שתי פגיעות(2)

narivel

New member
שתי פגיעות(2)

ל-yg28 תודה רבה על תגובתיך מ-9\9\05 00.11 לא ידעתי על אפשרות של כינוס וועדות גם הגישה למלל כמעט בילתי אפשרית .לכן רק בערעור נוסף אפשרי לנסות להסביר ולהעמידם על מחדלם. וכך הזמן חולף. כל התהליך נמשך כבר שנתיים צריך חוסן כלכלי שאין לנו. חברת הביטוח מטעם העבודה הציעה פשרה כ200 אלף שמתוכם יוחזרו כספים למלל כ-70 אלף.מה המשמעות? מה לעשות ואיך אני אמורה להגיב? אגב תקנה 15 אוסרת עלי לחזור לעבודתי(מטפלת) וכרגע שום עבודה לא מתאימה למצבי (אני באיבחון ושיקום) תודה רבה על הענותיך

yg28

New member
שתי פגיעות

נסי בבקשה לתאר מה קרה לך - כיצד נגרמה כל אחת מהתאונות ומתי, מה היה בעקבותיהן, מה הטיפול שקיבלת, האם הוגשה תביעה לבית המשפט נגד מקום העבודה או המבטחת שלו. מטרת דיני הנזיקין היא להביא אותך למצבך אילולא היה נגרם הנזק. המל"ל מפצה אותך רק בחלק מהפגיעה בשכר (75%), ומחזיר הוצאות רפואיות והוצאות נסיעה מינימליות. את יתרת הפיצוי (25% + ראשי נזק אחרים כגון כאב וסבל) משלם המזיק (ואם היה מבוטח - חברת הביטוח שלו). לכן הניכוי של 70K שזה כנראה מה שיצא לך מהמל"ל (המענק החד-פעמי שקיבלת). השאלה מה לעשות תלויה בפגיעה הקונקרטית, במקצועך, באפשרויות שלפנייך, במצבך בעת ההצעה לפשרה, במידת הסיכון הכרוכה בניהול התיק בביהמ"ש וכו'. ייעוץ כזה לא מתאים לפורום. אגב, תקנה 15 (אני מניח שהכוונה לתקנה 15 המפורסמת - בתקנות המל"ל) לא אוסרת עלייך כלום. התקנה קובעת: (א) הועדה רשאית לקבוע דרגת נכות יציבה גדולה עד מחצית מזו שנקבעה לצד המבחנים או מזו שנקבעה מכוח תקנות 14 או 31(ב), בשים לב למקצועו, ולגילו של הנפגע, ובלבד שדרגת הנכות היציבה כתוצאה משינוי זה לא תעלה על %19 אם דרגת הנכות פחותה מ-%20, ובכל מקרה אחר לא תעלה על %100. (ב) הועדה תתחשב במקצועו של הנפגע כאשר, לדעתה, הוא אינו מסוגל לחזור לעבודתו או לעיסוקו והנכות הביאה לירידה ניכרת ולא לזמן מוגבל בהכנסותיו. (ג) (בוטלה) (ד) הועדה תקבע את דרגת הנכות לפי תקנה זו רק לגבי אותן הפגימות הנובעות מהפגיעה בעבודה שבקשר אתה נקבעה דרגת הנכות, ולאחר שניכו פגימות שאינן קשורות באותה פגיעה בעבודה. לדוגמה: אם נקבעה לך נכות של 15%, ואין מצב שתחזרי לעבודה, ברוב המקרים הועדה לא תגדיל את אחוזי הנכות שלך ל-23% (הפעלה מלאה של תקנה 15), אלא רק במחצית ואז אחוזי הנכות שייקבעו לך הם 19% (מעוגל).

למעלה