שתי ארוחות לפני - אשמח לדעתכם
האחת - ליל שבת רגילה במספר אוכלים מצומצם (8).
והשניה - שבגללה שאני בלחץ רציני - בשבת בצהרים, בסך הכל 7 סועדים, אבל מסיבות שונות יש יותר לחץ...
אשמח לתובנות ולהצעות שלכם לגבי התכניות שלי:
א. שבת בצהרים (אני מעדיפה להכין כמה שיותר מראש ורק לחמם לקראת הארוחה):
- תבשיל בשר וירקות שורש בבירה
- חזה עוף מוקפץ עם ירקות
- צמחוני: פילו ממולא בעדשים ירוקות, כרישה וקישואים
- בולבניק (פשטידת תפוחי אדמה מטוגנת)
- אורז לבן
- כרובית מטוגנת
- שעועית ברוטב עגבניות ונענע
- סלט ירקות
קינוח - האורחים הודיעו שיביאו עוגה, אני קונה תותים טריים ונהדרים
מכל אלה - אני יכולה להכין מראש (בשישי) את הרוב הגדול. רק לסיים את הקפצת העוף והירקות, לאפות עוד פילו צמחוני, לחתוך סלט ירקות ולחמם את כל השאר
ב. ארוחת ליל שבת
- תבשיל בשר עם ירקות שורש (כנראה שאכין בשישי כמות כפולה)
- ממולאים - קנויים
- עוף מוקפץ בירקות ונבטים
- צמחוני - פילו ממולא בעדשים ירוקות, כרשה וקישואים (אכין את התבשיל מראש ואמלא רק כמות קטנה לשישי ושוב כמות קטנה לשבת)
- תפוחי אדמה בתנור
- אורז מקלובה - קנוי
- כרובית בתנור
- אפונה ירוקה
- סלט ירקות
קינוח - עוגת בננה ותותים טריים
אשמח לתגובות וכמובן הצעות לשיפור
- האם יש הצדקה להגיש בארוחת הצהרים של שבת גם לחם מאפה בית? בכל אחת מהארוחות יש על השולחן גם מספר סלטים קנויים
תודה
האחת - ליל שבת רגילה במספר אוכלים מצומצם (8).
והשניה - שבגללה שאני בלחץ רציני - בשבת בצהרים, בסך הכל 7 סועדים, אבל מסיבות שונות יש יותר לחץ...
אשמח לתובנות ולהצעות שלכם לגבי התכניות שלי:
א. שבת בצהרים (אני מעדיפה להכין כמה שיותר מראש ורק לחמם לקראת הארוחה):
- תבשיל בשר וירקות שורש בבירה
- חזה עוף מוקפץ עם ירקות
- צמחוני: פילו ממולא בעדשים ירוקות, כרישה וקישואים
- בולבניק (פשטידת תפוחי אדמה מטוגנת)
- אורז לבן
- כרובית מטוגנת
- שעועית ברוטב עגבניות ונענע
- סלט ירקות
קינוח - האורחים הודיעו שיביאו עוגה, אני קונה תותים טריים ונהדרים
מכל אלה - אני יכולה להכין מראש (בשישי) את הרוב הגדול. רק לסיים את הקפצת העוף והירקות, לאפות עוד פילו צמחוני, לחתוך סלט ירקות ולחמם את כל השאר
ב. ארוחת ליל שבת
- תבשיל בשר עם ירקות שורש (כנראה שאכין בשישי כמות כפולה)
- ממולאים - קנויים
- עוף מוקפץ בירקות ונבטים
- צמחוני - פילו ממולא בעדשים ירוקות, כרשה וקישואים (אכין את התבשיל מראש ואמלא רק כמות קטנה לשישי ושוב כמות קטנה לשבת)
- תפוחי אדמה בתנור
- אורז מקלובה - קנוי
- כרובית בתנור
- אפונה ירוקה
- סלט ירקות
קינוח - עוגת בננה ותותים טריים
אשמח לתגובות וכמובן הצעות לשיפור
- האם יש הצדקה להגיש בארוחת הצהרים של שבת גם לחם מאפה בית? בכל אחת מהארוחות יש על השולחן גם מספר סלטים קנויים
תודה