 מ"ל ביום ועוד 250- 450 בלילה את מגיעה לכ 1200 מ"ל ביממה וזה בנוסף לנוזלים שהיא מקבלת בתור חלב, מרק וכולי.לדעתי זה כמעת כפול מהנחוץ. יש אומנם הרבה ילדים שנוהגים לשתות הרבה מעבר, אך אני חוזרת על כך זה רק בגלל הרגל. דר' מילה ברק

למעלה