שתי בעיות - זקוקה לעצות

tmiraa

New member
שתי בעיות - זקוקה לעצות

1) ביתי בת כחודשיים. לאחר שתקופה מסוימת התחילה "לקיים" סדר יום נורמלי (יותר נכון סדר לילה - 10-9 שעות שינה עם אכילה אחת באמצע) היא שוב "חזרה לאחור" ואוכלת בתדירויות גבוהות וגם לא ממש ישנה; בוכה הרבה, יותר "נודניקית", לא רוצה לחזור לישון לאחר הנקה (גם אם לא ישנה כל היום) וכו. האם התופעה מוכרת? האם זה חוזר ומשתפר? מה יכולה להיות הסיבה לחוסר השקט שלה (היא לא חולה...)? גם במשך היום היא פחות רגועה משהיתה - אפילו על הידיים - ו"דורשת" שיסתובבו איתה ברחבי הבית.... 2) לאחרונה, בהרבה יניקות היא מפסיקה כל כמה דקות בבכי. זה נראה שהיא מנסה לעשות קקי ולא מצליחה (מעין עצירות - אבל לא עצירות כי יש לה בסופו של דבר הרבה יציאות ביום). מוכר? מה לעשות?

odeia

New member
tmiraa, זה יכול להיות הרבה דברים

או כלום, בגיל כזה הייתי פונה לרופא ילדים. כאבי בטן, כל כאב אחר שיש. אצלי למשל גילו בקע (קילה), לא צריך ישר לחשוב על הגרוע מכל, אבל ילדה בת חודשיים שלא שקטה רוב הזמן - מצריך בירור רפואי עם רופא ילדים. תרגישו טוב ותעדכי אותנו

רותי ע

New member
זה יכול להיות כלום..

שלב בגדילה. אבל תמיד כדאי לבדוק עם רופא ילדים על מנת לשלול בעיות. רק בשביל השקט הנפשי..

קצת מנסיון שלי (יצא קצת ארוך)

א. מזל טוב ב. יכול הליות שזו קפיצה באוכל. הרי כל כמה שבועות (בהתחלה) יש קפיצה בכמות האוכל שהתינוק דורש והוא אוכל יותר פעמים, ואחרי כמה ימים זה מסתדר חזרה. ג. יכול להיות שהתחלתם עם גזים - ברוכים הבאים. לפעמים הגזים הם בלילה (ואני יכולה לספר לך על לילות של חוסר שינה מ-11 בלילה עד 4 לפנות בוקר, מקווה שלא תעברי את החוויה המפוקפקת הזו). לפעמים הגזים הם במשך היום ומכאן החוסר נוחות. ד. בתור אמא - תסמכי על האינטואיציה שלך ןתנסי להשכיב אותה על היד, כאשר כף היד תומכת בבטן והראש מונח על האמה שלך. זה מרגיע. או לחילופין - לשים כרית על הרכיים ולהשכיב אותה על הכרית (עם או בלי כרית) ולנענע

אולי זה גזים? אבל אין כמו בדיקת

רופא הילדים שלכם. הוא הידען ולדעתי כדאי לך ללכת אליו שיבדוק את הקטנה ולו בשל הרגעתכם.

למעלה