שתי שאלות בנושא תנועה שוות תאוצה

שתי שאלות בנושא תנועה שוות תאוצה

1. מכונית אחת נוסעת במהירות של 30 מ'\ש' ומתחילה להאט בתאוצה של( 1/3 1-) עד שהוא מגיע למהירות של 10 מטר\שנייה ואז ממשיך במהירות קבועה זו. מכונית שנייה נוסעת במהירות קבועה של 15 מ'\שנייה. מתי כלי הרכב ייפגשו? אני עשיתי ככה: 15t = 30*t + (-1 1/3 * t^2):2 + 10t אבל זה לא התשובה שכתובה בתשובון שבספר. האם מה שכתבתי נכון? מה הפתרון? 2. מכונית נוסעת בלילה אפל בכביש ישר במהירות 72 km/h. לפתע מבחין הנהג ברוכב אופניים הנוסע לפניו באותו הכיוון, במהירות 18 km/h. הנהג מפעיל את בלמי מכוניתו, וההתנגשות עם האופנייים נמנעת ממש ברגע האחרון. מהו המרחק בין שני כלי הרכב ברגע תחילת הבלימה (לא הבנתי בכלל מה הכוונה "ברגע תחילת הבלימה! באיזה שנייה זה?!), בהנחה שבזמן הבלימה המכונית נעה בתאוצה קבועה של 2-, בעוד שרוכב האופניים ממשיך בתנועתו במהירות קבועה? תודה מראש ושבוע טוב!! =]

yoni162

New member
שאלה 2

קודם כל אפשר להסתכל על זה כאילו המכונית נוסעת במהירות (72-18) 54 קמ"ש ביחס לרוכב האופניים שעומד במקום, והיא עוצרת לידו ברגע האחרון, כלומר יש לך מהירות התחלתית, מהירות סופית (0) ותאוצה, יש נוסחה שמקשרת בין שלושת הפרמטרים האלה. הפתרון בהנחה שהתאוצה נתונה בק"מ ולא במטרים.

תודה רבה. אבל...

התאוצה נתונה במטרים. ובתשובון שבספר התשובה היא חמישים ומשהו מ' (ויש גם נקודה עשרונית). יש דרך נוספת לפתור את זה?

yoni162

New member
אוקי..

56.25 מ'? הייתי צריך להניח שהתאוצה במטרים..בכל אופן, זאת התשובה שיצאת משימוש באותה נוסחא כשאתה ממיר את כל המהירויות למטר/שניה.

yoni162

New member
אני מקווה שזה לא נאמר בציניות..

בכל אופן, דרך אחרת למצוא את המרחק היא ע"י מציאת הזמן שדרוש לנהג להשוות את מהירותו לרוכב האופניים (מ-20 מט"ש ל-5 מט"ש) לחשב כמה מרחק עבר תו"כ, ולחסר מהתוצאה את המרחק שעבר רוכב האופניים באותו זמן.

לא אמרתי את זה בציניות... באמת תודה!!

הדרך השנייה נשמעת הרבה יותר מסובכת מהדרך הראשונה.... שוב תודה!

למעלה