שתי שאלות ברשותכם

acamolit

New member
שתי שאלות ברשותכם

שתי שאלות שעלו במוחי ואיני יודעת את ההסבר להן.
1. שמן זית או קנולה נחשבים לבריאים.
דג נחשב לבריא ומזין..
מדוע טיגון הדג הבריא בשמן בריא נותן משוואה למזון לא בריא?
מה עושה החום והטיגון לשמן שהופך את תוצאת הנוסחה הזו ללא בריאה?
2. כוויה ממקור אדי מים חמים מזיקה יותר מכוויה ממים רותחים. מדוע? האם זה פיזור אדי המים? הרי ריכוזם נמוך יותר.

תודה מראש
 

C H 4

New member
תשובה

יש ויכוחים על ענייני מיהו השמן הבריא. אחת הבעיות בשמן, זו השריפה שלו. אנחנו מכירים את הטעם והמרקם והריח שהתהליך יוצר, מבחינה כימית שמן שרוף מתפרק למולקולה ריאקטיבית מאוד (רדיקל אם אני זוכרת נכון). אחד הפרמטרים בטיגון הוא טמפרטורת השריפה של השמן, שמן זית נשרף בטמפרטורה נמוכה מרוב השמנים האחרים שנגישים לבשלן מצוי.
לא כל הדגים נחשבים לבריאים, למעשה זה דיון די ארוך. מצד אחד הם מקור לחלבון עם הרבה פחות שומן מבע"ח אחרים.
מצד שני יש את עניין האומגה 3 שדורש דג של מי ים עמוקים, אלה בד"כ מגיעים עם מתכות כבדות בכמות שהספיקה לFDA כדי להמליץ לא לתת טונה לילדים יותר מפעם בחודש
&nbsp
לשאלה השניה- הפיזור
 

deathcaster

New member
את זוכרת נכון


 
למעלה