שתי שאלות בנוגע להרגלי אכילה

שתי שאלות בנוגע להרגלי אכילה

שלום לכולם, אני חדשה כאן, מקוה שתהיה לי אפשרות להכנס באופן קבוע. ולגבי השאלות: הראשונה באיזה גיל שווה לנסות ללמד לאחוז ולאכול לבד מבקבוק? תומר עדיין יונק אבל בשילוב עם בקבוק (בזמני מטפלת ואבא). הוא יודע לאחוז את הבקבוק (במיוחד כשמוסיפים ידיות) אבל לא מנצל את זה לאכילה ממש אלא יותר למשחק. שאלה שניה לגבי אוכל מוצק - תומר בן שמונה חודשים ואוכל פירות ומרק. עד עכשיו הוא נתן להאכיל אותו בכפית ומדי פעם רצה להחזיק אותה בעצמו ונתתי לו אבל היום הוא העיף שתי כפיות ואז הבנתי שהוא רוצה לאכול עם הידיים וגם נתתי לו לנסות. הבעיה שזה עושה המון לכלוך והרבה אוכל לא נכנס מזה לפה. ראיתי שיש ילדים שממש אוכלים ככה ואני תוהה מה כדאי לעשות. אני יודעת שכדאי לתת להם עצמאות בעניין ולכן אשמח לשמוע דעות או עיצות מבעלי ניסיון.

zimes

New member
שתי תשובות שונות

לגבי בקבוק - אנחנו בכלל לא מלמדים להסתדר לבד. זה אמור להיות תחליף להנקה. אז לא רק שהם לא מקבלים אמא, לא רק שהם לא מקבלים חלב אם, אני אקח מהם את החיבוק? לגבי נקיון באוכל - זה מלוכלך. רוב הארוחות שלנו הן על משטח לינוליאום די קל לניקוי. הילדים אוכלים בעצמם מה שהם יכולים להחזיק, ומואכלים בכפית על ידינו (תפוח מרוסק וחומוס). אני מאפשרת להם ללכלך ולהתלכלך הרבה, אבל הגבול שלי (לגבי כמות הלכלוך והסוג שלו שאני מוכנה שיהיו) הוא בלנסות לאכול הכל בכפית לבד. זה עדיין לא אפקטיבי.

היי מיכלי - תשובותיי

לגבי הבקוק - כשתקבלי תשובה, אני גם אשמח לשמוע/לראות. יחסית להתפתחות המהירה של אורן בכל תחום, בהחזקת הבקבוק היא עצלנית ולא מוכנה להחזיק (ילדים אחרים בפעוטון מחזיקים). לגבי האוכל - שימי שעוונית מתחת לכסא האוכל ואחרי הארוחה פשוט לנער ולשטוף. אנחנו נותנים לאורן לאכול בידיים ומאכילים בכפית מעדנים, חומוס וכדומה. שפוט מפשילים לה שרוולים והרבה פעמים גם נותנים כפית ביד מלאה אוכל שבמפתיע נכנס ישירות לפה. אם לא נאפשר להם - איך יילמדו??

התשובות שלי...

לגבי הבקבוק - זה הזמן היחיד שאיה מוכנה להיות על הידיים בנינוחות ואני לא מוכנה לוותר על זה כל כך מהר, היא לא מהתינוקות המתרפקים. מים היא שותה לבד מבקבוק עם ידיות אבל סימילאק אנחנו מאכילים אותה על הידיים ולא רוצים שזה ישתנה. לגבי האוכל בידיים, אני נותנת לה לאכול לבד בעיקר דברים שבאים בחתיכות ולא דברים מעוכים ונמרחים. בגיל שמונה חודשים זה היה בעיקר חתיכות קטנות של ירקות מבושלים ורייס קריספיז מומסים בסימילאק אחרי גיל שנה התווסף לזה קציצות, חתיכות קטנות של עוף או שניצל, פסטה קצרה, לחם ועוד. וגם לנו יש שעונית (ויניל לא לינולאום) מתחת לכסא.

iris and ben

New member
למיכלי של תומר-ברוכה הבאה ותשובות:

לגבי בקבוק-הבן שלי בן 19 חודש ואת הסימילאק או החלב הוא שותה בבקבוק-כשאנו מאכילים אותו-הוא בשום פנים ואופן לא רוצה לשתות בעצמו-במחינתנו זה בסדר גמור!! מים/מיץ-שותה לבד מכןס של פלייטקס. מזון אינו מעוך אן מרוסק-אוכל לבד עם מזלג או ידיים רק לפני חודש התחיל לאכול יוגורט/רסק פירות/מזון מעוך עם כפית את האחרונים התחיל לאכול לבד רק מלפני חודש כי לא היתה לי סבלנות ללכלוך והוא היה מעיף/מורח הכל מבלי לאכול-אז עד אז העדפתי אני אלתת לו. היום הוא אוכל יוגורט לבד ומתלכלך מעט-אבל לפחות אוכל אותו ושוב ברוכה הבאה

איך גלי אוכלת...

גלי יונקת, כך שבקבוק משמש רק למים, או שייק פירות, והיא עצמאית ושותה לבד ובזמנה החופשי. אוכל- היא שונאת אוכל מרוסק מאז ומתמיד, בת שנה וחודש, וכל התפריט שלה נחתך לקוביות קטנות, והיא אוכלת בידיים בעצמה, מאכילה את הסביבה, ואמא מנקה אחריה כמה שצריך. אני מודה שפסיכולוגית היה לי מאוד קשה עם צורת האכילה הזו, לראות את הבית נמרח יום אחרי יום בג´יפה, ומצד שני- אם אני מאכילה אותה היא אוכלת עוד פחות, ומשום מה גם מתרגזת עלי באמצע המנה, והארוחה נגמרת מוקדם מידי. אז ויתרתי- אני מאכילה רק מה שהיא לא יכולה לאכול לבד- יוגורט, דייסה, פירה וכו´. נכון שבהתחלה לא נכנס הרבה, אבל הם לומדים מהר מאוד להכניס יותר ויותר, הטנים האלה. אל תדאגי- רעב הוא לא יישאר. ולקינוח- ברוכים הבאים, את ותומר

אכילה ושתיה - וברוכים הבאים

תומר מחזיק לבד בקבוק מגיל 4 חודשים בערך (גם בלי ידיות), אבל אני נותנת לו רק תה לבד, כי את הפורמולה/דייסה אני אוהבת לתת לו על הידיים (וגם הוא אוהב), וגם הוא מעיף מהיד ברגע שהוא מסיים, וזה מלכלך. בנוגע לאוכל - תומר ממש לא אוהב אוכל מרוסק (רק בגן מצליחים לתת לו) וכל דבר אני נותנת לו בחתיכות, והוא עושה בלגאן שחבל על הזמן ומתלכלך ומלכלך את כל הסביבה שלו והבגדים, ואני נורא פדנטית, אבל אני כ"כ נהנית לראות אותו אוכל! מאז שנכנסתי להריון חלמתי על הרגע שאני אראה אותו יושב בכסא ואוכל לבד - וזה תענוג. אז לא כ"כ אכפת לי שהוא מלכלך - מפשילים לו שרוולים, שמים סינר גדול, ושעוונית או ניילון גדול מתחת לכסא אוכל (אני שמה מפה חד-פעמית) ואח"כ פשוט אוספים ישר לפח. נכון שאולי נכנס קצת פחות ממה שהיה נכנס אם הייתי מאכילה בעצמי, אבל אני נותנת לו להנות מהחוויה של האוכל, וזה שווה הרבה יותר. ואם זה לא מספיק לו, הוא משלים בבקבוק. רק בריאות והנאה!

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

לגבי בקבוק - אין לי עצות. לגבי האוכל - אני לא כל כך פדנטית וחוץ מזה עכשיו התחלנו לאכול במטבח (סוף סוף קבלנו שולחן אוכל לשם) ככה שעכשיו יוצא לנקות רק חדר אחד ולא שניים אז אני מושיבה אותה בכיסא שלה - יש לה מגש ענק מפלסטיק לפניה (שמים לה צלחת פלסטיק - נגד שבירות וזריקות לרצפה) וקצת מכל מה שאנחנו אוכלים. האמת לא הרבה נכנס לפה - אבל היא מרשה להאכיל אותה ככה שבסופו של דבר אחרי שהיא התלכלכה וליכלכה ונהנתה גם האוכל הגיע לבטן שלה דרך הידיים שלי.

מיכלי, ברוכים הבאים

לגבי בקבוק - צריך ללכת עם ההתפתחות של הילד, באיזשהו שלב הוא ינסה לבד להחזיק את הבקבוק. לגבי אוכל - אכן יש בעיה עם המרוסקים, אבל אם הוא נהנה לשחק עם הידיים, תני לו (ואם תוכלי להאכיל אותו תוך כדי הרי זה משובח), זה מאוד חשוב לתחושה, שילמדו להכיר חם-קר, מרקמים שונים וכדומה. וגם בזה צריך ללכת עם ההתפתחות של הילד, כשהוא רוצה לנסות צריך לתת לו. עם הבת העקשנית לי אין ברירה, חייבים לתת לה לאכול איך שהיא רוצה, וזה כיף כי היא נוראה עצמאית מגיל צעיר (מה שכן, כשהיא אוכלת מעדן לבד היא מחזיקה את הפה פתוח גדול גדול הרבה זמן, עד השכפית מגיעה לפה וזה נורא מצחיק). בתאבון

ברוכה הבאה! ולשאלותייך

בר (בת שנה) שותה מבקבוק רק מים (היא ונקת) מגיל 7 חודשים בערך והיא למדה לבד אז אני לא יכולה לעזור. נראה לי שזה משהו שהם לומדים ממש בקלות לבד. (אנחנו דווקא לא הלכנו על ידיות, ואחרי פעם פעמיים שהחזקתי לה היא החזיקה לבד, תנסי) בקשר לאוכל. באותו גיל בערך התחלנו עם מוצקים וכמו תומר בר רצתה רק בידיים. אם ניסיתי כפית היא לקחה אותה. מלוכלך? נורא... ולי מאוד מאוד קשה עם זה, במיוחד כי באמת שיש לי רצפה בעיתיית שרק ממבטים מתלכלכת... אבל התרגלתי, לא נתתי לה צלחת כי היא מעיפה אותה (עכשיו התחלתי לחזור לצלחת) ומעט מאוד אוכל על המגש אחרת זה הופך למשחק. ממש שתיים שלוש חתיכות כל פעם. הנחמה בנושא (מול הלכלוך) שזה מאוד מאוד תורם להם ההתנסות (וגם הלכלוך) המגע, העצמאות וכו´. עוד פתרון, סמרטוט מטבח נוסף לרצפה, והרבה סבלנות...

למעלה