שתי משכנתאות

שתי משכנתאות

שלום רב,
יש לי שאלה שמטרידה אותי מאד ואשמח אם תוכלו לענות לי.
אני גרושה. הדירה בה אני גרה היא הדירה בה התגוררתי עם הגרוש שלי, היא רשומה על שם שנינו ורובצת עליה משכנתא. שנינו רשומים כלווים ושנינו מבוטחים בביטוח חיים בשל כך. בהסכם הגירושין נקבע כי הדירה תעבור על שמי, אולם המשכנתא תמשיך להיות משולמת על ידי הגרוש. עקב כך, אין באפשרותי להעביר עדיין את הדירה על שמי, שכן אז המשכנתא תצטרך להיות על שמי (כך הבנתי מהבנק למשכנתאות כאשר ניסיתי לברר את העניין. אני לא מעוניינת בכך, משום שמשמעות הדבר היא שבמידה וחו"ח קורה משהו לגרוש שלי - ביטוח החיים שלו לא יכסה כלום.
הבעיה הנוספת היא, שכעת - הגרוש רכש לעצמו בית, עם הון עצמי (שהיה מיועד לכיסוי המשכנתא שרובצת על הדירה בה אני מתגוררת...) ועם משכנתא מאד גבוהה, תוך שרימה את הבנק הממשכן וטען שזו דירה יחידה שכן הדירה שאני מתגוררת בה איננה על שמו (כך טען בפני הבנק הממשכן). כעת השאלה שמטרידה אותי - במידה וחו"ח קורה לו משהו - ביטוח החיים יכסה בכל זאת את המשכנתא שרובצת על הדירה שלי? או שרק את המשכנתא החדשה? האם יש באפשרותי לעשות משהו כדי להבטיח את עצמי?
תודה!

מאיר וידר

Member
מנהל
תשובה

לגבי ביטוח חיים - הגרוש יכול להשאיר את הביטוח כמו שהוא ולא לבטל
כל עוד הוא רשום בתור לווה במשכנתא ורשום בתור הבעלים של הנכס ועדיין לא העברתם את הבעלות, הגרוש רשום בתור בעלים ולכן הוא גם מחוייב בביטוח חיים
&nbsp
וידר מאיר
מנכ"ל
ז'בוטינסקי 33
מתחם הבורסה רמת-גן
טלפון: 073-7294778
פקס: 03-6484778
דוא"ל: [email protected]
אתר: www.vider.co.il

תודה על תשובתך, אך לא זו היתה שאלתי... אשמח אם תוכל לענות -

השאלה שלי היתה האם במקרה בו חו"ח קורה משהו לגרוש שלי - הוא מבוטח בביטוח חיים, אך יש לו שתי הלוואות משכנתא. אחת על הדירה בה אני מתגוררת, ואחת על הבית אותו רכש.
האם ביטוח החיים שיש לו יכסה את שתי המשכנתאות? או שזה יכסה רק אחת מהן?

מאיר וידר

Member
מנהל
כיסוי ביטוח חיים

אם הגרוש שלך מבוטח בכל אחת מההלוואות כמו שדורש הבנק והוא לא קיבל פטור, יהיה כיסוי ל-2 המשכנתאות
&nbsp
וידר מאיר
מנכ"ל
ז'בוטינסקי 33
מתחם הבורסה רמת-גן
טלפון: 073-7294778
פקס: 03-6484778
דוא"ל: [email protected]
אתר: www.vider.co.il
&nbsp

למעלה