שתי שאלות - אשמח לעזרה!

Tastymus

New member
שתי שאלות - אשמח לעזרה!

רציתי לדעת - האם מבחינת עמלות, יותר כדאי לרכוש תעודת סל על מדד ת"א או קרן נאמנות? איפה יווצר רווח גדול יותר, לאחר ניקוי כל העמלות, כאשר ההשקעה מתבצעת דרך בנק ולא דרך בית השקעות? ועוד שאלה - איזו תעודת סל העוקבת אחר ת"א 100 עדיפה מבחינת הציטוטים והעמלות? תודה רבה מראש!

deltot

New member
תשובה

אתה שואל שאלות קשות. 1. אני לא יודע מה העמלות שאתה משלם, לכן קשה לדעת. מבחינת דמי ניהול - רוב תעודות הסל גובות דמי ניהול נמוכים יותר מקרנות נאמנות. 2. מנגד, קרן נאמנות היא מוצר מנוהל אקטיבית ותעודת סל הינה מוצר פאסיבי. תעודת סל עוקבת אחר נכס בסיס ומבטיחה תשואה הנגזרות מתשואת הנכס. קרן נאמנות יכולה להשיג תשואה פחותה מנכס הבסיס או לחילופין תשואה גבוהה יותר ממנו. ישנם מחקרים הטוענים שלאורך זמן בודדות קרנות הנאמנות שמצליחות "לנצח" את המדדים. הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

Eldadius

New member
תשובה

לגבי עמלות המכשיר- סביר מאוד להניח שבתעודת סל דמי הניהול יהיו משמעותית נמוכים יותר.. זה אחד הפרמטרים החשובים ביותר בבחירת מכשיר השקעה, ותעודות סל עוקפות בהליכה את קרנות בדרך כלל. חשוב כמובן לבדוק לפני שרוכשים ולוודא את זה. לגבי עמלות בבנק מול ברוקר- על רכישה של קרנות ותעודות סל בכל מקרה אין עמלות. מה שיש זה דמי משמרת- בבנק יגבו ממך בלי בושה סביב האחוז לשנה. אצל ברוקר אתה לא צריך לשלם יותר מ-15 שקלים לרבעון, בלי קשר לגודל התיק. לגבי הנקודה שהעלו לפני שמשווה בין תשואות תעודות סל וקרנות מנוהלות לאורך שנים- אני מסכים לחלוטין, ואני ממליץ לך לקרוא את הספר של ג'ון בוגל "The little book of common sense investing" בהקשר הזה.

Tastymus

New member
תודה, ועוד שאלה

תודה לשניכם! עזרתם לי מאוד... רק לא עניתם איזה תעודת סל העוקבת אחד ת"א 100 עדיפה? כי יש דיי הרבה...

Eldadius

New member
זה מסיבה די פשוטה

אני, וסביר להניח שגם deltot מתעצלים לעשות את זה... מה שאתה צריך לעשות זה פשוט מאוד- לבדוק איזה תעודות יש על מדד תל אביב 100, ואז לבחור את זו שלוקחת את דמי הניהול הנמוכים ביותר. גובה דמי הניהול זה הפרמטר החשוב ביותר שצריך לבדוק.

deltot

New member
לגבי תעודת סל על מדד ת"א 100

אני לצערי לא יכול לענות לך גם בגלל שאני מתמחה בניהול תיקים וגם בגלל שיש לי ניגוד אינטרסים. בגדול, כשקונים תעודת סל, אני מציע לחפש את חברת תעודות הסל האמינה יותר ולוודא (בעזרת יועץ בבנק או באמצעים אצמעיים) שהתעודה עומדת בשווי ההוגן שלה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

Eldadius

New member
מזתאמרת?

תעודת סל לא יכולה שלא לעמוד בשווי ההוגן שלה, אלא אם מדובר במשהו רגעי. החברה מחוייבת לשווי הזה, בסוף תקופת התעודה היא צריכה לשלם על פי הנוסחא, ובמהלך חיי התעודה היא מחוייבת לשלם על פי הנוסחא לבעלי תעודות שלא רוצים למכור בבורסה (בדרך כלל כי יש להם כמות גדולה מאוד). לא נראה לי שיש בארץ מנפיקי תעודות קיקיוניים, ואם יש כאלו אשמח אם תצביע עליהם. תכלס, ככל הידוע לי הפרמטר הכי חשוב בבחירת תעודה זה העלות שלה, ורק אחרי זה עניין גודל ואמינות המנפיק.

deltot

New member
הכל ענין של ניסוח

כשאני אומר אמינות, הכוונה היא שאתה יודע שעומדים בשווי ההוגן, גם מבלי שתצטרך לבדוק בכל פעם מחדש

Eldadius

New member
סבבה

יש לך דוגמא אולי לחברה שאיננה אמינה על פי ההגדרה שלך? פשוט מעולם לא ממש בדקתי את זה (אני כמעט ולא נוגע בתעודות סל), ויהיה מעניין לראות את זה.

למעלה