שתי התלבטויות שעלו לי בעקבות ראיונות עבודה השבוע...

שתי התלבטויות שעלו לי בעקבות ראיונות עבודה השבוע...
אני מחפשת עכשיו עבודה כמתכנתת עם ניסיון ב C++ כשהרקע שלי הוא בתכנות Server side מעל Windows - כלומר יש חוסר תאימות די גדול בין השפה שבה יש לי ניסיון לבין הדומיין שבו עבדתי.

לאחרונה יצא לי להתראיין לשתי משרות שהעלו אצלי כמה שאלות.

אחת היתה משרה של C# / .NET - משהו שראיתי כתנאי בסיסי לכמה משרות שנראו לי כמתאימות לי (התרשמתי שזו טכנולוגיה שמשמשת לא מעט לסרבר סייד בווינדוס). העניין הוא שהמשרה לא נשמעת כמו משהו שיקדם אותי - C# וכל טכנולוגיית ה .NET נשמעת לי פחות נחשבת טכנולוגית ודי נישתית (במיוחד לעומת שפה כמו C++), וממה שהתרשמתי יש בחברה תשתיות די כבדות מעל השפה - וכך אולי יהיה לי טייטל יותר יפה בקורות החיים, אבל בסופו של דבר אמצא את עצמי בתפקיד שהוא טכנולוגית פחות טוב ולא רק שלא יקדם אותי אלא גם יגרום לי התדרדרות מבחינה מקצועית.

בנוסף היה לי גם ראיון לתפקיד בחברה שתחום העיסוק בה נשמע מעניין וגם יכול לקדם אותי טכנית מאוד. בשיחה מול המראיין היתה לי תחושה שהם מראיינים הרבה אנשים לכמה תפקידים בכמה רמות, אבל הוא הזכיר בהקשר של התהליך את העובדה שהם מראיינים אותי עבור תפקיד בדרגה די גבוהה בגלל שאני עוסקת בתחום לא מעט שנים והם מניחים שאני די בכירה בגלל אורך הניסיון שלי. אבל אני מרגישה שהניסיון שלי לא בהכרח תואם את זה, ויכול להיות שאצליח יותר בראיונות לתפקיד ברמה שהיא יותר mid level. האם יש דרך לבקש את זה בתהליך?

user32

Well-known member
מנהל
אחרי שסוף סוף הצלחתי להתחבר לפורום
לגבי המשרה השניה: אף פעם אל תציעי להתמיין לדירוג נמוך יותר. לא מדבר כמובן על תפקיד ניהולי מול תפקיד פיתוח זה לגיטימי, אני מתכוון לדירוג כמתכנתת. זה מתפרש בצד השני כאמירה של "אני לא באמת טובה. אולי תקחו אותי בכל זאת?".
ככלל, מגייסים מחפשים אנשים שאפתניים שדוחפים למצויינות. אם מגיע מישהו מנוסה שמסיבה כלשהי מרגיש שהוא מדורג זוטר, זו סיבה כמעט וודאית לפסילה.

זה ברור לי ואני כמובן לא אומרת את זה...
אבל כבר הייתי בראיון שבו המראיין עצמו אמר לי שהתשובות שלי מראות על יכולות, אבל מבחינת ידע ויכולות אני מתאימה יותר לתפקידים שהם לא סניור...

user32

Well-known member
מנהל
זאת הדרך המנומסת שלו להגיד לך שאת לא מתאימה
אם הוא היה רוצה, הוא היה שואל אותך מה דעתך להתראיין לתפקיד פחות בכיר. זה משהו שבהחלט קורה, הצעות מהסוג הזה.

טוב לדעת...
למען האמת הוא אמר שהוא ישקול להציע לי את תפקיד הג'וניור אבל לא חזר אלי.

למעלה