שתי פאזות ב- 4 חוטים

ירון222

New member
שתי פאזות ב- 4 חוטים

האם אפשר להעביר באופן בטיחותי בצינור בקיר דרך 4 חוטים של 2.5 מ"מ פעמיים 16A כך שחוט אחד הארקה, שני אפס, שלישי פאזה ורביעי פאזה אחרת ? המדובר בדירה עם 3 פאזות ואני רוצה להפעיל את המייבש ומכונת הכביסה יחדיו, אך מגיע לשם רק צינור אחד מהלוח וארבעה חוטים זה כל מה שייכנס בו. האם זה יוצר עומס רב מדי על החוט של האפס ?

רשר

Well-known member
מנהל
2 מאמ"תים מגושרים יפתרו את הבעיה

וגם יחסכו לך אפס אחד יהיה לך מעגל עם: 2 מפסקים מגושרים בלוח 4 חוטים בצינור: 2 פזה, אפס, הארקה, 1 קופסאת חיבורים 2 שקעים והכל חוקי למהדרין אם קשה להשיג זוג מאמ"תים מגושרים תשתמש בשלישיה שאחד לא מחובר

מאגר

New member
רשר תשלח לפורום היכן זה כתוב בחוק

שזה מותר לעשות את מה שאתה אומר.

מאגר

New member
חל איסור חמור לעשות זאת ע"פ חוק

קרא את חוק החשמל. בחוק חל אסור חמור לעשות זאת מאחר וערוב של שתי פאזות במוביל אחד שלא לא לדבר על כך שאתה עוד רוצה להעביר מוליך אפס משותף לשתי הפאזות.שזו היא עברה בפני עצמה.

רשר

Well-known member
מנהל
אנא ממך כתוב כאן את הסעיף בחוק

שאוסר העברת קו חשמל תלת פזי כולל אפס משותף במוביל אחד. ואם תוכל תוסיף גם חוק שיאסור פיצול של מעגל תלת פזי למספר שקעים. תודה מראש רן

מאגר

New member
רשר מותר להעביר קו תלת פאזי

במוביל אחד מותר להעביר קו תלת פאזי ומותר לפצולו למשפר שקעים אבל רק דרך לוח משנה המחיל נתיך לכל מעגל מנקודת ההפרדה.

רז חשמל

New member
רשר ומאגר היקרים

צינור ובו 2 פאזות, אפס והארקה אינו נחשב תלת פאזי גם אם הוא מוגן ע"י מפסק דו קוטבי. מה גם שמעגל תלת פאזי ניתן לפיצול לשקעים חד פאזים רק ע"י לוח או קופ' שרות כמו ניסקו הכוללת הגנות. לכן אין פיתרון תקני להעביר 2 מעגלים חד פאזים בצינור אחד.

wil

New member
האם תוכל לפרט בעניין קופסת ניסקו?

האם קיים מוצר כזה לקופ' 55?

רז חשמל

New member
קופ' ניסקו

מדובר על קופ' ציוד תעשיתית דגם NPL המכילה שקעים חד ותלת פאזים וח"א. הקופ' היא חיצונית במידות של 25X22 ס"מ בערך.

מאגר

New member
לרז היקר אילו קראתה את תשובתי הייתה

רואה שאנו מדבר על אותה הגברת בשינוי האדרת אתה יכול לעשות גם לוח משנה מנקודה מסויית וללכת עם הקו לאן שאתה רוצה.

רז חשמל

New member
קראתי את התשובה שלך

ובתשובה שלי אני מחזק את דבריך !!! ומוסיף עליהם.

רשר

Well-known member
מנהל
אני מתנצל אם גרמתי בילבול

אבל למרות בקשתי לא הוצג כאן אף איסור לדרך שהצעתי המכתב של אשר לא שיך לנושא כי הוא מדבר על שני מעגלים במוביל אחד דבר שכמובן אסור ולעומת זאת הוא מתיר במקרים מיוחדים מתחים שונים אבל תמיד תחת אותו מעגל או מערכת. מה שכן למדתי שכנראה צריך אכן להפוך את ה"מעגל" ל "קו" ע"י מאמתי"ם בקופסא ליד השקעים. דוגמאת "ניסקו" ברוב המקומות שראיתי קופסאות כאלה לא מותקנים מאמת"ים. אולי זה במסגרת הפטור למשרדים עם חשמלאי צמוד? את האישור להצעתי מצאתי רק בספר של דוניבסקי ישן ומאחר ואין לי חדש לא אציג אותו כי יתכן והוא בוטל

uv3

New member
בכל אופן תהיה בעיה ב 0

אם תעביר 2 מעגלים של 16A דרך 0 משותף אחד באופן תאורטי יש מצב שיעברו בו 32A בגיד 2.5 ממ וזה ללא ספק אסור מה שכן ניתן לעשות זה להעביר 5 גידים 2.5 אפס ופאזה לכל מעגל וגיד הארקה משותף אבל בשום אופן לא בדרך שהצעת

ירון222

New member
תודה רבה על התשובות המפורטות

אני אוותר על רעיון ה- 4 חוטים, אדפוק קצת את הקירות ואעביר עוד צינור ירוק של 3 כבלים של 25 מ"מ.

רשר

Well-known member
מנהל
באופן עיוני ומעשי אפס משותף = "0"

הוא = "0" שמו נובע מכמות הזרם שזורם דרכו אפס!!! בתנאי כמובן שיש 3 פזות עם זרמים שווים. בכל מקרה סכום הזרמים באפס הוא לא סכום חשבוני אלא שורש 3 שלו.

wil

New member
שורש 3? מאיפה הבאת את זה?

התכוונת אולי להגיד שהזרם במוליך ה"אפס" הוא סכום וקטורי של הזרמים במוליכי הפאזה - ויוצא מכך כי הזרם הנ"ל לעולם לא יעלה על הזרם באף אחד ממוליכי הפאזה, ולכן משתמשים במוליך "אפס" בקוטר זהה למוליכי הפאזה, ולא צריך קוטר של פי 3.

למעלה