שתי רמות של רצון חופשי

pozetiv

New member
שתי רמות של רצון חופשי

מכיוון שהדיון על - הקשר בין דיבור לבין אבולוציה שטוען לאי היתכנות אבולוציה אצל מין האדם (ועד בכלל) מכיוון שהאדם מדבר ויכול לברור בין אפשרויות ולהפסיק את האבולוציה ומין החי לא - עבר לפסים אחרים של הקשר בין הדיבור לבין רצון חופשי /בחירה חופשית.
יש צורך להבהיר מושגים בסיסיים -
רצון חופשי אצל האדם מתחלק לשתי מערכות רצון אוטונומי ורצון חופשי. כמו פעולת גוף האדם, כשם שישנן מערכות אוטונומיות שיפעלו גם ללא רצון האדם כמו לב, מערכת העיכול וישנן מערכות אחרות שיפעלו אך ורק לפי רצון האדם כמו שרירים ועצבים כך גם ברצון החופשי .
רצון חופשי מתחיל בחיקוי, בזמן שילד מתחיל לגדול. בשלב מאוחר יותר הילד מכוון את פעולת השרירים להישגים כלשהם בציפיה להשגת מטרה כלשהי,שזה למעשה רצון אוטונומי .
מבוגר יכול להמשיך לבחור כמו ילד אבל גם יכול לבחור באופן חופשי על סמך דוקטורינה שמצא לנכון שתשיג את התועלות המירביות בהתחשב בכל הגורמים שיחזיקו מעמד לטווח הרחוק ביותר שניתן . זה ההבדל בין ילד למבוגר .
כל ההבדל בין ילד למבוגר הוא יכולת התקשורת והחשיפה לרעיונות רבים ככל שיוכל להכיל בלי התנגדות .
חסימת צד אחד של רעיונות לא מאפשרת שיקול דעת תקין ומטה כל החלטה לכיוון שאליו כן נחשף .
הרעיון של אלוהים ושל סך כל האפשרויות הוא רק רעיון, אבל הוא נותן דרך להגמיש את החשיבה ולהרחיב אותה מעבר לגבול שהחשיבה מאפשרת כאן נכנסים למשל כל המיתלוגיות של העולם העתיק ואפילו הסיפורים שבתנ"ך.
בגלל זה אני חושב שאין אבולוציה אצל האדם בגלל הדיבור ובגלל חסימת צד אחד של רעיונות וברגע שכן תהיה חשיפה לרעיונות על אלוהים תהיה אבולוציה .
היום, גם אם יש מי שמדבר על אלוהים לא תהיה אצלו אבולוציה כי הוא מדבר לא על אלוהים אלא על עצמו .
גם דיבור יכול להיות אוטונומי ושלא תהיה שליטה עליו בזמן של תגובה בלי כוונה שיש מאחוריה תכלית או רקע מבוסס דיו שזה לא בדיוק דיבור אלא תקשורת כמו במין החי .
דיבור שיש מאחוריו תכלית או רקע, משיג תוצאות לטווח הרחוק גם אם הם לא נראות עכשיו כמו זרע ששותלים באדמה .
עד שלא יתברר ההבדל העצום והטריוויאלי בין שני סוגי הבחירה תמיד תהיה התלבטות אם בכלל יש בחירה חופשית בעוד שהיא קיימת רק למי שמכוון את עצמו אליה, לדעתי זו מתנה ששייכת לאנשים ספורים בכל רחבי העולם שנקראים מוארים.

big ass blue

New member
דיבור נמצא בשביל לתקשר. לא יותר מזה.

את האינפורמצייה אפשר להשיג גם בלי לדבר.

pozetiv

New member
את זה תספר לסבתא שלך

איך אימא שלך לימדה אותך לעשות דברים ?

big ass blue

New member
אל תכעס

אבל אתה מתווכח על דברים לא חשובים.

תינוקות לומדים את השפה באמצעות אוזניים,
אמא לא יושבת עם התינוק שלה ומלמדת אותו את השפה...

אז כל התיאורה שלך סבירה בסך הכל, לא יותר מזה.
קיבלת ציון עובר, אבל לא עלית פה על איזה משהו שאפשר להתייחס אליו.

Hameln

New member
(כפי שכתבת) כוונתך לחשיבה ו*לא* לדיבור

לקרוא לחשיבה "דיבור פנימי" זה טריק רטורי ותו לא.

עפ"י מילון ספיר:
דיבּוּר, דִּבּוּר [תמ]
הַבָּעה בקול, אמירה: שתיקתך יפה מדיבורך (יבמות סה); שלא יהא דיבורך של שבת כדיבורך של חול (שבת קיג)
2. [עח] דָבר שמעניין לדון בו (עממי): בוא הנה, יש לי דיבּוּר איתך
3. [עח] שׂפה משותפת, קֶשֶר, גישה אל אחר (עממי): תגיד, יש לך דיבּוּר עם הרס"ר? תסדר לי איזה פּרוטֶקצְיה אצלו;
אנגלית: speech

big ass blue

New member
אין תקשורת

מי שמדבר עם עצמו באמצעות חשיבה, מתקשר רק עם עצמו.

nightjar

New member
דיבור הוא ביטוי קולי של שפה

אולי תפסיק כבר להמציא מושגים חסרי משמעות? להתכוונן לאינפורמציה? בחיאת...

pozetiv

New member
לא מדויק

*דיבור הוא ביטוי קולי של שפה,* אבל מה יש מאחוריה ?
מה הקשר בין השפה למציאות ? אדם הרי לא מדבר סתם כדי לבטא בקול את השפה הכוונה לאדם נורמלי .
להתכוונן לאינפורמציה זה מושג מאוד גבוה, אבל קל להבין את זה באמצעות דוגמא, אם אדם מתלבט בקשר לתפקוד במציאות איבד את הדרך לדוגמא מחפש תשובה לשאלה בעוד שהתשובה לשאלה כבר נמצאת אצלו אבל קשה לו לשלוף אותה, לכן הוא פונה לאדם אחר שיכוון אותו, יוצר תקשורת מכוונת , ואחרי כך כל אחד פונה לדרכו, מה קרה כאן בעצם ? אותו אדם שאיבד את הכיוון מציב את עצמו בעמדה נחותה למי שמדריך אותו והלה מאפשר לו לגלות את הכיוון בעצמו .
תשליך את הדוגמא הזאת לגבי כל סוג של לימוד ותמצא שדבור הוא התכווננות לאינפורמציה ספציפית מעל לכל סוגי האינפורמציה הקיימים .
מכאן שדיבור הוא פתח לקליטת כל סוג אינפורמציה, בנוגע לעינייננו אתאיזם שחוסם סוג אחד של אינפורמציה כפי שהזכרתי בהודעה אחרת חוסם לעצמו את היכולת להפתח למגוון גדול יותר של סוגי אינפורמציה,לעומת זאת מי שמצליח לקבל ולהפתח גם לסוג כזה של אינפורמציה ההתפתחות שלו נמצאת ביחס ישר לכלל סוגי האינפורמציה שהוא מסוגל לקבל ולכן האבולוציה שלו לעומת אתאיסט עשויה להיות בקפיצות גדולות יותר .
הכוונה באבולוציה שקשורה לאדם היא לאו דווקא ביולוגית אלא הרחבת יכולת החשיבה והתפיסה שמגדירה את האדם כאדם .

Hameln

New member
".These aren't the droids you're looking for"

pozetiv

New member
זוהי אינה מניפולציה.

לא יודע איך התקבל הרושם שאני נגד אתאיסטים וכביכול תפסתי את הצד הנגדי מה שלא יהיה .
אני מנסה לעמת את עצמי עם רעיון שהוא בלתי מתקבל על הדעת ורוצה לראות איך אנשים שחושבים בצורה בלתי תלויה מגיבים על כך .
אז אם אתה חושב שיש לי כוונות אחרות, מה שלא יהיו, אני מתנצל אם עשיתי רושם כזה .

Hameln

New member
אין על מה להתנצל

כתבת מה שבא לך והגבתי כפי שבא לי. .No biggie

למעלה