שתי שאלות בנוגע לדו"ח השנתי

navonn3

New member
שתי שאלות בנוגע לדו"ח השנתי

שלום,
אני רשום במס הכנסה כעוסק פטור וכמובן עליי להגיש דו"ח למס הכנסה. שתי שאלות בנושא:

- במהלך 2016 עזבתי מקום עבודה ומשכתי את כספי הפנסיה "שלא כדין", בגינם שילמתי 35% מס במקור. האם עליי לדווח על הסכומים בדו"ח השנתי, ואם כן באיזה סעיפים?

- עד כה במשך כ-3 שנים לא רשמתי את הוצאות הרכב שלי בדו"ח השנתי (העסק נייד והרכב משמש אותי לצרכי העסק). מעבר לכך שאני יודע שסך ההוצאות המוכרות הוא 45%, אני לא ממש יודע כלום.
האם מעבר להוצאות שנרשמות בדו"ח רווח והפסד, עליי לכתוב על הרכב במקום נוסף בדו"ח? האם שווי השימוש מחושב "כהכנסה" כמו לשכיר?

תודה מראש
מתן

navonn3

New member
אוסיף בגלל שקראתי קצת

אני מבין ש45% זה ללא חישוב שווי השימוש (אחת משתי האופציות).

מה ניתן לכלול בהוצאות הרכב? האם מדובר רק על דלק? מה לגבי ביטוח, תיקונים (ברוך השם היו, ויותר מדי), וכו'?

תשובה

שלוםרב,

1. צריך לכלול המשיכה כהכנסה (משיכה שלא כדין) והמס כניכוי במקור בדוח השנתי .
2. הוצאות הרכב אמורות להרשם בנספח לדוח שנקרא דוח תיאום הוצ רכב.
3. כל הוצאות הרכב לרבות דלק טיפולים תיקונים ביטוח אגרת רשיון ופחת נרשמות בדוח התיאום, וגם קריאת הקילומטר ז נכון ל-31.12.2016.
4. התוצר של הדוח תיאום הוא החלק המוכר לצורך חישוב החלק המוכר (45%}
ראוי לציין כי, הכנת הדוח השנתי ונספחיו ראוי ורצוי יוכנו על ידי מייצג מורשה (יועץ מס או רו"ח).

התשובה ניתנה על ידי בני קיויתי, יועץ מס.
ממונת תחום דיני עבודה בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

**היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

למעלה