שתי שאלות במטותא מכם

שתי שאלות במטותא מכם

1) האם נכונות השמועות שהגוף אינו יכול להתמודד עם יותר מ 30 גרם חלבון בארוחה אחת, וכל כמות חלבון נוספת לא הולכת לבניית מסת שריר אלא הופכת לשומן או לכל דבר אחר - או האם זהו מיתוס אורבני? 2) מישהו פה ניסה לעשות סקווט או press בעמידה (מתוך התוכנית של ריפטו) אחרי פריקת כתף, ויכול להגיד לי איך המרגש? אני יודע שכל מקרה הוא לגופו אך בכל זאת. תודה רבה.
 

oridoron77

New member
תשובות

1. מיתוס אורבני לחלוטין. אם הגוף אינו זקוק לחלבון, אז סביר שהחלבון יצא את דרכו החוצה מהגוף (או שיהפך לשומן). אם הגוף אכן זקוק למנת החלבון, אז גם מנה של 45 גר' חלבון, פשוט תתעכל לאט יותר, זה הכל. 2. פריקת כתף זה לא דבר של מה בכך. ההמלצה שלי היא להתייעץ על כך עם גורם רפואי (פיזותרפיסט יכולה להיות בחירה טובה). בהצלחה אורי
 
מותר יותר מ 30 גרם חלבון? מתחילים לבלוס!!

בקשר לפריקת הכתף, התייעצתי עם פיזיותרפיסט, ומה לדעתך הוא אמר? "תמשיך להתאמן, ואם תרגיש כאב - תפסיק". ככה הם תמיד עונים בשביל הכסת"ח. השאלה שלי היא, לא אם מותר או אסור להתאמן לאחר פריקה, אלא אם מישהו פה ניסה לעשות סקווטים או פרס בעמידה לאחר פריקה, ויכול להגיד לי אם הכתף לא תבגוד באמצע התרגיל. בעצם אולי זה מתאים יותר לפורום חד"כ... תודה על התשובות.
 

johnniewalker20

New member
משועמם יקר

א. אם זה מה שהפיזיוטרפיסט אמר, אז זו כנראה דעתו המקצועית. אתה מוזמן לקבל חוות דעת נוספת. ב. לגבי סקוואט - אין עומס ישיר על מפרק הכתף וגם לא אמורה להיות בו תנועה בזמן התרגיל. הבעייתיות היא המנח שלו בעת הביצוע: לביצוע אידיאלי, עליך להחזיק את המוט באחיזה צרה יחסית, מה שגורם לכתפיים להיות במצב של פשיטת יתר. לגבי המילטרי - כאן יש עומס על מפרק הכתף , לדעתי אתה צריך להתחיל ממשקל קליל ולעלות מאוד בהדרגה. אתה יכול גם לשחק עם רוחב האחיזה כדי להגיע למנח שאינו גורם לכאבים. ג. אל תסתמך על תשובות של אנשים בפורום חדרי כושר... אם מישהו אומר לך שאחרי פריקת כתף הוא לחץ חצי טון, זה עדיין לא אומר שום דבר לגביך. האנטומיה שלך, היא לא האנטומיה שלו ,וגם הפציעה שלך היא לא בדיוק אותה פציעה כמו שלו.
 

הר ניר29

New member
הארה

בסקוואט הכתף לא במנח של פשיטת יתר. התנועה הקרובה לגבול קצה טווח התנועה היא סיבוב לטרלי.
 

oridoron77

New member
מסכים עם יוני ומוסיף

בעניין הM.PRESS אתה חייב להבין דבר שהוא יותר מהותי מאשר טכני - עבודה בטווח חזרות נמוך לשם עלייה בכוח מתנגד למה שאתה מבקש לברר. ואני יסביר... אין סיבה לחשוב שאני נגד התרגיל הנ"ל מההתנסחות -אבל- אם היית מבקש ממני לשים אותך במצב בוא נבדוק מהו ה"גלגל החלש" שלך בתרגיל (גיד, רצועה, מבנה אנטומי דו\תלת מפרקי מגביל), הייתי אומר לך: "בצע M.PRESS טווח חזרות נמוך בעצימות כבדה". מה שאני בא להסביר הוא שאין דרך להתייחס למקרה שלך מעבר למה שהפיזותרפיסט שלך כבר המליץ לך: "תרגיש כאב, תפסיק". הבעיה היא שהפונטציאל להינזק בתרגיל ששאלת, בהתייחסות לבעיתיות הספציפית שלך, יכולה אולי לפצוע אותך באופן אקוטי יותר מאשר כרוני, מה שנותן לך לך פחות לגיטמציה להתנסות ולטעות (אני מנחש שהפיזוטרפיסט שלך לא ידע שאתה הולך לבצע עבודה כבדה על המפרק, אלא משקלים בינונים בפעילות חוזרנית). בקיצור, המסקנה היא, שבכל רמה הישגית (ולאו דווקא התחרותית) משהו יכול לקרות, וכל אחד צריך לקחת את המסקנה הזאת ולהחליט מה נכון בשבילו. בהצלחה אורי
 
למעלה