שתי שאלות בריאותיות

lironlevy1

New member
שתי שאלות בריאותיות

1. עשיתי חיסונים בארץ למזרח הרחוק וגם לנפאל טיבט. אני כרגע בבנקוק וחושב להמשיך לדרום סין, האם יש בעיה? 2. כדורי המניעה למחלת הגבהים.מתי יש להתחיל לקחת אותם. כזכור לי זה יומיים לפני העליה לגובה. אני עולה מבנקוק לקטמנדו בטיסה עוד יומיים... תודה!

שתי תשובות בריאותיות

שלום, 1. תלוי איזה חיסונים במדיוק עשית למדינות שהזכרת. עדיף שתציין זאת. האם הארכת את משך הטיול? או פשוט החלטת בנוסף להגיע לדרום סין? עדיף שתציין זאת במדיוק כדי שאוכל לענות. כמו כן, ברוב האזורים המתוירים בדרום סין יש מלריה ומומלץ לקחת טיפול מונע בכדורים. 2. אם קיבלת כדורי דיאמוקס, יש להתחיל יום לפני העלייה לגובה, ביום בו תגיע ועוד יום אחרי. סה"כ לא פחות מ- 3 ימים. נסיעה טובה ובטוחה ד"ר דרור מר-חיים, היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

lironlevy1

New member
הסבר נוסף

קיבלתי: 1. קדחת המוח היפנית 3 זריקות 2. חיסון משולב 3. פוליו 4.צהבת B 5. טטנוס אני לא מעריך את הטיול אלא רק משנה קצת מסלול. כשהייתי במרפאה אמרתי להם שאני מגיע לטיבט האם אזורי סצ'ואן ויונאן בסין שונים? אין לי כדורי מניעה למלריה רק מלרון. תודה רבה

תשובה

שלום רב ! נראה כי קיבלת את כל החיסונים הנדרשים ע"פ הרשימה שכתבת (אני מניח שעשו לך 3 מנות של החיסון נגד קדחת המח היפנית כפי שצריך). בנוסף, אם גילך מעל 29 , יש לתת לך גם חיסון נגד חצבת - MMR , אבל אם אתה צעיר יותר - כבר קיבלת אותו פעמיים בילדות. לגבי הכדורים למניעת מלריה - מלרון יעיל בכל האזורים בעולם כולל באלה שאתה נוסע אליהם. חשוב לדעת כי בטיבט אין מלריה (אין בכלל מלריה בעולם באף מקום מעל 1800 - 2000 מ' מעל גובה פני הים). בהצלחה ! ד"ר יבגני קצמן, היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה