שתי התייעצויות

ממולדה9

New member
שתי התייעצויות

שלום לכולם

רוצה להתייעץ לגבי שני פרטים בסיפור שאני כותבת, שמתרחש בערך 20 שנה מהיום.

1. מחפשת שם גנרי הולם ל-PDA של העתיד, מין סמארטפון/אייפון סופר-משודרג. הוא עשוי מחומרים ננו-מטריים, מקופל כגיליון על השרוול, שטוח ונמתח לפעולה בעת הצורך. יש בו יכולות כמו טלפון, ספרייה, מעבדת בדיקות, עמדת הנפקה לתעודות, מדפסת תלת ממדית (כשמחברים אליו מחסנית) ועוד. ייתכן שהמחשוב שלו הוא קוואנטי (זו לא נקודה קריטית בסיפור אלא לצורך החשיבה על שם). כבר שאלתי כמה מתרגמות/י מד"ב נכבדות וקיבלתי כמה רעיונות, אבל עדיין לא נבחר מונח מתאים מספיק. אולי לכם יהיה רעיון?

2. יש בסיפור דמות של אשת עסקים יאפית אמידה וצינית, מהסוג שהיום נוסע בג'יפ שחור. באיזה רכב עתידי תיסע דמות כזו? חשבתי על מין סמארט קאר חשמלי אבל אולי יש פיתוחים מתקדמים יותר (שהולמים את אפיון הדמות, זה צריך להיות רכב "שופוני", יקר, אלגנטי ומאוד מאוד עמיד).

אשמח לכל רעיון, תודה!

מיכאל ג

New member
רעיונות

נסי לתת לו שם לא לפי הפונקציה שלו אלא לפי איך שהוא נראה - זה נותן הרגשה יותר אורגנית, כאילו שהתבסס למכשיר איזה כינוי לא רשמי. משהו כמו קולר, צמיד, רצועה וכו'.

לגבי 2 - בהנחה שהבעיה של צפיפות אנרגטית של סוללות תיפתר, יכול להיות שכבר יהיו מכוניות מעופפות, לא זולות ולא ניתנות לנהיגה ידנית. השאלה מה את צריכה? רשימת פונקציות? תאור חיצוני? שם מותג?

ממולדה9

New member
תודה מיכאל

לגבי הראשון - מאוד הגיוני!

לגבי הרכב - יש שם התנגשות בין 2 מכוניות, לא הייתי רוצה שזה יקרה באוויר... אני צריכה בעיקר לחשוב על פונקציה שתהיה הטרנד הלוהט של עשרים שנה מהיום. ואת הרושם שהיא עושה. כמו שג'יפ למשל עושה רושם "צבאי" ומאוד קשוח, ומכונית חשמלית היא יותר "ירוקה" אבל לא עוצמתית מאוד. זה פרט קטן אבל די חשוב לאפיון של הדמות ולכן אני מנסה לגזור אותו ממנה.
אולי באמת הרעיון של נהג אוטומטי יהיה חלק מזה.

עזרת לי מאוד, בקיצור

clouds11

New member
תעניקי למכשיר תכונות של אינטלגנציה מלאכותית

ואז תוכלי לקרוא למכשיר בשם של אדם מפורסם כמו איינשטיין
אם זה מחשב קוונטי אז יהיה מתאים לקרוא לו "בוהם" אבי תורת הקוונטים
נדמה לי שג'ובס מחברת אפל פיתח את האיפוד הראשון
קיימת כיום תוכנה של אינטליגנציה מלאכותית שמדברת עם אנשים וקוראים לה ווטסון

למעלה