שתי חלומות יום אחרי יום

רחי2

Member
חלום מאתמול. הגעתי עם הילדים והבעל לפארק בשעת חושך. החלטנו לעשות טיול בפארק (כמו שיש רכבות בפארקים שעושים סיבוב לאנשים). הגענו לאוטו בהיר (לבן או שמנת) לוחית הרישוי שלו היה רשום רכב אספנות, והוא היה נראה כמו הרכבים של שנות ה60 מפעם. הילדים נכנסים ראשונים למושב האחורי ואני אחריהם ובעלי אחרון. יושבים צפופים, ואני אומרת לקטן שלי שיישב עליי כדי שיהיה קצת יותר מקום. במושב הקדמי הייתה נהגת, כמו מדריכת טיולים ובמושב לידה כלב שהביט למושב האחורי כשנכנסנו וחזר להסתכל קדימה. מאז לא שמתי לב לכלב הזה. אחרי שבעלי נכנס לאוטו, היו עוד אנשים שרצו גם. והנהגת אמרה להם שאין מקום ושיחכו לסבב הבא. אנחנו מתחילים בנסיעה, מסתכלים ימינה ושמאלה. היה בצד ימין שלנו מעין אגם. מדשאות, גבעות קטנות כמו שיש לפעמים בפארקים. מצביעים לפעמים על דברים בחוץ ומראים לילדים. לקראת סוף הנסיעה בעלי אומר לאחד הילדים שיישב עליו ואז פתאום נהיה מרווח יותר. בסוף הנסיעה אנחנו יוצאים מהאוטו ואומרים אחד לשני "מה היה פה? על מה שילמנו כסף? מה היה מיוחד בנסיעה הזו שלא יכולנו לעשות את זה בלי הליווי של הנהגת?" כשהתחיל החלום הייתה הרגשה של אירופה. וכשיצאנו מהאוטו היית ההרגשה של נתניה. כלומר התחלנו עם הרגשה של וואו ובסוף יצאנו בהרגשה של באסה.

חלום מהלילה. אני ובעלי נמצאים בשדה תעופה בארץ. יש לנו טיסה לאילת. (במציאות בעלי מפחד מטיסות, וחודש הבא אנחנו נוסעים באוטו לאילת). נכנסים לשדה התעופה ומרגיש כמו מבוך מיותר. עולים במדרגות נעות, ופונים לעוד גרם של מדרגות נעות. ככה מספר פעמים כשאנחנו בקבוצה של כל מי שאמור לטוס גם "עדר" של אנשים שהולכים לאותו המקום. ואני אומרת לבעלי "איזה מיותר כל המדרגות האלו... יכלו פשוט לעשות מדרגות מנקודה הזאת לזאת בקו ישר, בשביל מה כל הסיבובים האלו". הגענו למטוס, התיישבנו במושב של 4 כיסאות צמודים. אני בצד הימני, בחורה צעירה, בעלי והבן זוג של אותה צעירה בצד השמאלי. אנחנו צוחקים בינינו שהושיבו אותנו לא אחד ליד השני. אבל גם אף אחד לא חשב להחליף מקום. אני מדברת עם הבחורה הצעירה ואומרת לה שבעלי מפחד ואני צריכה להחזיק לו את היד, ומידי פעם מחזיקה לו. לה זה לא הפריע. הכל היה ברוח טובה. אני שואלת את הצעירה לאיזה מלון הם הולכים אמרה לי ישרוטל, אבל לא הבנתי איזה מהם. וחשבתי איזה קטע, גם אנחנו לישרוטל. בשלב מסוים הצעירה קמה ועושה משהו על הרצפה. בינתיים המטוס מתחיל בנסיעה שלו על המסלול, ואני חושבת לעצמי למה לא אומרים לה לשבת, איך היא לא מתיישבת במקום שלה. אני מסתכלת בחלון השמאלי ורואה על המסלול קבוצה קטנה של אנשים, ואחת מהם במעיל ורוד בהיר. חשבתי לעצמי באותו רגע, שזו המנהלת הקודמת שלי. אך במבט נוסף, זו לא היא והן דומות. בסוף מסלול ההמראה, המטוס "עולה על מתקן" שממנו הוא ממריא. מישהו עובר במסדרון הצר של המטוס ועובר אותי. ואז התחילה ההמראה, הרגשה מאוד חזקה כמו שיש במטוס. שנדבקים למושב, ואני עוצמת עיניים (זה מה שאני באמת עושה בהמראות). הבחורה הצעירה בזמן הזה קמה מהרצפה וכאילו עפה. הבחור שהיה במסדרון תופס לה את הידיים, ואומר לה "את רואה, אני לא צריך בכלל לשבת". אני חשבתי לעצמי שלמעשה הוא מציל אותה כי היא יכולה להישאב למשהו. כשהמטוס מתיישר באוויר אני מסתכלת על השעון ורואה את השעה 00:36 ואומרת לבעלי שהגענו לשדה ב20:20 (לא סגורה על השעה, אבל זה חצות ו8 בערב בוודאות) ולמעשה טיסה מאוחרת מבזבזת לנו יום חופשה. בסוף החלום אני אומרת לבעלי שאין לו מה להוריד את החגורה כי גם ככה עוד מעט נוחתים.

אלישבע777

Well-known member
שלום רחי 2 פרוש החלום האחרון על הטיסה לחופשה.
החלום הקודם אשלח פרוש בעוד יום- יומים. אנא, תמיד תמיד - כתבי כל חלום לחוד.

חלק א – שדה התעופה לטיסה לאילת

הפתיחה מצביעה על כך שאת חשה רצון לטוס להמריא לשחקים, לבלות כי במציאות (בחייך הפרטיים? וגם בעיקר בארץ בימים אלא), יש מבוך של בעיות סבוכות שקשה לפתור אותן. אילו את היית מתכננת את שדה התעופה – היית יודעת למנוע את הבעיות התכנוניות מראש ( =לארגן נכון את מהדרגות הנעות), לא שלא שאלו אותך! הבעיות בארץ (או בחייך הפרטיים – חסר רקע!) – מונחתות מלמעלה (גם שדה התעופה מסמל נחיתה או הנתחתה - מלמעלה) ואינך יכולה לתקן את מה שכבר נעשה את סובלת מזה וגם אנשים אחרים. על ההמראה וסמליותה – בהמשך הפרוש.

חלק ב- סדר הישיבה במטוס

בעבר כבר חלמת על מטוסים (16.9.19 ) וגם בחלום זה היה משהו מוזר (המטוס שעף בשמיים עשה פעלולים והתרסק ושאר המטוסים שטסו, התיישרו בקו אחד.) בחלום הזה יש הרבה דברים מוזרים שצריך לפרשם אחד מהם הוא סדר ההושבה שלכם במטוס שבעצם גרם להפרדת המשפחה. במקום להתרגז – צחקתם על כך ולא חשבתם לבקש להחליף מקומות. אולי זה באמת מצחיק, שהחופשה התחילה במין בלבול שהיה לטובה? יש לך עם מי לשוחח ( זו שישבה על ידך) ולא רק לעזור לבעלך עם חרדת הטיסה שלו! במציאות את עובדת קשה גם בבית ( וגם בחוץ) וכל העול עלייך. בעלך עבר טיפול נפשי ותמיכתך בו חשובה מאוד. גם ביציאה לנופש את ממשיכה לתמוך בו כמו בכל יום. את תומכת בו גם כשזה קשה ( במטוס הוא לא ישב לידך), וזה טבעי אצלך ופשוט, לכן לא היה חשוב לשנות את סדר הישיבה במטוס!

יתכן שזה קטע פחות חמור ממה שהוא נשמע, יותר אתנחתא קומית וגם ברוח טובה. ואפילו יש סיבה להתיידד איתם גם הלאה, כי אתם תגורו באותו מלון. הקטע אומר לך , שכדאי להרחיב מעגל חברים, כדאי לקחת טעויות בהומור ולהפיק ממצבים מוזרים, את המיטב ועל כן, עד כה הטיסה היא בסדר גמור. אבל העניינים יתחילו להשתבש משהו בהמשך. נדיר שהחלומות הם טובים לכל אורכם...

בכל חלקי החלום מתחילתו ועד סופו - קורים דברים מוזרים ואי סדר בלתי נשלט ( להלן). את שמה לב לכך. רק שמה לב אליהם ושואלת את עצמך מדוע קורים דברים אלה, לא בעלך שסובל מחרדת אי סדר OCD, ( שמשגעת אותך), אבל כאן- הוא שותק ואינו מתרגש או כועס, איך זה יתכן? כי את תומכת כל הזמן. בחלום זה מתבטא במגע יד ,להתגבר על חרדת הטיסה וגם על הכאוס מסביב שיגיע גם בהמשך.

חלק ג- מסלול ההמראה, ההמראה, הטיסה

הסדר משתבש מאז שהבחורה שעל ידך קמה ממקומה, משהו מעסיק אותה על רצפת המטוס בזמן המראה, ואיש אינו מעיר לה וחוזרת למקום אחר וגם זה מוזר. בנוסף על מסלול

ההמראה עומדים אנשים אחת עם מעיל ורוד, והמטוס ממריא בעזת מתקן. אין לי רקע מספיק לפרש את סמליות האנשים, המעיל הוורוד ומתקן ההמראה אולי את תוכלי להבין מה הם מסמלים.

באופן כללי אני חושבת שהחלק הזה מראה בחייך שורר איזה אי סדר, משהו לא לגמרי הגיוני ואת מרגישה בזה במציאות. המצב הזה הזה נכנס לעלילת החלום באופן סמלי, באירועים המדהימים שאירעו באותה טיסה. החלום משקף אות אי הסדר ( בחיים? במשפחה? בקשר עם בעלך?) שאת מרגישה בו את מבחינה באי הסדר ובארועים הלא הגיוניים, אבל אין לך שליטה עליהם. את נעולה בחגורה עד הנחיתה! אבל בחלום אין נחיתה... משמע אין לך אפשרות וגם אסור, להשתחרר מהחגורה שמה הכל יתפרק או יקרה מה שקרה לבחורה שהתנתקה בוודאי מהחגורה התיישבה על הרצפה ואחר כך, והתעופפה במטוס, עד שנצלה. (פרוש נוסף בהמשך לבחירתך ויתכן ששני הפרושים נכונים, הכל אפשרי בחלום)

בהמראה את עוצמת עיניים, כדי להתגבר על תחושת הניתוק מהקרקע. תחושה שאינה טבעית לאדם! את עוצמת עיניים כדי לא לראות את הדברים שאינם מסודרים בחייך וגם כדי ... להתנתק מהמציאות ולהמריא מעל הבעיות הקטנות של היום יום. ההמראה לאילת מסמלת את החופשה שאת מחכה לה כל השנה. אז תוכלי לנוח ולצבור כוחות וחוויות וגם לשיפור הקשר עם בעלך! הנה אתם ממריאים כמו זוג צעיר לירח דבש! אתם ממריאים לימים שלפני הנישואין שלכם או מייד אחרי הנישואין, לפני לידת הבת הבכורה, אז הקשר ביניכם היה נפלא.

הבחורה הצעירה שישבה על ידך, מסמלת אותך! בקטע הזה היא קמה מהרצפה והתעופפה באמצע המטוס! יודעת שזו סכנה להתעופף בזמן המראה. הבחור שאחז בזרועותיה - הציל אותה מחבלה שהיתה יכולה להתרחש!

הבחור הזה הוא בעלך! אעפ"י שיש לך ביקורת עליו, הוא העוגן שלך בחיים הוא תמיד יהיה לעזרתך, במצבים לא צפויים ואולי גם...להפך – הוא אינו נותן לך להמריא מעלה, אלא בולם אותך ואת שאיפות ההמראה שלך למקומות אחרים ולמצבים טובים יותר ( או המראה לקראת שינויים בחיים שאת חפצה בהם, אולי שינויים אישיים הקשורים לקשר בינך לבין בעלך ומשפחתו. ואולי גם וגם? הכל יכול להיות בחלום, גם סתירות!

עד כה לא היה דיאלוג בינך ובין בעלך, ובעצם הוא שותק בכל הטיסה. לקראת הנחיתה, את פונה אליו בדיבור ומסבירה לו שהטיסה לא קיצרה את הדרך לחופשה שלכם, אלא האריכה אותה ביום! אם בהתחלת החלום, את נהנית קצת מהדרך, כאן כבר לא! בעלך אינו מגיב. הוא עדיין נוכח נפקד, אבל לפחות הוא העוגן של חייך אם את מקבלת את הסימליות של הבחור שהציל את הבחורה, שהוא בעלך. אם לא – אשמח אם תציעי רעיון אחר.

החלום מעמת אותך עם שתי גישות: האחת ליהנות מהדרך אם היא ארוכה, ולמצוא בכל מצב משונה ובלתי רגיל – גם הנאה ( חצי הכוס המלאה). השניה – תקלות המאריכות את הדרך ליעד, מאכזבות אותך. את חדורת מטרה. רוצה לנחות מהר. הטיסה צריכה לקצר את משך ההגעה ליעד. את רוצה להגיע מהר אל החופשה הנכספת שבה אולי יהיו אירועים טובים ומסודרים... בינתיים, החגורה מונעת ממך לעוף למחוז חפצך ועל הנחיתה עצמה, אינך חולמת... כל החלום הוא הדרך המוזרה והפתלתלה ליעד שאינך מגיעה אליו. יתכן שהחלום הוא על הדרך הארוכה ליעדים שאת מציבה לעצמך.

החלום היה קשה לי לפתרון, אולי בגלל שלא היה מספיק רקע עכשוי בעיקר על מה שעורר את החלום ואולי דברים נוספים. הוא היה חלום די חידתי שנדירים כמוהו. אשמח לקבל חוות דעת מה התאים ומה לא. זה ישמש כרקע עתידי לחלומות הבאים.

רחי2

Member
ראשית אתחיל ואגיד שמעריכה מאוד את הפירושים הארוכים, באמת כל הכבוד על הסבלנות והכתיבה.
חלק א- שדה התעופה. תמיד אני אומרת לבעלי אחרים עושים בלאגן ואני צריכה להתמודד עם ההשלכות. כמו שרשמת בפירוש. וזה לא משנה מי זה. משפחה, ילדים, סביבה ואפילו כרגע המצב הבטחוני. אין לנו שליטה, ומנסים לחיות למרות מה שקורה פה.
חלק ב-סדר הישיבה. אני מנסה לעבוד עם עצמי, לקחת דברים יותר בקלות. אבל כשאני מרגישה קצת אי נעימות אני ישר ננעלת. לצערי גם כשאני מקלילה לוקחים אותי ברצינות. נגיד כשאני משחקת או צוחקת עם הילדים, תמיד בסוף זה נגמר בצורה לא נעימה. הלוואי והייתה לי אפשרות למצוא חברים, זה דבר שמאוד חסר לי. ולמעשה כמעט ולא היה לי.
חלק ג- מסלול המראה. המעיל הורוד, בגלל שחשבתי שזו המנהלת הקודמת שלי, אז אולי רצון להיות כמוה. מרגע שיצאה לפנסיה היא ממש פורחת, ורואה דברים בצורה חיובית. אולי זה משהו שגם אני מחפשת בחיים. אני תמיד מרגישה שהכל על הכתפיים שלי, בעיקר במשפחה הקטנה שלי. כאילו הרגל תמיד על הגז. כי אם אני אעצור לרגע משהו יקרה. אולי יקרה אי סדר, כמו שציינת. עצימת העיניים אולי זה הרצון מצד אחד להתעלם מבעיות יומיומיות שמעסיקות, ולחזור לעבר שבו הכל היה פשוט יותר. אני יודעת שבעלי אוהב אותי, ואני רואה שהוא עושה עבורי דברים. אבל עדיין יש דברים שצריך להרגיש מעבר למה שרואים. וזה משהו שאני אומרת לו הרבה. הוא בהחלט העוגן שלי. אני תמיד במחשבה שכשהילדים יגדלו עוד קצת, יהיה לנו יותר אוויר לנשימה.
אני אדם מאוד משימתי, צריך לעשות 1,2,3 וממשיכים הלאה. מכיוון שעם הזמן איבדתי יותר אמון באנשים, נפגעתי מהמון, וכל זה להמשיך ולתפקד כאמא כשכל העולם על הכתפיים שלו.

אלישבע777

Well-known member
ראשית אתחיל ואגיד שמעריכה מאוד את הפירושים הארוכים, באמת כל הכבוד על הסבלנות והכתיבה.
חלק א- שדה התעופה. תמיד אני אומרת לבעלי אחרים עושים בלאגן ואני צריכה להתמודד עם ההשלכות. כמו שרשמת בפירוש. וזה לא משנה מי זה. משפחה, ילדים, סביבה ואפילו כרגע המצב הבטחוני. אין לנו שליטה, ומנסים לחיות למרות מה שקורה פה.
חלק ב-סדר הישיבה. אני מנסה לעבוד עם עצמי, לקחת דברים יותר בקלות. אבל כשאני מרגישה קצת אי נעימות אני ישר ננעלת. לצערי גם כשאני מקלילה לוקחים אותי ברצינות. נגיד כשאני משחקת או צוחקת עם הילדים, תמיד בסוף זה נגמר בצורה לא נעימה. הלוואי והייתה לי אפשרות למצוא חברים, זה דבר שמאוד חסר לי. ולמעשה כמעט ולא היה לי.
חלק ג- מסלול המראה. המעיל הורוד, בגלל שחשבתי שזו המנהלת הקודמת שלי, אז אולי רצון להיות כמוה. מרגע שיצאה לפנסיה היא ממש פורחת, ורואה דברים בצורה חיובית. אולי זה משהו שגם אני מחפשת בחיים. אני תמיד מרגישה שהכל על הכתפיים שלי, בעיקר במשפחה הקטנה שלי. כאילו הרגל תמיד על הגז. כי אם אני אעצור לרגע משהו יקרה. אולי יקרה אי סדר, כמו שציינת. עצימת העיניים אולי זה הרצון מצד אחד להתעלם מבעיות יומיומיות שמעסיקות, ולחזור לעבר שבו הכל היה פשוט יותר. אני יודעת שבעלי אוהב אותי, ואני רואה שהוא עושה עבורי דברים. אבל עדיין יש דברים שצריך להרגיש מעבר למה שרואים. וזה משהו שאני אומרת לו הרבה. הוא בהחלט העוגן שלי. אני תמיד במחשבה שכשהילדים יגדלו עוד קצת, יהיה לנו יותר אוויר לנשימה.
אני אדם מאוד משימתי, צריך לעשות 1,2,3 וממשיכים הלאה. מכיוון שעם הזמן איבדתי יותר אמון באנשים, נפגעתי מהמון, וכל זה להמשיך ולתפקד כאמא כשכל העולם על הכתפיים שלו.
תודה רחי על התגובה הנרחבת. היא מוסיפה לי הרבה רקע עלייך והוא יעזור לי בחלומות הבאים. שימי לב לפסקה האחרונה של הפרוש שלי - אולי החלום אומר לך (ראי פסקה אחרונה של הפרוש שלי) - לא לחכות לפנסיה שאז "תלבשי מעיל ורווד" ותפרחי אחרי שהילדים יפרחו מן הקן, כבר היום את תנסי ליהנות מהדרך. היום את מתגעגעת לעבר, לזמנים טובים שהיו לירח דבש. בעתיד תתגעגעי לימים שהילדים היו קטנים ועתה כל אחד הלך לדרכו ( תסמונת הקן המתרוקן). תנסי להינות מהדרך לחופשה העתידית שתבוא אי פעם, אולי זה המסר של החלום, שהוא בעצם המסר שלך לעצמך! להינות מההווה, גם אם נגרם אי סדר. בפסקת סדר ההושבה - שם היה בלבול בסדר - זה לא נורא הפריע לך כי... צחקתם ואף אחד לא כעס ולא ביקש להחליף מקום, כך צריכה להיות הדרך לחופשה! לא מתבאסים לפני החופשה, להפך - שמחים. יתכן שהחלום הזה, מראה לך את הדרך לשינוי פנימי, שאת רוצה בו ולא יכולת להגשים!

אלישבע777

Well-known member
פרוש החלום על נסיעה משפחתית במכונית אספנות עתיקה בפארק

את, בעלך והילדים מטיילים בפרק בלילה ומגיעים לפתע למכונית לבנה שעליה רשום שהיא רכב אספנות, מכונית זו היא מכונית סיורים בפרק. החלום בהווה, מגיע לעבר ( רכב ישן, אבל יקר, נדיר ומיוחד. אולי מבטא געגועים לעבר? העבר הטוב שמאחורי שזכרונו היקר נצור בליבך? (הכלב בחלק השני מסמל- לב) אם כן, הוא מתכתב עם החלום על הטיסה לאילת, באחד הפרושים שם.
חלק א טיול משפחתי בפרק הופך עד מהרה לנסיעה בפרק.

חלק ב' הכניסה למכונית

במכונית נמצאת נהגת (שהיא אולי גם מדריכת טיולים) . הכלב שלה במושב הקדמי הפנה מבטו לאחור והיתבונן בכם נכנסים למכונית: הילדים נכנסים תחילה למושב האחורי, את אחריהם ובעלך אחרייך. [תהיתי אם יש חשיבות לסדר הכניסה: הילדים ראשונים, את אחריהם בעלך בסוף. האם יש בכך סימליות? אם כן, כתבי זאת בחוות הדעת]
עוד אנשים רוצים להצטרף לנסיעה, אבל אין מקום והם צריכים להמתין. הקטע הזה מרמז על כך שאתם בני מזל, שהצלחתם למצוא נהגת ומכונית ובעיקר – להתיישב בה- זה לא היה פשוט, התאמצתם! (בסוף החלום יש תפנית בעניין). קצת צפוף לכם במושב האחורי ואת מבקשת מהצעיר לשבת עליך [בהמשך - הוא או אחר, אולי ישב על ברכי בעלך, אבל כאן זה לא כתוב וחבל]. הסצנה מבטאת קרבה משפחתית מחד - וגם צפיפות ודוחק מאידך. העלאת הילד הצעיר עלייך, כדי לתת מרחב לכולכם במושב הצר של המכונית הישנה, מסמלת את עול הילדים עלייך וגם המסירות שלך לרווחת כולם. בעלך כתמיד בחלומות, הוא נוכח נפקד, אולי זה מעמדו בתוך המשפחה? הכלב המתבונן בכם נכנסים, מסמל בעצמו גם נאמנות משפחתית, וגם לב ולבביות [ כלב- כולו לב]. אחרי שהסתדרתם - הוא מנתק מבט מכם, וזה מרמז על סוף העלילה.

את - למרות שאת שמה לב לפרטים, לא שמת לב יותר לכלב הזה. אולי לא כדי לדעת שהכל היה לשווא? אולי לתת צ'אנס? אולי הכלב ידידו הטוב של האדם, מרמז לך על הרהורים המפקפקים בטיב היחסים הזוגיים שלך? את שיכולה לשפד מישהו עם אף גובה מדי ולהעמידו במקומו, אינך יכולה למצוא לך מקום טוב יותר את מרגישה תקועה במקום (בעבר חיפשת נואשות דירה ועברתם בסוף, עם כל הקושי בהסתגלות הילדים - כדי לשפר את מקומך ואולי גם את מצב רוחך. מעבר נוסף - עבודה חדשה. המעברים הללו נועדו , לעתיד טוב יותר, להסתכל קדימה ולא אחורה- כמו הכלב בחלום שמסיט את מבטו קדימה, או לפחת את רוצה להסתכל קדימה, לעתיד ולא אחורה, לעבר ( גם המכונית העתיקה מסמלת עבר), למרות שהיו בו גם זיכרונות טובים, אך גם ראשית הבעיות ( אחרי לידת הבכורה).

חלק ג' התחלת הנסיעה וסופה

אתם נוסעים במכונית העתיקה, מתבוננים בפארק היפה, נדמה לכם שאתם באירופה. אתם מצביעים על דברים שרואים מהמכונית כדי להסב את תשומת לבם של הילדים, הטיול הוא גם טיול כיפי וגם טיול לימודי עבורם. לקראת סוף הטיול בעלך אומר משהו לילד שישב עליו , אבל לא ברור אם הילד ישב עליו או עלייך ולא כתוב מה בעלך אמר!! נדיר שבעלך מדבר בחלומות, וזה נשמט פה. לכן לא אוכל להתייחס.

הנסיעה שהתחילה כה יפה, הסתיימה באכזבה גדולה. לא אירופה אלא סתם עיר טיפוסים לא משהו מיוחד, כמו נתניה. על נסיעה רגילה ביותר, שילמתם תשלום מופקע שבעצם הייתם יכולים לנסוע במכונית שלכם. הרגשתם מרומים. מה קרה כאן? הנסיעה בפרק הוא בעצם מסע החיים שלך עם המשפחה. המסע מתחיל כבילוי משפחתי כיפי, אבל עד מהרה מסתבר שהוא אינו כזה מלהיב. כל כך הרבה אנשים רצו להצטרף ולא היה להם מקום! הם יצטרכו לחכות לסיבוב הבא. את חשבתם שאתם בני מזל, "מטיילים באירופה", אבל בסוף הסתבר שזה סתם נסיעה "לא משהו בכלל". לא הייתם בני מזל, דווקא אלה שלא יכלו להצטרף, הם היו בני המזל...

החלום הסתיים באכזבה. הייתי מנחשת שהאכזבה נבעה מגודל הציפיה. מהי הציפיה?
חופשה משפחתית רגילה אך מלהיבה? חופשה לצמיתות, להשאיר את הכל מאחור, את עבודות הבית והשגרה ולמצוא את "אירופה" שלך מקום אחר טוב מ- "נתניה"? לעזוב את בעלך ולקחת את הילדים איתך? אין לי מספיק רקע לניחוש הזה. אם כן, החלום אומר לך שאת לא יכולה להגשים את מה שאת רוצה ואם תעשי זאת – תשלמי מחיר יקר על ההחלטה הזאת. החלום שמתחיל לא רע מסתיים ביעד סתמי שאין בו שום ייחוד, אולי לא קורה משהו רע באמת, אבל התחושה היא גם אכזבה וגם תחושת "רמיה" (תשלום מיותר על לא כלום).

אשמח לחוות דעת כרגיל – מה התאים ומה לא התאים ואם לא התאים, רצוי לתקן או להסביר מה לא התאים.

רחי2

Member
החלום השני.
נראה שיש געגועים לעבר. שהכל היה פשוט יותר, רגוע יותר, הייתה יותר אהבה (לב-כלב). משהו שמעסיק אותי הרבה במהלך היום.
לגביי סדר כניסה לאוטו. אולי זה מחשבה שלי שקודם כל הילדים יהיו בטוחים. קודם שהם יכנסו לאיפה שצריך. כמו שקורה בזמן אזעקות, קודם לוודא שהם במקלט ורק אחר כך אנחנו נכנסים.
נכנסנו לאוטו, אולי הכוונה שלא משנה מה קורה, אנחנו יחד. בסופו של דבר אחרים לא יצליחו להפריע לנו. גם במצב בעייתי כמו צפיפות, אנחנו מצליחים למצוא פתרון לבעיה.
אולי הכלב מרמז על זה שאנחנו בסדר למרות כל הבעיות. שבעתיד נצליח. הרי הוא כבר לא קיים מבחינתי, אחרי שהסתדרנו.
אולי אנחנו תקועים בעבר, עם רצון להסתכל על העתיד. לקוות שהעתיד יהיה טוב יותר.
בנוגע לטיול עצמו. הרבה פעמים אנחנו מתכננים וחושבים מה לעשות עם הילדים. אבל הם תקועים בטלפון, בלריב, בעצבים של עצמם, שכבר מוריד לי לפחות מכל הטיול. משהו שאמור להיות נעים ומלכד. לרוב הוא מתיש. לפעמים יש רצון של לעזוב את העבר, להתגבר על כל מה שקרה. אבל משהו בתוכי לא מאפשר. הרי נפגעתי יותר מפעם אחת ממספר אנשים, וזה כנראה דפוס התנהגות שלהם. אף אחד לא מבטיח שלא יפגעו בי שוב. היום אני במצב שאני עם המון מגננות בגלל העבר. יש כמובן רצון להגיע לאיזשהו מקום שבו יהיה שקט נפשי

אלישבע777

Well-known member
החלום השני.
נראה שיש געגועים לעבר. שהכל היה פשוט יותר, רגוע יותר, הייתה יותר אהבה (לב-כלב). משהו שמעסיק אותי הרבה במהלך היום.
לגביי סדר כניסה לאוטו. אולי זה מחשבה שלי שקודם כל הילדים יהיו בטוחים. קודם שהם יכנסו לאיפה שצריך. כמו שקורה בזמן אזעקות, קודם לוודא שהם במקלט ורק אחר כך אנחנו נכנסים.
נכנסנו לאוטו, אולי הכוונה שלא משנה מה קורה, אנחנו יחד. בסופו של דבר אחרים לא יצליחו להפריע לנו. גם במצב בעייתי כמו צפיפות, אנחנו מצליחים למצוא פתרון לבעיה.
אולי הכלב מרמז על זה שאנחנו בסדר למרות כל הבעיות. שבעתיד נצליח. הרי הוא כבר לא קיים מבחינתי, אחרי שהסתדרנו.
אולי אנחנו תקועים בעבר, עם רצון להסתכל על העתיד. לקוות שהעתיד יהיה טוב יותר.
בנוגע לטיול עצמו. הרבה פעמים אנחנו מתכננים וחושבים מה לעשות עם הילדים. אבל הם תקועים בטלפון, בלריב, בעצבים של עצמם, שכבר מוריד לי לפחות מכל הטיול. משהו שאמור להיות נעים ומלכד. לרוב הוא מתיש. לפעמים יש רצון של לעזוב את העבר, להתגבר על כל מה שקרה. אבל משהו בתוכי לא מאפשר. הרי נפגעתי יותר מפעם אחת ממספר אנשים, וזה כנראה דפוס התנהגות שלהם. אף אחד לא מבטיח שלא יפגעו בי שוב. היום אני במצב שאני עם המון מגננות בגלל העבר. יש כמובן רצון להגיע לאיזשהו מקום שבו יהיה שקט נפשי
שלום רחי,

תודה על תגובתך הנרחבת.

בסיכום הפרוש, יש כמה שאלות, שהן גם אפשרויות לפרוש (לבחירה). חבל שלא ענית לי עליהן, אבל יתכן שהן שאלות אישיות מדי לכתיבה פומבית, לכן אינך צריכה לענות עליהן אם אינך רוצה.

מה שכן חשוב לי לדעת מה דעתך על הפרוש שלי בעניין המחיר של החלטות דראסטיות כאלה אם הן עלו על דעתך בכלל - שהן ממש גורמות לאי סדר בחיים ( מתכתב עם החלום של הטיסה לאילת). כי החלום מדבר בסוף על מחיר ( בחלום זה עניין כספי. ואני מפרשת שהחלום בעצם מדבר על מחיר נפשי).

למעלה