שתי חידות לשבת המלכה

uri ba

New member
זה זנב של F14

מה הוא עושה בנתב"ג? הייתה פריסה של נושאת מטוסים אמריקאית, ומישהו רצה טיסת צ'ופר?

YHS

New member
מטוס F-14

של טייסת חיל הים 103, הנמצאת על נושאת המטוסים ג'ורג' וושינגטון. אם אני לא טועה היה תרגיל משותף שבמהלכו נחתו מספר מטוסים בבן גוריון.

YHS

New member
אה, טוב, תקלה

התבלבלתי בינו לבין ההוקאי

uri ba

New member
תקלה? אז למה בנתב"ג

יש מספיק בסיסים של חה"א שבהם שירותי ההצלה מתאימים למטוסי קרב (בניגוד לנתב"ג שם הם מותאמים לאוטובוסים)

למה בנתב"ג

1.המסלולים הכי ארוכים,הכי קרובים לים התיכון. 2.שרותי תיקון של התעשיה האוירית(לח"א אין מטוס מסוג זה) 3.שיקול טייס,אני מניח שאף שדה בארץ,לא יכול היה לסרב.

YHS

New member
אני חושב בההערכות שלך לא מדויקות

1. כל מסלול של חיל האוויר מתאים מבחינת האורך למטוס כזה. יתרה מזאת, במסלולי חיל האוויר יש גם כבלי עצירה שניתן היה לעשות בהם שימוש. 2. אין שרותי תיקון של תע"א. תע"א לא מוסמכים (למיטב ידיעתי) לטפל בסוג כזה של מטוס. 3. לדעתי אין כאן הרבה שיקול טייס. הוא כנראה הוכוון ע"י הבקרה שלו להעדיף את השדה. כמובן שזה גם תלוי במיקומו. אם הוא היה חוטף את התקלה באזור הצפון, יתכן ואולי היה נוחת ברמת דוד. (ואולי נחתו ואנו לא יודעים....). אני רואה זאת מסיבה אחרת לגמרי - בן גוריון הוא נמל תעופה בינלאומי וככזה, ה"דפיות" של השדה מופצות בצורה מסודרת, גם בתוך מסמך שנקרא ( DOD Air Supplement ). מן הסתם היה אותו לטייס, עם נתוני השדה והרבה יותר בטוח לנחות בשדה שיש לך נתונים עליו. שלא לדבר גם על כך שבב"ג יש ILS שניתן להיעזר בו. עוד - אין לשדה בן גוריון כל בעיה עם שרותי חרום למטוסי קרב. נוחתים שם גם מטוסי קרב של חיל אוויר או זרים אחרים.

uri ba

New member
שום מטוס קרב של חה"א לא נוחת בנתב"ג

צא מזה כבר ישה... (זו פעם ששני לפחות ששמעתי אותך אומר את זה) מטוסי קרב זרים שמשופצים ע"י התע"א לא מגיעים בטיסה הם באים מפורקים במטוסי תובלה.. בכל מקרה נראה לי שמביאים צוותי חירום מוסמכים למטוסי קרב מאחד מבסיסי חה"א לפני טיסות ניסוי.. את סיבת הדפיות אני מוכן לקנות (אבל לא ממש - הוא מגיע בבקרה צמודה וסביר להניח שעם ליווי) וILS יש בעוד כמה מקומות בארץ חוץ מבנתב"ג..

YHS

New member
בחורצ'יק

אל תבלבל את המוח- F-15 מתאמנים ב ILS בב"ג ומטוסים אחרים מגיעים לשיפוצים בתע"א. גם מטוסי קרב שתע"א משפצים טסים בב"ג. הוא לא צריך להגיע ב"בקרה צמודה" סתם קשקושים. יש דפיות כניסה לב"ג והוא יודע להשתמש בהם. כן, גם בירושלים יש ILS. הרצון העז שלך להעיר לי גורם לך לכתוב שטויות.

uri ba

New member
לא יודע מה הרקע שלך..

וזה לא המקום לפרט אותו, לא את שלך ולא את שלי.. אבל F-15 לא ממש צריכים לעשות אימוני ILS בנתב"ג יש להם מקומות יותר מוצלחים.. ובירושלים כבר אין ILS, פירקו והעבירו אותו לפני יותר משנתיים

uri ba

New member
לא מתעסק בלהיות באויר

אבל עדיין יודע על תעופה צבאית הרבה יותר ממה שאפשר להגיד באינטרנט..

נועם ס

New member
../images/Emo108.gifאורי, מטוסי קרב של ח"א כן נוח

תים בנתב"ג לצורך תיקונים אם כי לעתים נדירות.

ארזS

New member
אורי

במו עיני ראיתי לפחותצ פעמיים מטוסי קרב נוחתים בנתב''ג. לצערי לא הייתי חמוש במצלמתי באותם שני מקרים, אבל הם נחתו והם היו מטוסי קרב. אחד מהם היה מיג 21 על בטוח ואת השני לא זיהיתי [אני חלש בסוגים של מטוסי קרב...]

uri ba

New member
נו נכון..

לא שללתי קיומן של טיסות ניסוי של התע"א - זה פשוט לא של מטוסים של חה"א הישראלי...

אמיר72

New member
רגע

אם מטוס של ח"א מגיע בטיסה לשיפוץ בתע"א, הוא לא שייך לח"א ? ואיך אתה חושב שהגיעו המיראז'ים, הנשרים והכפירים לשם ?

uri ba

New member
שתי תשובות אחרונות..

מטוס קרב של חה"א לא מגיעים לשיפוץ בתע"א.. בעבר היו מטוסי קרב של חה"א בנתב"ג.. הנשרים, הכפירים והלביא המריאו ונחתו שם ביציאה מהמפעל ובעת הגעה לביקורת תקופתית.. היום לאף מטוס קרב ישראלי אין סיבה לנחות שם (אולי בעתיד העייטים שמגיעים לשיפוץ - אבל אני לא יודע בקשר לזה) ואמרתי בתגובה המקורית.. יש טיסות ניסוי של תע"א מנתב"ג - הם כן מטיסים משם מטוסי קרב - אבל לא ישראלים.. יאללה אני פורש מהפורום אז אם יש עוד שאלות מוזמנים לשלוח בפרטי.. ביי

למעלה