שתי שאלות (בינתיים)

Vanmont

New member
שתי שאלות (בינתיים) ../images/Emo8.gif

שלום לאחר קריאת החומר והפורום אני אתחיל בשתי שאלות ברשותכם: 1. האם המסלול הבא הגיוני: הגעה כתייר, מציאת הצעת עבודה והשגת אישור עבודה לעבודה זו והגשת בקשה ל PR בתור SKILLED WORKER. הכוונה היא שכל התהליך יהיה בקנדה, בלי לחזור לארץ מההגעה כתייר. האם יש מניעה או בעיה עם מסלול כזה? 2. האם יש מקום שבו אפשר לראות מה הבעיות הרפואיות בגינן בקשה יכולה להפסל? האם כל מי שלוקח כדורים באופן קבוע מסורב? תודה
 

dannyk27

New member
קצת תשובות

1. לא כ"כ ריאלי אלא אם כן יש הכנה מוקדמת. 2. תלוי איזה תרופות, ומה העלות, זו הנק' העיקרית איזה "מעמסה" תהווה על המערכת הרפואחת ו/או אם אתה חלה במחלה מדבקת (בערך).
 

Vanmont

New member
תודה. קצת שאלות על התשובות

1. איזו הכנה? 2. בהנחה שלא מדובר כמובן על משהו מדבק ויעלה למדינה כ20 דולר לחודש לכל היותר האם נכון להניח שלא תהיה בעיה? תודה
 

dannyk27

New member
להוסיף על התשובה של המושבניק באשר

לבדיקות הרפואיות, בזמנו (הלא כ"כ רחוק) היו בטפסים כארבעה רובריקות בהם היה על הרופא הבודק לרשום את מידת תלות המועמד במע' הרפואית בכלל (תרופות, ביקורי רופא, בדיקות וטיפולים). אם זאת העלות לגביך הייתי מסיר דאגה מליבי.
 
להוסיף לתשובה של דני

היכולת שלך למצוא עבודה, קשורה באופן ישיר לכישוריך, ולמיוחדות של ידע קודם וניסיון מקצועי שיש לך, ולפעמים בתוספת היכרויות וקשרים. המעסיק הקנדי הממוצע אינו מעוניין מסיבות שונות שרובן לא ענייניות להתעסק עם מעט הביורוקרטיה הכרוכה בקבלת חוות דעת ה HRSDC לשם הבאת עובד זר. אם אין באמת מחסור חריף של עובדים בתחום מסויים כמעט שלא שוקלים מועמדות של מי שאין לו היתר עבודה מראש. לכן היכולת למצוא עבודה בביקור כתייר, מותנית בהכנה מדוקדקת של הביקור מראש, בניצול קשרים אישיים או באיסוף מידע מוקדם לגבי משרות פנויות שמעסיקים אינם מצליחים לאייש תקופה ארוכה, באיזור מסויים בקנדה. המסלול הוא הגיוני ונכון, אבל הסיכויים הריאליים שהוא יצליחתלויה במרכיבים שהזכרתי. ישנן רשימות של מקצועות במחסור לפי איזורים, זה יכול לעזור אם אתה במקצוע הנכון, במקום הנכון, ובזמן הנכון.
 

Vanmont

New member
תודה. המשך...

המחשבה נובעת מתוך ההנחה שלא רוצים להתאמץ בשהיל זרים והשהות במקום והנגישות הגבוהה תעלה את נכונות המעסיקים. כמובן שאני בונה גם על מעט קשרים... הכוונה היא לביקור ארוך (חודשיים-שלושה) ומתוך הנחה שהמקצוע שלי (היי-טק בתפר שבין הטכנולוגי לעיסקי עם יכולת להתמקד בכל אחד מהם) יהיה די מבוקש. האם לאור נתונים אלה זה נשמע יותר ריאלי או עדיין קלוש? אגב, איפה אני יכול לראות את הרשימות האלה? תודה
 
אתה יכול להפסיק לחפש את הרשימות

היי טק בכל הפרובינציות נמצא ברשימות, אם תמצא מעסיק שמעוניין במה שיש לך להציע, הוא יוכל בקלות לקבל בשבילך רישיון עבודה....במקצועות התוכנה יש חוות דעת כללית קיימת של HRSDC וקבלת חוות דעת חיובית היא עניין כמעט אוטומטי. 3 חודשים זה בהחלט מספיק זמן, אתה צריך לסרוק לעומק את מודעות הדרושים, להיות זמין לראיונות, ולשלוח מכתבים וקורות חיים שהותאמו לכל משרה בנפרד שיש בהם התאמה שלך ב 90% ומעלה לדרישות המשרה (קנדי היה יכול לפנות גם עם 70% זר? לא!), כדאי לבנות חזק על קשרים והכרויות, כי יש משרות שלא מתפרסמות בכלל, חבר מנחית את קורות החיים על שולחנו של ראש הצוות או מנהל הפרוייקט, וזה מנחית את זה הלאה על השולחן שך איש משאבי האנושוכך שז מתגלגל קשרים לפעמים עוזרים יותר מכישורים כדי לפתוח דלת...
 

ethan19

New member
בכל זאת, איפה ישנן הרשימות?

האם תוכל בכל זאת להצביע על הרשימות עליהן דיברת? אני מהנדס אוירונוטי, האם זה מבוקש כלל?
 

EB2

New member
רשימת מקצועות נדרשים

http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-2-1.html
 
זאת לא הרשימה שהוא ביקש

הרשימה שנתת היא הרשימה של שלטונות ההגירה הקנדיים לגבי מקצועות שמזכים את מי שיש לו ניסיון עבודה בהם בניקוד במבחן הנקודות במסלול ההגירה לקנדה של עובד מנוסה. הרשימות שהם מחפשים הן הרשימות של מקצועות שבהן יש מחסור בעובדים, ןלכן תהליך קבלת חוות דעת HRSDC בהם הוא זריז, ובנוסף הסיכוי למצוא מעסיק שיסכים להגיש בקשה ל LMO עבור העובד, הוא גדול יותר באופן משמעותי. מאמר הכולל את הרשימות מתפרסם בקישור למטה.
 

ethan19

New member
תודה רבה! שאלה נוספת

המקצוע שלי אכן מופיע ברשימות הללו. תוכל להסביר לי כיצד זה עוזר לי, וכמה זה מקצר לי את המסלול אם בכלל?
 
אם מקצועך ברשימה, אתה יכול לבוא

לביקור בקנדה, ולחפש מעסיק או חברת השמה שמתמחה בתחום הזה ולקבל אולי הצעת עבודה. בבריטיש קולומביה באלברטה ובמניטובה, יש משרדים שמסייעים למעסיקים לקבל ומהר חוות דעת LMO מ HRSDC .כשבכיסך חוזה עבודה וחוות הדעת LMO שהמעסיק נתן לך, אתה הולך לקונסוליה קנדית מצרף את כל המסמכים הביוגרפיים שלך וטופס בקשת רישיון עבודה, מצרף אגרה של 150 דולר קנדי שהם 605 ש"ח, ותוך שבועיים בקשתך מאושרת, אתה בא לקנדה ומתחיל לעבוד. כשהמעסיק שלך מחליט שהוא מרוצה ממך ומסכים לתת לך מכתב שהוא מסכים שתישאר לעבוד אצלו באופן לא זמני, אתה מגיש בקשה לתושבות קבע ונהייה תושב קבע בקנדה תוך פחות מ 4 חודשים.
 
אני אענה עקרונית

כי השאלה שלך מנוסחת בצורה "עקרונית": 1) עקרונית, אין בעייה/מניעה עם מסלול כזה. אתה מתאר מסלול חוקי למהדרין. 2) נטילת תרופות כשלעצמה לא פוסלת אותך מלעבור את הסינון הרפואי. מחלות שמרוסנות באמצעות תרופה ולא צפויות להתפרץ ב10 השנים הקרובות לא ישפיעו לרעה על הסינון הרפואי. ידועים מקרים של אנשים שנוטלים תרופות לייצוב של סוכרת (כדורים או זריקות אינסולין) וכן מקרים של אנשים שמטופלים גם בתרופות פסיכיאטיריות ואין עם זה בעיה. יסלח לי דניK, אבל תרופות בקנדה לא מסובסדות כלל על ידי המדינה ולכן נטילת תרופות לא נחשבת למעמסה על המערכת. אני לא חושב שיש באיזה מקום רשימת בעיות שגוררות פסילה אוטומטית (להוציא איידס, שחפת, צהבת ומחלות מידבקות אחרות). כלל האצבע הוא הסבירות להתאשפז עקב בעייה קיימת ב10 השנים הקרובות.
 

dannyk27

New member
סולח אבל, לכל פרובינציה

אם אננני טועה יש תקרה שנתית באשר להוצאות על תרופות ומעבר לה מתחיל סיבסוד.
 
בוא, בוא רגע

אותי תדבר עם הנהלת הפורום שיעשו אותך אדום? אם הוא לא יסכים אני אעשה פה לחץ קבוצתי.
 
למעלה