שתי פגיעות

narivel

New member
שתי פגיעות

שלום רב וברכות על הפורום. אני כבת 40 לאחר שתי פגיעות בעבודה (שהוכרו על ידי המלל) בפגיעה ה1 חזרתי לתפקוד רגיל בעבודה. בפגיעה ה2 (כ10 חודשים מה1) עברתי ניתוח בגב תחתון. ביתוח לאומי קבע 25 אחוזי נכות והוריד 10 אחוז בגין פגיעה קודמת(הפגיעה ה1) לאחר ערעור הוסיפו 5 אחוז ונקבעה לי נכות צמיתה 19 אחוז. הגשתי תביעה (בהמלצת המלל) על הפגיעה ה1 שבעקבותיה אין ספק שלא הייתי נכה , הרי חזרתי לעבודה. ושם קבעה הועדה 0 אחוזי נכות. שאלתי מה עם 10 האחוזים שהורידו.תודה רבה.

yg28

New member
שתי פגיעות

אני רוצה לוודא שהבנתי נכון - "הגשתי תביעה (בהמלצת המלל) על הפגיעה ה1 שבעקבותיה אין ספק שלא הייתי נכה , הרי חזרתי לעבודה. ושם קבעה הועדה 0 אחוזי נכות." - הכוונה לתביעת נכות למל"ל? אם כן - אם קבעו בועדה הרפואית על תאונה 1 0% נכות, בעוד שהועדה הרפואית על תאונה 2 החליטה לנכות לך 10% על תאונה זו, את יכולה לבקש דיון מחודש, על יסוד תקנה 36 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956: 36. דיון מחדש לפי בקשת הנפגע (א) עברו ששה חדשים מאז נקבעה לאחרונה דרגת-נכותו של נפגע אף אם נקבעה לתקופה קצובה ורופא שאושר במיוחד לכך על ידי שירות רפואי כאמור בסעיף 54(א)(1) או (3) לחוק אישר בכתב בתוקף תפקידו זה כי הפגימה שבקשר אליה נקבעה דרגת-הנכות הוחמרה או כי נתגלתה פגימה חדשה, רשאי הנפגע לבקש קביעת דרגת-נכותו מחדש והוראות תקנות אלה יחולו, בשינויים המחוייבים. בנוסף ו/או לחלופין לדעתי יש יסוד לדרישה לכינוס ועדת ערעורים בעניין תאונה 2, על יסוד קביעת הועדה הראשונה של תאונה 1. אגב, האם מדובר באותו רופא?? אם המל"ל יסרב לכנס ועדה שתדון בניכוי המצב הקודם לנוכח החלטת הועדה שדנה בתאונה 1, לדעתי יש מקום להגשת ערעור לבית הדין לעבודה, על אף הזמן שוודאי חלף, ובו לטעון שנפלת בין הכסאות - שועדה אחת לא יודעת מהשניה, ושלא יתכן שיינתנו החלטות סותרות באשר לאותו איבר/פגימה, כך שבשורה התחתונה את יוצאת בשן ועין. היה לי מקרה דומה עם אדם שעבר שלוש תאונות עבודה ונגרמה לו נכות נפשית ואורתופדית. הוא הגיש קודם תביעה לגמלת נכות על התאונה השלישית. אמרו לו שהנכות הנפשית שלו נובעת מאחת משתי התאונות הראשונות. הלך אותו אדם והגיש 2 תביעות נפרדות על התאונות הראשונות. הועדה הרפואית דנה בשתי התאונות ביחד, והחליטה שמצבו הנפשי נובע דווקא מהתאונה השלישית... בקיצור, הגשנו ערעור לביה"ד לעבודה. הערעור התקבל, וכונסה ועדה לערעורים שדנה בשלוש התאונות יחד, ובהשלכות שלהן נכון להיום. בהצלחה.

למעלה