שתי בעיות....

שתי בעיות....

1) הדג השקוף הגדול(שמתי תמונה שלו אתמול) מת לי אחרי שהעברתי אותו לאקווריום הגדול. הוא היה נראה בסדר גמור והכל רק שמתי לב שהתנפחה לו קצת הבטן... ופתאום בערב כשנגשתי לבדוק מה שלומם מצאתי אותו מת! 2) חרא צף- החרא של הדג זהב שלי ף על פני המים... זה אומר שיש איזושהי בעיה במזון? או בדג.?

ועוד שאלה:

עכשיו יש לי באקווריום של ה25 ליטר שני נאונים שחורים ושני זברות(ראיתם כבר תתמונות) השאלה שלי כמה ואיזה דגים אני עוד יכולה להוסיף אם בכלל? נ.ב את הטלסקופ השארתי באקווריום הקטן לבד בעקבות מה שאמרתם על כך שהוא צריך הרבה מקום..

וכדי לעזור לכם לענות....

אני רוצה דגים שמתרבים בשבי ושהם לא"פושטים" כמו גופי או מולי. נ.ב: זברות, סקלרים ושאר מטילי הביצים.. אתם אומרים שהם מתרבים בשבי.. יש לי זברות כבר די הרבה זמן והיו גם לפניהם ואף פעל לא התרבו לי זברות.... סקלרים מתרבים? איזה עוד דגים (שמתאימים לחיות ביחד עם אלה שהזכרתי) מתרבים בשבי? האם צריכים תנאים מיוחדים כדי לגרום להם להתרבות?

Suikun

New member
-

קודם כל, סקלארים לא מתאימים לאקווריום שלך, הם גם גדולים מדי. בשביל שהזברות יטילו ביצים צריך זכרים ונקבות- האם את בטוחה שיש לך זכר ונקבה ולא שתי נקבות או שני זכרים? (לזכר יש פסים צהובים בין הפסים הכחולים ואילו לנקבה בין הפסים הכחולים יש צבע כסף) עוד דג משריץ הוא הסייפן, בצבע כתום, גם הוא מתרבה במהירות. נאונים שחורים הם דגי להקה, ואם את רוצה שהם יאריכו ימים, כדאי שתיקני להם לפחות עוד שלושה פריטים בעקרון לדעתי לא כדאי לך להוסיף עוד דגים חוץ מכמה נאונים וזברות אם את רוצה שיתרבו, כיוון שהאקווריום די קטן, ואת לא רוצה פיצוץ אוכלוסין (והרי שהזברות יתרבו) בהצלחה.

אני מתכוונת למכור את הוולדות.

בגלל זה אני רוצה דגים שמתרבים והם לא "פושטים" סייפנים התרבו לי כבר כמה פעמים אבל הם "פושטים" אני מחפשת משהו שאני יצליח למכור בקצת יותר משתי שקל(כדי למכור אני צריכה להיות יותר זולה מהחנות- סייפן בחנות עולה בין 5 ל7 ש"ח) נאונים- היו לי 4 שניים מתו.. הם נמצאים אצלי כבר שלוש ארבע שנים....ואין כרגע באילת כאלה באף חנות...

Suikun

New member
-

כשיגיעו עוד , מומלץ לקנות להם עוד חברים, זה יעלה את רמת החיים שלהם, כמו שאמרתי, הם דגי להקה. רק אם תפתחי חוות גידול תוכלי ממש להרוויח מרביית דגים. הדגים שמתרבים הכי מהר הם המשריצים (גופים, מולים וכו') ובדיוק מהסיבה הזאת הם זולים כל כך. דגים שמטילים ביצים, רובם צריכים יותר מקום וגם יותר קשה להרבות, ומה שיצא- לא משתלם, אם את מתכוונת למכור.

Suikun

New member
אגב

כרגע ראיתי באחד האתרים שזברות יכולות לחיות במים קרים (למרות שבמצב כזה הם מאבדים חלק מצבעם ונהיים פחות פעילים) סתם עובדה שאולי תעניין אותך.

אז איפה הביצים?

הםאצלי כבר איזה חצי שנה.. מה עם הביצים? דרך אגב העליונה דיי תוקפנית כלפי שאר הדגים..... צריך להעלות להם את הטמפ' בשביל שיהיו ביצים? איך אני יודעת כשיש ביצים? הם לא עלולים לאכול אותם?

אוקיי עכשיו עוד שאלה:

איך אני מחממת אקווריום עם מים רדודים? הרי גוף החימום חייב להיות מכוסה מים ואם המים הם רדודים איך אני אחמם בלי שגוף החימום יתפוצץ? ודרך אגב לא כתוב איך אני אמורה לראות שהזברה בהריון או איך לדעת שהיא הטילה....

Suikun

New member
-

תנסי לשים את הגוף חימום באלכסון, או להשכיב אותו על החצץ, שיהיה כמה שיותר ממני בתוך המים. אם הזברה הטילה את בטח תיראי את הביצים על הקרקעית (אלא אם כן הן נאכלו) וכשהיא בהריון את תשימי לב שהיא התנפחה.

למעלה