שתי שאלות בקשר למתכון המצורף

שתי שאלות בקשר למתכון המצורף

1. האם ניתן להחליף את חרדל הדיז'ון בחרדל רגיל?
2. במה שמן הפסטרראמה מחזיקה מעמד במקרר?


חזה הודו - 1 ק"ג, חצי חזה הודו - כק"ג.
סוכר - 3 » כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
מלח גס - 3 » כפות שטוחות
מים - 3 » כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
הציפוי
שמן זית - 1½ » כפות - סה"כ (15 מ"ל)
חרדל דיז`ון - חרדל גרגירים - כף (15 גרם)
דבש - 2 » כפות - סה"כ (44 גרם)
רוטב צ`ילי מתוק - כף (10 גרם)
פפריקה מתוקה - כף שטוחה
20 מנות/יחידות: כ- 20 פרוסות.
אופן הכנת המתכון
1. משרים חזה הודו במים עם מלח גס וסוכר במשך לילה. המים אמורים לכסות את הנתח: לכל כוס מים משתמשים בכף מלח וכף סוכר.
2. אחרי ההשרייה מוציאים את הנתח מהמים ומייבשים בעזרת מגבות נייר. מחממים תנור ל- 200 מעלות - חשוב שהוא יהיה חם!
3. בינתיים מרפדים תבנית בנייר כסף ומערבבים בקערית את כל חומרי הציפוי.
4. מורחים את הציפוי על נתח החזה מכל הכיוונים, מניחים על הרשת או ישירות על התבנית המרופדת ומכניסים לתנור לרבע שעה.
5. מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות, מכסים את הנתח בנייר כסף וצולים במשך 20 דקות נוספות.
6. מגישים חם או קר. שומרים במקרר.
7. בתיאבון :)
 

raya

Well-known member
אפשר להחליף לחרדל רגיל....
אני "רגילה" לעשות התאמה אישית לפי מה שיש לי בבית, או לפי מה שטעים לי.
אנימ מניחה שחלה טעות הקלדה והכוונה היא בשאלה השניה ל"כמה זמן הפסטרמה מחזיקה מעמד במקרר".
אם נתח הפסטרמה גדול מאוד - הייתי ממליצה לחתוך ל-2 או 3 ולהקפיא.
תלוי גם באיזו כמות משתמשים.
הכנתי פעם פסטרמה והיא נשמרה לא רע במקרר, אבל מדובר בחצי מהכמות שהכנתי.
בהצלחה!
רעיה
 
למעלה