שתי שאלות בקשר ל- 3DMax

or987

New member
שתי שאלות בקשר ל- 3DMax

1. שאלה טכנית: איך אני משנה את נקודת המרכז של אובייקט בודד? האם אפשר לשנות נקודת מירכוז של Group? אם כן אז איך? (זה שלוש שאלות באחד :)) 2. עכשיו לשאלה הארוכה יותר: יש כנראה איזשהו עיקרון שאני לא מבינה, למה הוא קורה ואיך לתקן את זה. אני יוצרת אובייקטים כאשר ה אנימציה על הטיימליין לא אקטיבית. ואז אני מקליקה ע"מ להפעיל את האנימציה. עכשיו. נגיד שאני רוצה שהאובייקט שלי לא יזוז נאמר במאה הפריימים הראשונים ואני רוצה שהוא יתחיל לזוז בפריים המאה עד הפריים המאתיים, לי נראה הגיוני לתת קי פריים בפריים הראשון, לתת עוד קיפריים בפריים המאה, ואז לתת קיפריים נוסף בפריים המאתיים ובו ליישם את התנועה. אבל זה לא עובד! התנועה מתחילה לי מהפריים הראשון. זה לא הגיוני, יש מישהו שיכול להסביר לי למה זה ככה ואיך אני פותרת את זה? מקווה שהייתי ברורה, אני מתוסכלת בלשון המעטה... תודה, אור...

linzer

New member
אז ככה....

אם הבנתי נכון את השאלה הראשונה אז מה שאת צריכה לעשות זה ללחוץ על HIERARCHY (ליד הCREATE ) וללחוץ על AFFECT PIVOT ONLY ולהזיז את המערכת צירים לאיפה שאת רוצה (יש שם אופציה ל CENTER TO OBJECT) לגבי השאלה השניה אני לא יודע אם זו הדרך הנכונה אבל מה שאני עושה זה אני נותן בפריים 0 KEY לאובייקט של האנימציה אם את רוצה שהאנימציה תתחיל לפעול בפריים 100 לדוגמא ,תסמני את ה קי פריים ותחזיקי SHIFT ותעתיקי אותו לפריים 100 מקווה שעזרתי

or987

New member
דבר ראשן תודה רבה רבה :)

עוד שאלה קטנטונת (אבל חשובה מאוד...): איך אני יוצרת אנימציה שמדליקה אור? לצורך הדוגמא בפריים 1 אין אור, בפריים 90 האור מתחיל להידלק ובפריים 100 הוא דולק לחלוטין. תודהההההה

Redjest

New member
אמממ...

תתחילי שהעוצמה של האור שווה ל 0 ותעלי לפי מה שאת רוצה...

מיכאל ג

New member
במקס כמעט כל נתון עם סליידר

ניתן לעשות לו אנימציה ע"י שינוי הנתון בזמנים שונים. צריך רק ללחוץ על כפתור auto-key כדי להפעיל את יכולת האנימציה ולשחק עם זה. כדי לעשות מנורה תצטרכי לשלב מודל פיזי שלמטריאל שלו תעלי את ה- self illumination ובנוסף בתוכו מנורה שלה תגבירי את כמות האור הנפלטת.

Shay Gaghe

New member
Track View

אור, כל השאלות שלך היו הסקיצה הראשונית שהמפתחים של דסקריט חשבו על ה track view. תלמדי קצת על הממשק הזה. את תביני ותעשי את הדברים במהירות והשליטה על האספקטים של האנימציה תהייה מתחת לאצבעות שלך. אני מוכן לעזור לך. אז עם את מעוניינת ICQ 328-347-834. שי

or987

New member
תודה על העצה

היא פשוט לא כ"כ רלוונטית כרגע... אני לומדת 3D, אבל זה נופל בין הכיסאות בעיקר כי יש לי מרצה די גרוע שבנוסף לזה שהוא לא יודע ללמד הוא גם רוצה סרטון אחרי סמסטר אחד של 3 שעות בשבוע. כך שאין לי כ"כ זמן להתעמק... אבל אני אזכור לכשייסתיים הפרוייקט הזה, כי התחום הזה מעניין ואני מקבלת אותו ממש על קצה המזלג... תודה :)

למעלה