שתי שאלות בכימיה

שתי שאלות בכימיה

א. האם מגבונים לחים מספקים תחליף מלא או רק לחלקי לסבון? או במילים אחרות: אם עידן משחק בארגז חול בגינה ציבורית, וגיליתי שקקי של חתול/כלב שימש לו צעצוע אקסטרה - מספיק להשתמש במגבונים לחים או שכדאי למהר לברז עם סבון לפני שהוא יכניס ידיים לפה? ב. אני מניחה שכאן אקבל תשובה יעילה: איך מורידים כתמים מבגדים - בעיקר כתמי אוכל, ובמיוחד כתמים של שוקולד, קטשופ, ומאכלים לא מזוהים שהגיעו מהגן מצורפים לבגדים שהולכים לכביסה? תודה מראש.

zimes

New member
שוקולד - ממיסים ב(קצת) חלב

ואח"כ שוטפים במים. (חלב פרה, כן?) יש ספר שנקרא "כתמים". שווה. (אנחנו לא מחזיקים כזה בבית - למי יש זמן להתעסק עם זה?
) לגבי המגבונים - לא יעזור לך. אולי תספיקי לפני האוכל, אבל הידיים שלו בטח עברו בפה פעם-פעמיים אחרי הקקי, לא? (זו סתם פוזה קשוחה
: אני מרחיקה קקי אם אני מבחינה בו בזמן.)

anat30g

New member
מגבונים

רוב המגבונים מכילים איזה סוג של חומר סבוני... כך שעד הבית לדעתי זה מספיק... מה שכן, לדעתי יש לטפל בקקי בארגז החול ברמה המוניציפלית - לפנות לעירייה - למוקד העירוני ולשגע אותם - לגייס הורים אחרים מגן השעשועים שיתקשרו גם... או לכתוב מכתב לעירייה - מחלקת התברואה והעתקים לעיתונות המקומית. ידידה שלי (שהיא עו"ד) לא היתה מרוצה מהבטיחות של הנדנדות בגן השעשועים שליד המתנ"ס באיזור מגורי - היא כתבה מכתב והחתימה עליו את ההורים ושלחה לעירייה... אם איום לפנות לערכאות משפטיות - כעבור שבועיים הוסרו הנדנדות המסוכנות.

לגבי המגבונים

בעקרון הייתי מסתפקת בזה ולו כדי לא לשדר לילד איזה סוג של פניקה - נגעת במשהו שאתה אפילו לא מבין מה זה ועכשיו עונש, הולכים הביתה. יש חומר שנקרא purell, אמנם למיטב ידיעתי אפשר להשיג אותו רק בארה"ב (אם יש לך מישהו שם או מישהו שנוסע - מומלץ לבקש, יש בכל סופר, מאוד פופולרי), וזה מין ג´ל סבוני כזה, מחטא, לפי טענתם 99.9% מהחיידקים. לגבי עצם צואת הכלבים - אני לא יודעת היכן את גרה, אבל בעיריות רבות יש יחידות פיקוח כלבים שמטרתן לטייל בגנים ציבוריים בעיר ולתת דו"חות לכלבים שבעליהם לא מנקים אחריהם. אצלנו לפחות הם מאוד רציניים, מסתובבים עם מצלמות, מצלמים על חם ואז פונים מבקשים פרטים ורושמים דו"ח. לבושתי, בעלי קיבל פעם דו"ח ומדובר ב- 490 ש"ח!!!!! את הדו"ח אמנם הצלחתי לבטל ולהמיר באזהרה, אבל מאז אנחנו מנקים כמו טטלה.

אמיר.

New member
סבון, מים ומגבת..

יש לנו ערכה קטנה של בקבוק סבון פיצי שניתן למלא אותו כל פעם.. זה יושב קבוע (ישב קבוע
) בתיק של התינוק ליד המגבונים והמגבת. מים - בדרך כלל יש בגנים. אז לא צריך להפסיק את המשחק בכלל (רק בארגז החול המגעיל). רוחצים ידים (זה חינוכי) והופה - רצים בדשא, מתגלצ´ים .. וכו´... הנאה רבה.. (נ"ב - אמרתי כבר שאני לא אוהב חיות ´מחמד´ ???)

אני משרה עם אקונומיקה...... או קליה

או משפשת עם מברשת שיניים ונוזל לכביסה ביד וכביסה בטמפ´ גבוהה. שום דבר מהנ"ל לא הכי מומלץ כי הכל הורס את הבגד. לכן זה רק במצבים קריטיים!!!!!!!

meira

New member
משחקים בחול ומה שבתוכו

אני משערת שאם "נפגשים" עם קקי של הולכי על 4 (או על 2 ולא בני אדם...) רצוי למהר ולשטוף ידיים במים לפני שהן נכנסות לפה. ברוב הגינות יש ברז מים.

zimes

New member
ברוב הגינות באיזו מדינה ../images/Emo8.gif

אני לא הייתי רצה לברז עם הילד על כל נגיעה במשהו מפוקפק. זה אומר להפריע להם באמצע משחק - ואני מעדיפה להמנע (גם משיקול סוציומטי של "אל תגע-זה עובד").

meira

New member
באותה נשימה, איך מורידים כתמי פירות

מהבגדים של הפספוסים? בתחילת המוצקים, האוכל הגיע להרבה מקומות...

אין אני לא טועה

השמש כאן באה לעזרתינו. שמים את הבגד מספר שעות בשמש, והכתם במקרים רבים משתזף ונעלם.

זה מה שקורה אצלנו בעקבות מכתב שהיה.

האמת אצלנו אין כלבים אבל מליון חתולים והם בהחלט משאירים מה שמשאירים. סיבוב קצר אצל ההורים שמבלים שם בגן עם הילדים העלה מכתב רציני ביותר למועצה שלנו ומאז פעם בשבועיים מגיע צוות נקיון עם משאית קטנה שלוקחת הכל והם מנקים ממש יפה. זה כבר אצלנו מנהג של קבע ואנחנו אוהבים ללכת לראות ביום הספציפי של הנקיון איך כל המחטים והזבל של החתולים והילדים הולך עם המשאית.

זה רעיון!

כי הבעיה אצלנו היא באמת התוצרת של החתולים. לגבי הכלבים - יש הקפדה. אולי באמת אני אנסה לפנות אליהם ולבקש ניקוי החול באופן קבוע.

למעלה