שתי חידות

shyoni55

New member
שתי חידות

שתי חידות ששאלו אותי אז אני לא יודע את התשובה, כל פתרון הגיוני יתקבל בברכה.. ד"א אני לא יודע בכלל אם יש פתרון... 1) איך אפשר למדוד רבבע שעה בעזרת שני חוטים שנשרפים כל אחד במשך שעה בדיוק? 2) נתונים 10 שקים. 9 שוקלים 100 גרם ואחד 150. איך ניתן לדעת בשקילה אחת במאזניים דיגיטליות איזה מהם שוקל 150?!?!?!?!?! אני מקווה שזה אפשרי בכלל...

griphus

New member
מממ...

לחידה 2 לא נראה לי יש פתרון... בשקילה אחת ? לא הגיוני. חידה ראשונה: זה פשוט מאוד. מקפלים את החוט הראשון בדיוק לחצי, ואז שורפים חצי שלו. ז"א שחצי שעה עברה, מקפלים אותו שוב ושורפים בדיוק חצי, רבע שעה עברה ואז נשאר לך חוט בזמן שריפה של רבע שעה. לא יודע למה צריך את החוט השני.

מוהר

New member
זה היה גם הפתרון שלי.... אבל ../images/Emo128.gif

לי נאמר - נו נו נו אין לך אפשרות לדעת היכן בדיוק החצי....

griphus

New member
למה לא ?

אני מקפל את החוט ל-2 ומוודה שהקצוות בדיוק שווים.

פגעסוס

Well-known member
הממ...

למען האמת בצורה שהוא סיפר את החידה, באמת אין צורך בחוט השני... אז הרשו לי לחדד את החידה: החוטים אינם בעלי עובי אחיד, מה שאומר שחלקים שונים שלהם נשרפים בזמנים שונים (למשל החצי הראשון נשרף תוך 5 דק´ והשני בתוך 55). כיצד עם שני חוטים (שאינם זהים אחד לשני, אך שניהם נשרפים בתוך בעה) ניתן למדוד 45 דק´..

../images/Emo58.gif התשובה כאן אז לא להציץ...

מדליקים חוט אחד משני הצדדים ואת החוט השני רק מצד אחד. אחרי שהחוט מתכלה, מדליקים את החוט השני גם מהצד הלא דלוק. משאיר לכם לחשוב בעצמכם למה זה מודד שלושת רבעי שעה.

griphus

New member
אממ אממ אממ...

אין לי עדיין מושג למה למרות שפגעסוס כבר ציין שזה נכון

פגעסוס

Well-known member
הסבר:

גם אם הפתילים הם בעוביים שונים לאורכם, שריפה משני הצדדים תארך חצי שעה. אם נדליק פתיל אחד מצד אחד ופתיל אחר משני הצדדים, כאשר הפתיל השני יישרף קליל, עברה בדיוק חצי שעה ולכן נותרה עוד חצי שעה בפתיל הראשון. באותו רגע נצית את הצד השני של הפתיל הראשון מה שייקצר את זמן השריפה שנותר לו ל רבע שעה. חצי שעה + רבע שעה יתנו לנו ביחד 45 דק´.

אממ..

חוט אחד לשרוף משני הצדדים, ואת השני לקפל לשניים ולשרוף משני הצדדים ?

max2

New member
גם את החידה השניה

סיפרתה לא נכון. יש לך 9 שקים עם מטבעות במשקל של 100 גרם ושק אחד עם מטבעות במשקל של 150 גרם. בשקילה אחת על משקל דיגיטלי למצוא את השק עם המטבעות המזויפים.

shyoni55

New member
איך אם יורשה לי זה סותר אותי?

ואגב, כל הכבוד על הפתרונות.... אני מקווה שזה נכון.

max2

New member
אתה אמרתה משקל השקים

ואני מדבר על משקל העצמים בשקים, יש הבדל

למעלה